Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Heisann :)

Jeg har cøliaki (tåler ikke hvetemel) og kan ikke spise hva som helst. Jeg syns det er litt vanskelig og finne den rette sunne maten jeg må spise for og bli strammere og bygge muskler. Det er ikke så mye utvalg i mine øyner.

Er det noen andre her inne som har cøliaki og kan eventuelt gi meg tips eller nettsider på bra og sunne oppskrifter? (glutenfri)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/25217-noen-som-har-gluten-allergi/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er jo bøttevis med lavkarboblogger på nettet. Lavkarbokost er uten korn og stort sett glutenfri.

En lavkarbovariant, paleo, er alltid glutenfri. Det er en populær diett i USA og følgelig er det mange bra amerikanske blogger om temaet.

Om du er negativ til konseptet lavkarbo kan du bare øke mengden frukt og f.eks ris i måltidene.

Hei! Jeg har også cøliaki (og type 1 diabetes), men "heldigvis" er hvetemel en matvare som mange prøver å unngå nettopp for å bli strammere og bygge muskler. En ting som jeg pleier å gjøre, når jeg går tom for matideer, er egentlig å søke opp vanlige oppskrifter som er sunne på matprat.no, matblogger osv, og så erstatter jeg glutenprodukter med erstatninger. Evt bare dropper det. Det fungerer veldig bra, anbefaler at du stikker innom matprat og andre oppskriftsider. Jeg tror du vil bli positivt overrasket over hvor mange oppskrifter som ikke innholder gluten! Evt en SS fra tid til annen som kan utelates fra sauser, eller erstattes av annet mel som vi tåler.

Jeg liker disse måltidene:

Frokost:

- Havregrøt (glutenfri), omelett, yoghurt, kesam, cottage cheese, bær, frukt, glutenfrie knekkebrød (evt hjemmelaget) med egg, kalkunskinke, osv. Dette er måltidet som jeg lettest failer på "sunn" mat, for det er dårlig med glutenfrie frokostblandinger som ikke er krydret med sukker osv, dessuten er rundstykkene liksom "frokostmat". Bruk kreativiteten. Store skåler med cottage cheese, yoghurt, bær, frukt, frø, nøtter, kanskje en proteinkaffe om du liker fungerer veldig bra. Eventuelt kan du lage din egen frokostblanding som du enten steker i ovnen (granola) eller bare blander sammen ingredienser som du selv liker. Husk at det er mange ting som er både sunt og glutenfritt: (Unngå å tilsette olje og sukker hvis du vil at det skal være mindre usunt).

  • bokhveteflak
  • glutenfrie havregryn
  • solsikkekjerner
  • cashewnøtter
  • mandler
  • rosiner
  • bananchips
  • fibrex/sukkerroefiber
  • linfrø
  • hasselnøtter
  • valnøtter
  • kokosflak
  • puffet ris
  • tørkede aprikoser
  • cornflakes, glutenfrie

Lunsj:

Her kan du spise alt mulig som ikke er brødmat:) Både varme og kalde lunsjretter kan være både sunne og glutenfrie! Vi snakker kylling, fisk, grønnsaker, egg, melkeprodukter, fiskekaker, kalkun, salater, reker,osv osv. En stor kopp te, frukt, grønnsaker, en fin proteinkilde - evt glutenfri pasta, ris, glutenfri couscous osv om du "må" ha den tradisjonelle karbkilden.

Middag: Er blitt utrolig suppe-fan de siste ukene. Anbefaler en titt her: http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppskrift/oppskrifter.php?mat-ord=Suppe - mange av disse er glutenfrie.

Ellers liker jeg disse sidene:

http://utenglutenblogg.blogspot.no/

http://www.larsensfristelser.com/

http://spiseskje.blogspot.no/ (litt mer dessert osv, men man trenger jo det også!)

http://matnyhetene.no/oppskrifter-tips/ (veldig bra om sunn og næringsrik mat.)

http://glutenfrieverden.blogspot.no/ (Kjempefin blogg med både sunne og mindre sunne oppskrifter)

Tenk "standard", hent inspirasjon fra alle sunne oppskrifter som frister og bytt ut det du trenger å bytte, eventuelt dropp ingredienser. Det som inneholder mest gluten er dessuten oppskrifter som ofte er minst sunne - som pannekaker, pizza, pastaretter osv, og det er jo ikke standardmat for muskelbygging;) Men noen glutenfrie alternativer fra tid til annen er jo fint! Ikke vær redd for å eksperimentere, det har virkelig hjulpet meg.

