Vegard L Skrevet 23. juli 2013 Del Skrevet 23. juli 2013 I såfall syns jeg det er flott om du klarer å få i deg rundt 2500 kcal om dagen, det burde gi deg tilstrekkelig energi til å få til en vektøkning en stund fremover. Jeg ville ikke fokusert så mye på at vektoppgangen skal være muskler. Ettersom du skal en del opp i vekt så er det urealistisk at en høy andel skal være muskler, men det trenger heller ikke å være målet. Lloyd og FatUnicorn 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822382 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SterkBalanse Skrevet 23. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 23. juli 2013 I såfall syns jeg det er flott om du klarer å få i deg rundt 2500 kcal om dagen, det burde gi deg tilstrekkelig energi til å få til en vektøkning en stund fremover. Jeg ville ikke fokusert så mye på at vektoppgangen skal være muskler. Ettersom du skal en del opp i vekt så er det urealistisk at en høy andel skal være muskler, men det trenger heller ikke å være målet. Jeg ønsker bare at vektoppgangen skal være forsvarlig ift diabetesen, ettersom jeg nå har vært litt for flink (!?) Alle prøvene mine er kjempefine, men jeg mangler noen kilo :-) Tusen takk for svar, men da er konklusjonen at jeg må prøve meg litt fram ift prot, karb og fett, og posjonere det litt utover måltidene. Du nevnte ikke for mye karb i et måltid, og det unngås alltid ettersom jeg merker det godt på blodsukkeret. Vegard L 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822386 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Metal_Barbie Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Går du på medisin? Hvis du vil svare på det da:) Eneste jeg har av erfaring med tanke på diabetes er min svigermor og min stefar . Hun bruker ikke medisin,hun tror ikke på de sier hun:p Han bruker medisin. Men poenget er da,det jeg vet hun spiser er er helt vanlige karb kilder,som grønnsaker,frukt,grovt brød og grøve knekkebrød,poteter,hvit ris. Hun knasker tørre grove knekkebrød imellom måltider btw:p Hun sliter også med vekta,den er for lav,hun raste ned da hun fikk diabetesen..så hun fikk beskjed om å spise ofte...gjerne hver time(!). Han er liksom litt annerledes..han spiser alt..bare ikke de tingene som er tydelig sukker i...kan unne seg et lite kakestykke på for eksempel bursdager,,men da veldig lite. spiser til og med hvitt brød osv..Han merker ikke noe føling med tanke på å spise helt typisk kosthold han alltid har hatt minus snop og brus med sukker i selvsagt. Kan også spise for eksempel en bolle på farten . Selvsagt er det ikke slik for alle med diabetes ,selv med medisin,men jeg merker det er noen som er mer følsom enn andre...kommer vel an på hvilken tpe de har også ,men disse to jeg nevner har samme type,type 2... og forskjellen er bare at førstenevnte ikke bruker medisin. Uansett ,vektoppgang får du av å spise mer enn du forbrenner..dette trenger ikke å bety at du må spise noe som helst usunt eller at det må ha voldsomme mengder usunne karb kilder/sukker. Hva med å bruke helfete melkeprodukter og spise litt mer av ting som for eksempel nøtter og helmelk? Du kan også steke all mat i mer smør enn du pleier...grønnsaker er sykt godt som stekt og vannet trekkes ut slik at mengden forsvinner litt:) Ikke at du skal peise på med masser av fett men jeg mener det må være bedre å øke evt mengden sunne fettkilder når du ikke synes du kan spise så voldsomme mengder karb:) Uansett er det vel lurt å komme opp over mengde karb som tilsier at du ikke vil komme i ketose. Nå er jeg usikker å¨hva som er grensa der,men over 150 gram dagen ivertfall...kanskje noen andre kan svare deg på dette også:)Synes noen skrev noe om 200 gram her i tråden en plass. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822545 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Man må ikke over 150g for å unngå ketose, hvorfor skriver du det? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822586 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Metal_Barbie Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Man må ikke over 150g for å unngå ketpse, hvorfor skriver du det?Hvorfor jeg skriver det? Jeg skrev det som en spekulasjon,hvis du ikke greier å tolke det rett. Selvfølgelig vet jeg at dette er varierende...det finnes folk som er i ketose på 100 g karb for eksempel,meg inkludert har opplevd å være det på 120-130 g karb daglig. Derfor skrev jeg det ,og deretter om noen kunne si mer om det fordi jeg var usikker,som jeg skrev at jeg var,altså var dette ikke noe påstand fra min side. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822588 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Du skriver at grensen er hvertfall over 150 gram om dagen, det kan ikke tolkes på annen måte enn at 150g er minimum. Og sånn som du skrev det så er det en påstand, uavhengig av hva du mente å skrive. Trådstarter vil aldri komme i målbar ketose før hun er langt under 100g, sannsynligvis godt under 50g. Vi produserer ketonlegemer hele tiden, men det er ikke det samme som å være i ketose. Og ketose er ikke noe mål å unngå i seg selv heller for en type 2 diabetiker. Keegil, Kristin Charm og Oddis 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822594 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Hvorfor jeg skriver det? Jeg skrev det som en spekulasjon,hvis du ikke greier å tolke det rett. Selvfølgelig vet jeg at dette er varierende...det finnes folk som er i ketose på 100 g karb for eksempel,meg inkludert har opplevd å være det på 120-130 g karb daglig. Derfor skrev jeg det ,og deretter om noen kunne si mer om det fordi jeg var usikker,som jeg skrev at jeg var,altså var dette ikke noe påstand fra min side. Har du målt dette med ketosestick etter flere dager med karb over 100 gram? