Jane Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 MUK er jo Mekanisk Utbeinet Kjøtt.. Bindevevsprotein er det vevet som holder muskelene sammen og fester det til skjelettet er det ikke? Ikke 100 % sikker altså. Men jeg veit med sikkerhet at det ikke er bindevevsprotein i karbonadedeigen jeg kjøper Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90465 Del på andre sider Flere delingsvalg…
VegarL Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Sendte mail til Gilde for å høre om antall prosenter bindevevsprotein i Karbonadedeigen dems... Fikk aldri svar.. Bindevevsprotein har INGEN ernæringsmessig verdi og er derfor ønska at det er så lite som overhode mulig av det. Hvor kjøpte du den svære klompen deig? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90466 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Jobber ikke med selve skjæringen selv, jobbe i pakkinga før, nå på kontoret, men jeg veit hva som foregår i skjærehallen for det. Det er nok vanskelig å få tak i siden den brukes i 14 %. Altså kjøttdeig. Men om du har en lokal slakter eller noe sånt bør det være mulig å få tak i. Du kan alltids høre om det kan bestilles inn til deg i butikken du kjøper kjøtt. Jeg kommer ikke på hva det heter på norsk dessverre. DU som bor i Oslo bør vel ha en kjøttbutikk eller noe ett eller annet sted Eller så selger vi masse til butikker i Oslo og det er alltids mulig å høre i butikken du handler som sagt. Det er lett å få tak i, vi selger hauger av det, også kalt bibringe. Brukes ofte til å lage kraft o.l av. Hvor bor du da? Jeg veit sånn ca hvor vi har utsalgssteder Bor i Tromsø jeg, hadde lyst å prøve meg på en langtidstekt bringe. Hørt så mye bra om dette Pluss at jeg ser for meg at det ikke nødvendigvis er så ille pris pr. kilo Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90467 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Sendte mail til Gilde for å høre om antall prosenter bindevevsprotein i Karbonadedeigen dems... Fikk aldri svar.. Gilde er treeeeeeeege med å svare på ting Prøv å purre på de da vel. Det hadde jeg gjort. Men det SKAL være merket på pakkene om det er det i deigen. BTW: Jeg jobber IKKE hos Gilde.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90469 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Bor i Tromsø jeg, hadde lyst å prøve meg på en langtidstekt bringe. Hørt så mye bra om dette Pluss at jeg ser for meg at det ikke nødvendigvis er så ille pris pr. kilo Da må du flytte hehe.. Er ikke mye som går opp dit. Vi har hovedfokus på Oslo, Akershus, Telemark og Vestfold. Mener jeg i alle fall. Men hør på en butikk nær deg. De kan sikkert bestille inn til deg. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90474 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sungrazer Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Jobber ikke med selve skjæringen selv, jobbe i pakkinga før, nå på kontoret, men jeg veit hva som foregår i skjærehallen for det. OK Det er nok vanskelig å få tak i siden den brukes i 14 %. Altså kjøttdeig. Men om du har en lokal slakter eller noe sånt bør det være mulig å få tak i. Du kan alltids høre om det kan bestilles inn til deg i butikken du kjøper kjøtt. Jeg kommer ikke på hva det heter på norsk dessverre. Det var det som ante meg. Kunne du undersøkt hva det heter om du husker det? DU som bor i Oslo bør vel ha en kjøttbutikk eller noe ett eller annet sted Eller så selger vi masse til butikker i Oslo og det er alltids mulig å høre i butikken du handler som sagt. Jeg har forsøkt i den lokale slakteren, men det var ikke noe han kunne skaffe. Den eneste plassen jeg har fått tak i det er på SmartClub i Oslo, men det er sesongbetont. Dvs. kun i grillsesong. Som for dem er om sommeren. Jeg griller hele året. