Myr Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Tilberede mat, all den oppvasken det medfører og tiden det tar er ofte et stort ork. Derfor tenkte jeg å bli en kløpper på å ta i bruk mikrobølgeovnen for å booste lazynessen min. Kom hjem i dag - klekket 5 egg i en skål, rørte rundt med en visp og kastet det i mikroen. Tok på sweet chili, salt og pepper og skrelte et par bananer. Måltidet ferdig på 1, 2, 3 og minimum oppvask. Smakte eggerøre gjorde det óg. Så finnes det andre som har noen tjuvtriks å lære bort? Noen som tilbereder rått kjøtt i mikroen feks? Kyllingfilet pakket inn i et eller annet med grønnsaker? Har lest litt ymse om næringstap ved varmebehandling mikroen, men vil tro det er relativt ubetydelig (?). Siter
Maysa Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Bakt søtpotet i mikro - stikk hull i søtpoteten med gaffel, evt lag snitt, på fat i mikrobølgeovnen på full styrke i 5-10 min mums! Siter
02-snapper Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Omelett i mikro funker også :) Friskus21 1 Siter
LeanMachine Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Det berømte ostesmørbrødet i mikro Evt varmt brød med smør Siter
Maiken-g Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 da må du kjøpe et genialt produkt som heter "tefal comfort health grill"! er en sånn kjøkkengrill som steiker fisk på 3-5min og kylling på ca 5min, og det blir super saftig og godt. Bruker den flere ganger for dagen for nå slipper jeg å steike kjøttet i mengder Siter
Tiwas Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Min mikro brukes daglig til å lage eggerøre og havregrynsgrøt. Helt konge Siter
kimmern78 Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Så dere mener d er tullball at micro fucker med næringsstoffene i maten som blir behandlet på denne måten? Edit: jeg bare lurer, fordi jeg har hørt så mye rart Siter
vesen Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Har du ildfast form med lokk kan du koke/ dampe det meste i mikroen under lokk. Typ 5 minutter om du har store biter. En klatt meierismør på toppen & krydder etter ønske. Funker fint uten smør også om du passer på kcal. kimmern78 1 Siter
kimmern78 Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Har du ildfast form med lokk kan du koke/ dampe det meste i mikroen under lokk. Typ 5 minutter om du har store biter. En klatt meierismør på toppen & krydder etter ønske. Funker fint uten smør også om du passer på kcal. Bra tips. Takker så mye vesen 1 Siter
Aurelius Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Så dere mener d er tullball at micro fucker med næringsstoffene i maten som blir behandlet på denne måten? Edit: jeg bare lurer, fordi jeg har hørt så mye rart Ja, dette er bare tull. Mikrobølger er akkurat det samme som infrarød stråling, bare annen bølgelengde/intensitet. Og å grille/ helsteke i ovn er det vel bare rawfoodfolk som protesterer særlig imot, men de hører vi ikke på. Sandra Helen 1 Siter
LeanMachine Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Ja, dette er bare tull. Mikrobølger er akkurat det samme som infrarød stråling, bare annen bølgelengde/intensitet. Og å grille/ helsteke i ovn er det vel bare rawfoodfolk som protesterer særlig imot, men de hører vi ikke på. Har alltid fått høre det jeg også, at hvis man tilbereder mat i mikro så blir den dårligere... Mammaer altså.. Aurelius 1 Siter
Aurelius Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Har alltid fått høre det jeg også, at hvis man tilbereder mat i mikro så blir den dårligere... Mammaer altså.. Ja, mødre altså! Tullete alle sammen! Om noe så er jo mikroen ganske rask med å varmebehandle mat i forhold til andre behandlingsmetoder, og sånn sett kan det jo finnes grunnlag for påstand om at mikrobølgeovner kan bevare mer næringsstoffer, med mindre jeg er helt ute og kjøre. ? LeanMachine 1 Siter
LeanMachine Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Ja, mødre altså! Tullete alle sammen! Om noe så er jo mikroen ganske rask med å varmebehandle mat i forhold til andre behandlingsmetoder, og sånn sett kan det jo finnes grunnlag for påstand om at mikrobølgeovner kan bevare mer næringsstoffer, med mindre jeg er helt ute og kjøre. ? Good thinking Siter
Tiwas Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Ja, mødre altså! Tullete alle sammen! Om noe så er jo mikroen ganske rask med å varmebehandle mat i forhold til andre behandlingsmetoder, og sånn sett kan det jo finnes grunnlag for påstand om at mikrobølgeovner kan bevare mer næringsstoffer, med mindre jeg er helt ute og kjøre. ? http://www.health.harvard.edu/fhg/updates/Microwave-cooking-and-nutrition.shtml Some nutrients do break down when they’re exposed to heat, whether it is from a microwave or a regular oven. Vitamin C is perhaps the clearest example. So, as a general proposition, cooking with a microwave probably does a better job of preserving the nutrient content of foods because the cooking times are shorter. As far as vegetables go, it’s cooking them in water that robs them of some of their nutritional value because the nutrients leach out into the cooking water. Vegard L og Sandra Helen 2 Siter
Kristin Charm Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Frossne wokgrønnsaker i mikro er gull. La den kjøre noen minutter mens du fikser kjøtt/fisk/kylling/bønner/linser/egg. Enkelt og greit. Ellers - alt med ost. Vegard L 1 Siter
Tiwas Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 Er det mulig å steke kjøtt i micro? Ja...min har grillelement og varmluftsfunksjon. Men...mikrobølger koker ting ved at den setter molekylene i bevegelse. Når de gnir seg mot hverandre blir det friksjon, og denne varmer maten. Siden maten vil varmes innenfra og ut vil du ikke få "tradisjonell steking" Aurelius 1 Siter
vixit Skrevet 19. august 2013 Skrevet 19. august 2013 hvordan vil det gå med vanlig oppvarming? Legger du kyllingen i boks med lokk eller lar du den stå "alene"? Blir det mye os/røyk av det? Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.