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822595 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Metal_Barbie Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Har du målt dette med ketosestick etter flere dager med karb over 100 gram?med sticks ja,og ja dette er målt etter flere dager med samme karbmengde. Nå sier jeg ikke at jeg er noe ekspert påd et fordet..jeg vet at dette er forskjellig fra person til person ,men slik er det nå for meg. Legen min mente ivertfall at det var fordi jeg trente mye..kan det stemme? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822612 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 med sticks ja,og ja dette er målt etter flere dager med samme karbmengde. Nå sier jeg ikke at jeg er noe ekspert påd et fordet..jeg vet at dette er forskjellig fra person til person ,men slik er det nå for meg. Legen min mente ivertfall at det var fordi jeg trente mye..kan det stemme? Vet ikke hvordan det vil være om du inntar disse karbohydratene rett etter trening og kroppen da prioriterer å fylle glykogenlagre. Vegard L? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822614 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Metal_Barbie Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Vet ikke hvordan det vil være om du inntar disse karbohydratene rett etter trening og kroppen da prioriterer å fylle glykogenlagre. Vegard L?Kan ivertfall si at jeg spise mesteparten av karbs på ettermiddag og kveldstid ,ikke noe jeg har bestemt,det bare ble slik,ofte fordiejg spiser skyr,kesam og kyllingsalat og slike ting på dagtid som da ikke har noe spesielt mengde karb. ikke meningen å kuppe tråden her men...kanskje dette er interessant for trådstarter,ellers skal jeg heller ta det en annen plass:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822616 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Danisan Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Vet ikke hvordan det vil være om du inntar disse karbohydratene rett etter trening og kroppen da prioriterer å fylle glykogenlagre. Vegard L? Jeg så på en studie hvor man spiste 400gram pasta (297 gram karbohydrater) inntatt etter 90 minutter med moderat sykling på 57% VO2 max og her ble det ikke observert noe de novo lipogenesis. Så det ser ut som at etter en treningsøkt så vil eksogent tilførsel av karbohydrat bli "eklusivt" brukt til å etterkomme kravene for muskelvev. Dette var jo igjen en moderat sykkelsøkt, så hvor overførbart det er til en gjennomsnittelig styrkeøkt er noe annet og dette varierer fra treningsregime mellom personer, men ved stappfulle glykogenlagre så er det noen studier som viser til at karbohydratbehovet er lavere og ish 30-40% av glykogenlagrene er tomme etter ca. 60 minutter med "moderat styrketrening" (Hva definerer man som moderat?) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822626 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Metal_Barbie Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Jeg så på en studie hvor man spiste 400gram pasta (297 gram karbohydrater) inntatt etter 90 minutter med moderat sykling på 57% VO2 max og her ble det ikke observert noe de novo lipogenesis. Så det ser ut som at etter en treningsøkt så vil eksogent tilførsel av karbohydrat bli "eklusivt" brukt til å etterkomme kravene for muskelvev. Dette var jo igjen en moderat sykkelsøkt, så hvor overførbart det er til en gjennomsnittelig styrkeøkt er noe annet og dette varierer fra treningsregime mellom personer, men ved stappfulle glykogenlagre så er det noen studier som viser til at karbohydratbehovet er lavere og ish 30-40% av glykogenlagrene er tomme etter ca. 60 minutter med "moderat styrketrening" (Hva definerer man som moderat?)Interessant dette da..jeg har ivertfall opplevd både dette med å være ketose på rundt 120 gram karb daglig og også å få denne aceton ånden..noe som avtok etter en tid... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822636 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SterkBalanse Skrevet 24. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 24. juli 2013 Går du på medisin? Hvis du vil svare på det da:) Eneste jeg har av erfaring med tanke på diabetes er min svigermor og min stefar . Hun bruker ikke medisin,hun tror ikke på de sier hun:p Han bruker medisin. Men poenget er da,det jeg vet hun spiser er er helt vanlige karb kilder,som grønnsaker,frukt,grovt brød og grøve knekkebrød,poteter,hvit ris. Hun knasker tørre grove knekkebrød imellom måltider btw:p Hun sliter også med vekta,den er for lav,hun raste ned da hun fikk diabetesen..så hun fikk beskjed om å spise ofte...gjerne hver time(!). Han er liksom litt annerledes..han spiser alt..bare ikke de tingene som er tydelig sukker i...kan unne seg et lite kakestykke på for eksempel bursdager,,men da veldig lite. spiser til og med hvitt brød osv..Han merker ikke noe føling med tanke på å spise helt typisk kosthold han alltid har hatt minus snop og brus med sukker i selvsagt. Kan også spise for eksempel en bolle på farten . Selvsagt er det ikke slik for alle med diabetes ,selv med medisin,men jeg merker det er noen som er mer følsom enn andre...kommer vel an på hvilken tpe de har også ,men disse to jeg nevner har samme type,type 2... og forskjellen er bare at førstenevnte ikke bruker medisin. Uansett ,vektoppgang får du av å spise mer enn du forbrenner..dette trenger ikke å bety at du må spise noe som helst usunt eller at det må ha voldsomme mengder usunne karb kilder/sukker. Hva med å bruke helfete melkeprodukter og spise litt mer av ting som for eksempel nøtter og helmelk? Du kan også steke all mat i mer smør enn du pleier...grønnsaker er sykt godt som stekt og vannet trekkes ut slik at mengden forsvinner litt:) Ikke at du skal peise på med masser av fett men jeg mener det må være bedre å øke evt mengden sunne fettkilder når du ikke synes du kan spise så voldsomme mengder karb:) Uansett er det vel lurt å komme opp over mengde karb som tilsier at du ikke vil komme i ketose. Nå er jeg usikker å¨hva som er grensa der,men over 150 gram dagen ivertfall...kanskje noen andre kan svare deg på dette også:)Synes noen skrev noe om 200 gram her i tråden en plass. Jeg tåler generelt lite karbo, og er godt medisinert for å si det slik ;-) Hvilke matvare det gjelder spiller selvfølgelig en stor rolle. Men, jeg kan f. eks reagere hvis jeg kicker skikkelig på frukt. Jeg tror ikke jeg havner i ketose hvis jeg ligger rundt 100 g karbs. Jeg har vært mye lavere enn det og det fungerer mye bedre, enn om jeg nærmer meg 200 f eks. Det finnes jo ulike teorier om mengden karb og ketose, og dette vil sikkert være individuelt. Men, jeg har ihvertfall lest at for å havne i ketose anbefales maks 50 g karbs, og gjerne en god del lavere enn det. Ift kcal så drikker jeg faktisk H-melk, og det går mye i laks, nøtter, peanøttsmør og <3 avocado <3. Jeg får prøve og feile en periode, og sørge for at jeg kommer meg opp på 2500 kcal og at proteininntaket ikke blir altfor høyt. Metal_Barbie 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822642 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SterkBalanse Skrevet 24. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 24. juli 2013 Jeg så på en studie hvor man spiste 400gram pasta (297 gram karbohydrater) inntatt etter 90 minutter med moderat sykling på 57% VO2 max og her ble det ikke observert noe de novo lipogenesis. Så det ser ut som at etter en treningsøkt så vil eksogent tilførsel av karbohydrat bli "eklusivt" brukt til å etterkomme kravene for muskelvev. Dette var jo igjen en moderat sykkelsøkt, så hvor overførbart det er til en gjennomsnittelig styrkeøkt er noe annet og dette varierer fra treningsregime mellom personer, men ved stappfulle glykogenlagre så er det noen studier som viser til at karbohydratbehovet er lavere og ish 30-40% av glykogenlagrene er tomme etter ca. 60 minutter med "moderat styrketrening" (Hva definerer man som moderat?) Bær er jo å foretrekke fremfor frukt for diabetikere, men etter trening f.eks pleier jeg å nyte en banan eller aprikoser ;-) Jeg legger alltid de raskeste karbohydratene til måltidet etter trening. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822643 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SterkBalanse Skrevet 24. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 24. juli 2013 Du slriver at grensen er hvertfall over 150 gram om dagen, det kan ikke tolkes på annen måte enn at 150g er minimum. Og sånn som du skrev det så er det en påstand, uavhengig av hva du mente å skrive. Trådstarter vil aldri komme i målbar ketose før hun er langt under 100g, sannsynligvis godt under 50g. Vi produserer ketonlegemer hele tiden, men det er ikke det samme som å være i ketose. Og ketose er ikke noe mål å unngå i seg selv heller for en type 2 diabetiker. Dager hvor jeg trener kommer jeg til å ligge høyere, men generelt sett tror jeg 150 g karbs vil være en maks grense for meg. Jeg har ikke noe mål om å havne i ketose, jeg skal spise og kose meg, men jeg tror heller ikke ketose er noe jeg skal forsøke å unngå. Vegard L 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822646 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 24. juli 2013 Del Skrevet 24. juli 2013 Høres ut som du er på vei mot å finne en løsning som vil fungere i lengden, fortsett slik! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822649 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SterkBalanse Skrevet 24. juli 2013 Forfatter Del Skrevet 24. juli 2013 Høres ut som du er på vei mot å finne en løsning som vil fungere i lengden, fortsett slik! :-) Takk for gode svar. Det setter jeg pris på. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/22956-gode-karbohydratkilder/page/2/#findComment-822650 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.