Lykke til!

Jeg var og tok gastroskopi for å sjekke om jeg hadde cøliaki. Viste seg at jeg ikke hadde det, men at jeg er sensitiv for gluten. Så jeg har egentlig bare kutta ut bakevarer for øyeblikket, jeg..

Blir vel omtrent som et lavkarbokosthold, antar jeg :) jeg funker i hvert fall knallbra på denne måten :) blir mye kylling, egg, grønnsaker og salat, og litt pasta og ris i ny og ne :)

Heisann :)

Jeg har cøliaki (tåler ikke hvetemel) og kan ikke spise hva som helst. Jeg syns det er litt vanskelig og finne den rette sunne maten jeg må spise for og bli strammere og bygge muskler. Det er ikke så mye utvalg i mine øyner.

Er det noen andre her inne som har cøliaki og kan eventuelt gi meg tips eller nettsider på bra og sunne oppskrifter? (glutenfri)

Jeg har cøliaki, og selv om det kan være litt pes så går det veldig bra å trene og spise glutenfri diett. Jeg vil anbefale deg til å ikke erstatte glutenholdige varer med glutenfrie, men heller legge om litt på kosten slik at du finner alternativer. Du MÅ ikke spise brød eller knekkebrød, pizza eller pasta ;) Når det er sagt så får du kjøpt pizzamel på Meny som er utrolig bra til å være glutenfritt. Jeg spiser pizza når jeg bulker eller når jeg skal meg et cheat meal på diett. Utvalget av glutenfrie varer har blitt veldig bra de siste årene, det er bare å sjekke ut selv. Hvis du ikke har butikker med godt utvalg i nærheten så finnes det mange nettbutikker som f.eks. www.allergimat.no.

Så fremt du ikke skal gå ned i vekt så er det ingen grunn til å velge lavkarbo. Karbohydrater er VIKTIG når man er trener! Veldig forenklet kan man si at karbohydrater er drivstoff, protein er byggeklosser og fett er viktig for restitusjon.

Du kommer langt med kjøtt, fisk, egg og meierivarer som proteinkilder. Karbohydratkilder kan være ris, poteter, søtpoteter. Grønnsaker og frukt bør du spise uansett. Sleng på en proteinshake eller to om dagen så er du i mål. Sjekk om du tåler havre, det kan være fint til havregrøt og proteinpannekaker etc. Lykke til med glutenfri kost, det går så bra atteh (y)

Slenger meg på den her, har cøliaki og fruktosemalabsorpsjon :) Har hatt cøliaki i 4 år og fruktosemalabsorpsjonen er nydiagnostisert.

Kan være et fryktelig pes spesielt hvis man ikke forbereder seg før man skal på reise eller bare på jobb/skole. Men det finnes som nevnt over her mye god naturlig glutenfri mat, og ikke minst er utvalget i butikkene blitt mye bedre enn for bare få år tilbake :)

Ellers bestiller jeg mye av maten min fra iherb.com.

Annonse

Når man akkurat har fått en matallergidiagnose, er det alltid litt tøft å se alternativene, men etter ei stund blir det mye lettere, for pasta og kneipbrød er ingen must i ett normalt kosthold. For meg er det å spise pasta(glutenfri selvfølgelig), noe som andre normale ser på som hverdagsmat, helt himmelsk( spiser det sånn hver 3. mnd). Jeg har lært meg å sette mye større pris på å få servert mat jeg tåler når jeg er borte/ute, og jeg hadde helt seriøst enda vært feit om jeg ikke hadde reagert på gluten, for jeg har alltid vært veeeeeeldig svak for kanelsnurrer! (og det smaker kun godt i glutenfri versjon i ca 30 minutter etter at det er tatt ut av ovnen)

