nyttliv89 Skrevet 1. februar 2014 Del Skrevet 1. februar 2014 Jeg forstår at jeg har veldig mye å lære når det kommer til kosthold, ernæring og helse. Har dere noen tips til gode nettsider, bøker osv. som jeg kan bruke til å bli klokere? Har allerede funnet "Kosthåndboken" som er laget av Helsedirektoratet, synes den er bra. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elskling Skrevet 3. februar 2014 Del Skrevet 3. februar 2014 Matbloggen sunne fristelser skrevet av Inger Lise knudsen nyttliv89 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-942049 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fred90 Skrevet 7. februar 2014 Del Skrevet 7. februar 2014 150 healthiest foods - Jonny Bowden Ultramind Solution - Mark Hyman nyttliv89 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-945743 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 7. februar 2014 Del Skrevet 7. februar 2014 Om det er basiskunnskap du er ute etter så kan du sjekke ut kunnskapsbasen vår. Vi har artikler om de ulike næringsstoffene, metabolisme og fysiologi, som er et fint sted å begynne. http://www.friskogfunksjonell.no/menneskets-fysiologi/ http://www.friskogfunksjonell.no/innforing-i-metabolismen/ http://www.friskogfunksjonell.no/naeringsstoffene Og en bonus, om kildekritikk og forskning. http://www.friskogfunksjonell.no/kildekritikk-vitenskap-og-tankefeil/ Raptorial, Aurelius, nyttliv89 og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-945969 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fjellsirkling Skrevet 8. februar 2014 Del Skrevet 8. februar 2014 Good Calories, Bad Calories Nå spiser jeg ikke lavkarbo (spiser balansert, og forsøker å være lavglykemisk), men den boken var a-ha-opplevelse side etter side. nyttliv89 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-946029 Del på andre sider Flere delingsvalg…
BluebearWebcoaching Skrevet 8. februar 2014 Del Skrevet 8. februar 2014 Good Calories, Bad Calories Nå spiser jeg ikke lavkarbo (spiser balansert, og forsøker å være lavglykemisk), men den boken var a-ha-opplevelse side etter side. http://weightology.net/?p=265 Aurelius, nyttliv89 og fjellsirkling 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-946032 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fjellsirkling Skrevet 8. februar 2014 Del Skrevet 8. februar 2014 http://weightology.net/?p=265 Bra! Kritikk er viktig, og Taubes er vel først og fremst journalist, ikke ernæringsfysiolog. nyttliv89 og BluebearWebcoaching 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-946033 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 8. februar 2014 Del Skrevet 8. februar 2014 Han er ikke først og fremst journalist, han er bare journalist. Personlig syns jeg boken var lit interessant, men det er bare fordi jeg kunne mye fra før og tok ting med en klype salt når det trengtes. Han er en cherrypicker av dimensjoner, så ville ikke anbefalt den boken for en som ønsker å lære seg basics innen kosthold og ernæring. BluebearWebcoaching og Aurelius 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-946138 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fjellsirkling Skrevet 8. februar 2014 Del Skrevet 8. februar 2014 Jeg syns han hadde en interessant historisk vinkling, særlig innledningsvis i boken. Jeg savner ofte den slags i matbøker. Teori uten historisk bakgrunn, er etter mitt syn blind teori, det er vel så viktig - for å få en god forståelse - å se hvordan vitenskapen og vår kunnskap har utviklet seg, som hva hovedpoengene og debattene er i dag. Men jeg forstår hva du mener med "cherrypicker", den slags lider dessverre de aller fleste populærvitenskapelige bøker av, det gjelder ikke bare Taubes, men med en klype salt, med artikkelen om kildekritikk og forskning som du linker til ovenfor (jeg er selv utdannet filosof, med spesialisering i vitenskapsteori og logikk, så jeg har ikke problemer med å plukke ut feilslutninger) i bakhånd, så vil man likevel få mye ut av lesningen, tror jeg. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-946143 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fjellsirkling Skrevet 8. februar 2014 Del Skrevet 8. februar 2014 Men leser man Good Calories, Bad Calories opp mot f.eks. The Starch Solution, vil man i hvert fall få frem to sider av debatten i ernæringsvitenskapen i dag. nyttliv89 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-946147 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Linn Solvang Skrevet 8. februar 2014 Del Skrevet 8. februar 2014 Bramat.no og bratrening.no gir deg gode tips av fagpersoner som vet hva de snakker om. nyttliv89 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-946192 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 8. februar 2014 Del Skrevet 8. februar 2014 Men leser man Good Calories, Bad Calories opp mot f.eks. The Starch Solution, vil man i hvert fall få frem to sider av debatten i ernæringsvitenskapen i dag. Men så spørs det hvor nyttig det er å ta utgangspunkt i to ytterpunkter om man står på bar bakke og ønsker å sette seg inn i et fagfelt. Det er en ganske god grunn til at de som studerer ernæring først bruker masse tid på å sette seg inn i fysiologi og biokjemi, da det er dette som ligger til grunn for å forstå det ernæringsfaglige. Aurelius og BluebearWebcoaching 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-946323 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fjellsirkling Skrevet 8. februar 2014 Del Skrevet 8. februar 2014 Men så spørs det hvor nyttig det er å ta utgangspunkt i to ytterpunkter om man står på bar bakke og ønsker å sette seg inn i et fagfelt. Det er en ganske god grunn til at de som studerer ernæring først bruker masse tid på å sette seg inn i fysiologi og biokjemi, da det er dette som ligger til grunn for å forstå det ernæringsfaglige. Åpenbart, men denne typen bøker kan være mer lettlest og givende for personer som ikke studerer ernæring. Det fanger gjerne en interesse, og noen, de mest interesserte, går videre og leser skikkelig faglitteratur. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-946565 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 8. februar 2014 Del Skrevet 8. februar 2014 Jeg ville ikke kalt GCBC for lettlest, men det er en smakssak. Og, uavhengig av hvorvidt de er mer lettlest så ser jeg ikke helt nytteverdien i at folk som ønsker å tilegne seg kunnskap skal starte med denne, da den vil gi et svært skjevt utgangspunkt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-946630 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fjellsirkling Skrevet 8. februar 2014 Del Skrevet 8. februar 2014 Jeg kan være enig i at tipset kanskje ble feil om meningen fra trådstarter primært var å innhente grunnleggende kunnskap om ernæring. Da er dine linker et mye bedre sted å starte. Samtidig vil jeg mene at det er givende å lese bøker som går inn i debattene, for det kan engasjere, øke interessen for tema, og, med fare for skjevt blikk, peke til hvor debattene går, for det er vel ingen uenighet om at det finnes faglig uenighet også blant ernæringsfysiologer? Selv leser jeg bredt. Jeg er glad i friskogfunksjonell.no, som jeg tildels bruker som et oppslagsverk når jeg møter på ting jeg er usikker på og ikke forstår i bøker. Ernæring er også mye, både grunnleggende helse og for personer som trener og er aktive utøvere, også prestasjon, og prestasjon er spesifikt til idretten man bedriver. På nattens vakt har jeg for eksempel med meg tredje utgave av Monique Ryan sin Sports Nutrition for Endurance Athletes, som er mer "text bok" og ikke en journalistisk debattbok, men samtidig er spesifikk for utholdenhetsidrett. Det er mye å lese, og man gå seg lett vill, men med kritisk sans går det nok bra Vegard L 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27551-teori-om-kosthold-og-ern%C3%A6ring/#findComment-946638 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.