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90477 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 OK Det var det som ante meg. Kunne du undersøkt hva det heter om du husker det? Skal se om jeg finner det norske navnet vettu.. Lurer på om det er slagside Har vridd hodet litt Smart Club kjøper masse fra der jeg jobber. Hør der da vel Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90481 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sungrazer Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Skal se om jeg finner det norske navnet vettu.. Hjarteleg Lurer på om det er slagside Har vridd hodet litt Slagside mener jeg er noe annet, det er det som er under ribbeina på kua. Apropos det - hvorfor får man heller ikke tak i short ribs! Nom nom nom! Smart Club kjøper masse fra der jeg jobber. Hør der da vel Jeg har prøvd. Tro meg, jeg har prøvd. Har forsøkt jevnt og trutt i over et halvt år å spore opp noen som kan levere. Det eneste SmartClub hadde var i sommer, og det kom fra tyskland. Forøvrig, Smedstuen leverer noe av det beste jeg spiser. "Gilde - det kjennes på smaken." Ja, garantert dårlig! Jane 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90514 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sungrazer Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Bindevevsprotein har INGEN ernæringsmessig verdi og er derfor ønska at det er så lite som overhode mulig av det. Tull. Bindevevsprotein er glitrende for dine ledd og bindevev. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90518 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Vil legge til følgende om Gilde, og det er at den "mørhetsgarantien" deres ikke henger på GREIP! Ytrefiletene varierer fra deilig mør til fullstendig uspiselig, noe som er irriterende når man betaler såpass for det. Ofte er mørbradene mørere en ytrefiletene som er høyere på skalaen. Neste gang jeg får en skosåle skal jeg sende det halvspiste kjøttstykket i en polstret konvolutt med skalaen påklistret. Mulig jeg har vært uheldig men synes det skjer alt for ofte! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90519 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sungrazer Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Slagside mener jeg er noe annet, det er det som er under ribbeina på kua. Hrm - du har nok rett Det er enten slagside eller rulleskinn. Se denne: http://ndla.no/nb/node/6749 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90524 Del på andre sider Flere delingsvalg…
VegarL Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Tull. Bindevevsprotein er glitrende for dine ledd og bindevev. Tok ikke helt den om det var ironi eller ei men. Nå er jeg nysgjerrig hvordan vi kan ha nytte av det når de prøver å begrense andelen av det i kjøttdeigene. Hvis det har helsemessig effekt så vil man jo ha mer av det? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90539 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Fra wikipedia: Mekanisk utbenet kjøtt (MUK) er en masse som lages ved at bein og annet avfall fra slaktede griser og fjørkre sendes gjennom en spesiell maskin. Disse MUK-maskinene behandler slakteriavfallet slik at også kjøttrester som ikke lar seg skjære bort med kniv, utnyttes. I tillegg følger det med en del beinmarg, bindevev og beinrester. Det er av den grunn ikke tillatt i Norge å lage MUK av storfe og sau, da det kan spre sykdommer som kugalskap. Mekanisk utbenet kjøtt kan heller ikke betegnes som fjørfekjøtt/svinekjøtt i ingredienslisten, ifølge forskrift om merking av næringsmidler. MUK brukes ofte i kebab, kylling/kalkunpølser, samt andre ferdigbehandlede kjøttprodukter. Støttevev (eller bindevev) knytter sammen, støtter og beskytter kroppens deler. Selve cellene er omgitt av en grunnsubstans, og sterke proteinfibre som begge blir laget av cellene. Binde- og støttevev er de vevstypene det er mest av i kroppen. De har bl.annet til oppgave å støtte opp kroppen, beskytte andre typer vev og støtte opp og binde sammen andre vev og organer. Det finnes flere typer binde- og støttevev: beinvev, bruskvev, bindevev og fettvev. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90547 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Interessant om MUK på forbrukerportalen også: http://forbrukerportalen.no/Artikler/2005/1119867571.32 T-bone 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90553 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Vil legge til følgende om Gilde, og det er at den "mørhetsgarantien" deres ikke henger på GREIP! Ytrefiletene varierer fra deilig mør til fullstendig uspiselig, noe som er irriterende når man betaler såpass for det. Ofte er mørbradene mørere en ytrefiletene som er høyere på skalaen. Neste gang jeg får en skosåle skal jeg sende det halvspiste kjøttstykket i en polstret konvolutt med skalaen påklistret. Mulig jeg har vært uheldig men synes det skjer alt for ofte! Gilde er generelt noe drit Jeg har aldri kjøpt noe av de ( eller jo to ganger ). Mør biff har de ikke syns jeg, det kjenner jeg igjennom pakka. Gilde er så store så de kan gjøre hva de vil virker det som. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90561 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Hjarteleg Slagside mener jeg er noe annet, det er det som er under ribbeina på kua. Apropos det - hvorfor får man heller ikke tak i short ribs! Nom nom nom! Jeg har prøvd. Tro meg, jeg har prøvd. Har forsøkt jevnt og trutt i over et halvt år å spore opp noen som kan levere. Det eneste SmartClub hadde var i sommer, og det kom fra tyskland. Forøvrig, Smedstuen leverer noe av det beste jeg spiser. "Gilde - det kjennes på smaken." Ja, garantert dårlig! Så gøy å høre Prøvde å google og oversette, fikk også slagside da.. Ikke lett Shortribs er det samme som bibringe og det er det fullt mulig å få tak i. Vi har engelskspråklige som skjærer storfeen fra oss. De kaller i alle fall Bibringe som shortribs. Han som er sjefen på skjærebordet er irsk og de andre er polakker Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90564 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Men jg lurer på når det står feks 94% storfe kjøtt, klarer de å lure 17% bindevevsprotein oppi der? hehe 17% av proteinet kommer fra bindevev kanskje? Mesteparten av bindevevet består av proteinet kollagen, og som jeg nevnte over her inneholder dette mye av noen aminosyrer som muskelkjøtt inneholder mindre av. Bindevevet er uansett en del av råvaren, og ikke noe som tilsettes etterpå. Bindevevsprotein har INGEN ernæringsmessig verdi og er derfor ønska at det er så lite som overhode mulig av det. Det var litt av en konklusjon. Har du noe som helst som støtter det du sier her? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90678 Del på andre sider Flere delingsvalg…
VegarL Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 17% av proteinet kommer fra bindevev kanskje? Mesteparten av bindevevet består av proteinet kollagen, og som jeg nevnte over her inneholder dette mye av noen aminosyrer som muskelkjøtt inneholder mindre av. Bindevevet er uansett en del av råvaren, og ikke noe som tilsettes etterpå. Det var litt av en konklusjon. Har du noe som helst som støtter det du sier her? Produsenten SPIS/Grilstad sier dette selv på sin side www.spis.no Og blir jo litt skeptisk når de vil ha minst mulig av dette i kjøttdeig, eneste jeg finner når jeg googler. Finner ingenting positivt om det bortsett fra i reklamen for PF Amino Liquied. Derfor jeg spør også, for finner ingenting hos haijn google. Har sendt mail til mattilsynet for å høre, de burde vell ha peiling. Men får nok ikke svar i kveld. Skal poste hvis jeg får noe svar:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90686 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Bindevevet er nok tyngre å fordøye enn muskelkjøtt, men å si at det ikke har noen ernæringsmessig verdi blir feil. Nøyaktig hvor høy den biologiske verdien av bindevevet er vet jeg ikke, men skal si ifra om jeg dumper borti det Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90693 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 4. januar 2012 Del Skrevet 4. januar 2012 Gilde er generelt noe drit Jeg har aldri kjøpt noe av de ( eller jo to ganger ). Mør biff har de ikke syns jeg, det kjenner jeg igjennom pakka. Gilde er så store så de kan gjøre hva de vil virker det som. Prøver å handle i ferskvaredisker og slaktere så ofte jeg kan, Gilde skuffer bare gang på gang med skosålene til hundrevis av kroner pr kilo Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/2766-bindevevsprotein-s%C3%B8ppel-i-karbonadedeig/page/2/#findComment-90766 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.