Når man akkurat har fått en matallergidiagnose, er det alltid litt tøft å se alternativene, men etter ei stund blir det mye lettere, for pasta og kneipbrød er ingen must i ett normalt kosthold. For meg er det å spise pasta(glutenfri selvfølgelig), noe som andre normale ser på som hverdagsmat, helt himmelsk( spiser det sånn hver 3. mnd). Jeg har lært meg å sette mye større pris på å få servert mat jeg tåler når jeg er borte/ute, og jeg hadde helt seriøst enda vært feit om jeg ikke hadde reagert på gluten, for jeg har alltid vært veeeeeeldig svak for kanelsnurrer! (og det smaker kun godt i glutenfri versjon i ca 30 minutter etter at det er tatt ut av ovnen)

Ja det er tøft i begynnelsen! Jeg har hatt allergi i 5 år og syns forsatt det er litt tøft av og til, men begynner å vende meg til det.

Hehehe ja det er en kjempe fordel å ikke kan tåle noe som er så godt som kanelsnurrer osv.. :D vi er faktisk heldige:happy: men vi må tenke og planlegge mer enn andre da:/

Ja det er tøft i begynnelsen! Jeg har hatt allergi i 5 år og syns forsatt det er litt tøft av og til, men begynner å vende meg til det.

Hehehe ja det er en kjempe fordel å ikke kan tåle noe som er så godt som kanelsnurrer osv.. :D vi er faktisk heldige:happy: men vi må tenke og planlegge mer enn andre da:/

tøffeste er når man er på farta, og ikke har rukket å planlegge mat, finner ikke mye brukbart når man er på bilturer akkurat...

Ser jo ut som du har fårr masse bra svar her, men jeg slenger meg på likevel..

Jeg tåler ikke kornprodukter(!) - det hjelper ikke mye om det er glutenfritt, så jeg holder meg borte fra alt som inneholer hvete, havre, rug og bygg.. Det går egentlig veldig bra :) Begynte å trappe ned på dette da jeg forsto noe var galt for ca 6 år siden. Var veldig oppblåst osv.. Har vært å skjekket for det meste, men ingen finner hva som er galt, så jeg bare holder meg unna det jeg selv merker jeg ikke tåler.

Så til hva jeg spiser i stedet :)

Frokost blir ofte mager kesam med funligtsaft og proteinpulver + det jeg vil av frø, nøtter, frukt og krydder (ofte stevia og kanel)

Alle andre måltider blir salater (elsker tunfisk!), og diverse middager (middagsrester i matboks er supert).

Ellers har jeg gått til anskaffelse av diverse mel som mandel-, kokos- og sesammel som jeg lager alt fra pizza og kaker av :) litt dyrer, men mer næring :)

på farten blir det ofte skyr som er redningen, gjerne med en frukt til, eller cherrytomater (nam!). Men, er blitt mye flinkere til å ta med meg mat overalt. skal jeg fly (nei, får ikke med seg skyr gjennom sikkerhetskontorllen) lager jeg gjerne pannekaker av overnevnte meltyper + nøtter og tørkede bær

Ser jo ut som du har fårr masse bra svar her, men jeg slenger meg på likevel..

Jeg tåler ikke kornprodukter(!) - det hjelper ikke mye om det er glutenfritt, så jeg holder meg borte fra alt som inneholer hvete, havre, rug og bygg.. Det går egentlig veldig bra :) Begynte å trappe ned på dette da jeg forsto noe var galt for ca 6 år siden. Var veldig oppblåst osv.. Har vært å skjekket for det meste, men ingen finner hva som er galt, så jeg bare holder meg unna det jeg selv merker jeg ikke tåler.

Så til hva jeg spiser i stedet :)

Frokost blir ofte mager kesam med funligtsaft og proteinpulver + det jeg vil av frø, nøtter, frukt og krydder (ofte stevia og kanel)

Alle andre måltider blir salater (elsker tunfisk!), og diverse middager (middagsrester i matboks er supert).

Ellers har jeg gått til anskaffelse av diverse mel som mandel-, kokos- og sesammel som jeg lager alt fra pizza og kaker av :) litt dyrer, men mer næring :)

på farten blir det ofte skyr som er redningen, gjerne med en frukt til, eller cherrytomater (nam!). Men, er blitt mye flinkere til å ta med meg mat overalt. skal jeg fly (nei, får ikke med seg skyr gjennom sikkerhetskontorllen) lager jeg gjerne pannekaker av overnevnte meltyper + nøtter og tørkede bær

Nam nam..

