Gå til innhold

Markløft-teknikk igjen...


Min treningslykke

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Dette ser slettes ikke så verst ut! Det er fint om du får med oppsettet før du begynner settet, og gjerne hele settet også ;)

To ting, småpirk:

1.Stanga er bittelitt for langt for langt fram på noen reps. Den skal ligge over midtfoten. Det er ikke mye om å gjøre. Pass på at du ikke skyver stanga framover med leggen når du gjør deg klar til neste rep som før tredje reppen. Skyv stanga tilbake mot leggene med lættsa.

2. Du har en liten tendens til overekstensjon (svai) i ryggen. Husk STOOOOORT pust ført hver rep og STRAM MAGEN som f**n. Jenter er typisk mykere i ryggraden enn gutter og må av og til fokusere ekstra på dette for å forhindre overekstensjon.

Dette er som sagt småpirk. Badass (y)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Når man markløfter, så er det viktig at man på vei ned, ikke åpner knærne før ETTER at stanga har passert. Stanga vil bevege seg loddrett,og jo tidligere du åpner knærne,jo lengre blir bevegelsesbanen for stanga.

This!

Og hvis du først får stanga for langt fram som følge av at den går over og rundt knærne så må du trekke den inntil leggene igjen og få vekta litt mer bakpå slik at stanga ligger over midtfoten før du gjør neste rep. Men det trenger du ikke fra nå av ;)

Hvis du filmer deg selv rett fra siden så er det lett å se om stangbanen går rett opp og rett ned. Og vil du nerde deg helt med dette så kan du legge inn markører for stangbanen med programmet Kinovea. Da kan du lage videoer som f.eks. denne (tilfeldig Youtube-video):

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...