Har du (og andre som ser dette) noen protinpulver å anbefale?

Og hvor mange cherry tomater spiser du når du tar en skyr? (Jeg elsker cherry tomat) hehe

Annonse

Jeg bruker ProZyme fra Tech Nutrition. Kjøper alltid på kampanje, så blir det plutselig ikke så dyrt. Jeg er hysterisk sensitiv for gluten, så ProZyme er garantert glutenfritt ;) MyoProtein fra MyRevolution er også garantert glutenfritt.

Nam nam..

Har du (og andre som ser dette) noen protinpulver å anbefale?

Og hvor mange cherry tomater spiser du når du tar en skyr? (Jeg elsker cherry tomat) hehe

Så mange jeg har lyst på (eller til det er tomt :) )

Av proteinpulver bruker jeg mye erteproteinet fra supernature. Ellers har jeg nettopp kjøpt det som heter fast fra x-life

Glemte å si at jeg finner mange oppskrifter uten kornprodukter på diverse blogger rundt om - er jo heldigvis for oss blitt så veldig populært ;)

tøffeste er når man er på farta, og ikke har rukket å planlegge mat, finner ikke mye brukbart når man er på bilturer akkurat...

Ja, akkurat det der er en bitch. Når jeg var nydiagnostisert så var jeg helt nazi på at jeg skulle ha med meg bra mat. Alltid kjølebag i bilen med skikkelig middag. Nå gidder jeg ikke lenger, koker bare noen egg og har med spekeskinke og proteinpulver, så blir det heller skikkelig mat når jeg kommer fram.

Siste påfunn er å kjøpe med noe take-away sushi og ha i kjølebag med kjøleelementer. Awesome med sushi halvveis i bilturen :D

Så mange jeg har lyst på (eller til det er tomt :) )

Av proteinpulver bruker jeg mye erteproteinet fra supernature. Ellers har jeg nettopp kjøpt det som heter fast fra x-life

Glemte å si at jeg finner mange oppskrifter uten kornprodukter på diverse blogger rundt om - er jo heldigvis for oss blitt så veldig populært ;)

Hehe okei :)

Har du noen favoritt blogger som du vil anbefale? hehe ja heldigvis ;)

Kriweb.no er jo veldig bra - hun har også utgitt kokebok :)

Ellers er det mest å surfe rundt, og ikke minst prøve seg frem selv! Ta utgangspunkt i en oppskrift du liker og lag noe nytt :) men for min del blir det heller mye annet enn ting som krever baking etc - blir liksom det enkleste

Det er utrolig mange typer mel du kan erstatte hvetemelet med :D Jeg er også glutenintolerant (diagnostisert for et år siden), og i begynnelsen brukte jeg mye av disse typiske glutenfrie erstatningene til brød, knekkebrød osv.. Men nå kjøper jeg det (nesten) aldri, for det er så utrolig mye godt man kan lage selv :) Bruker mye kokosmel og mandelmel.. Dette oppfører seg annerledes og smaker litt annerledes enn hvetemel. Inneholder også lite karbohydrater! Jyttemel fungerer også bra, dette er litt "finere" og minner mer om hvetemel, og med mer karb :-) Lager kaker, pannekaker, muffins, brød osv osv, og savner ikke hvetemel i det hele tatt!

Er du glad i proteinbarer er Questbarene helt fri for gluten :-) Disse har også et helt fantastisk næringsinnhold og smaker utrolig godt.

  • 2 måneder senere...

Hei! Ser det er lenge siden sist det ble skrevet noe her men jeg prøver meg likevel...:

Noen som har noe erfaring med Goodlife barene til gymgrosisten? Står at hovedallergene for de er soya og melk, men at de og er produsert i lokaler som og håndterer blant annet hvete (aka kan inneholde spor av hvete i guess). Har Cøliaki og pleier ikke å reagere på produkter som kan inneholde spor av hvete så langt jeg vet. Så lurer på om det er noen som har prøvd disse, og reagert eller ikke reagert?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...