Gå til innhold

Oppvarming?


GreenTea

Anbefalte innlegg

Hei, hittil har jeg altså bare gått rett på styrketrening uten å tenke på oppvarming, men det er vel kanskje ikke så lurt? Tenker at jeg skal begynne å varme opp før treningen, men er litt usikker på hvordan man varmer opp før styrketrening. Kan det være en ide å jogge på mølla? Isåfall hvor lenge bør oppvarmingen vare? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dynamisk oppvarming er spennende, tror jeg skal begynne med det. For tiden ror jeg i ca 10 minutter før jeg trener. Poenget med oppvarming er å øke kroppstemperatur og aktivere relevant vev for å blant annet redusere skaderisiko slik jeg har fått det for meg, og det får jo roing til, men det er nokså kjedelig. :sleep:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

min tanke er at roing sikkert er flott særlig på en rygg eller arm dag. løping er greit, men før en bein økt må en ikke løpe seg sur. 5 min effektiv oppvarming i kondismaskin bruker jeg, så kansje 2 sett oppvarming innfor muskelgruppen som skal brukes. edit, kjører øvelsene med lav belastning og teller ikke dette inn i antall sett som skal kjøres.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kondisjons trening som "oppvarming" gjør ting verre, øker pulsen med ikke noe mer. Løsne opp kroppen, øke mobiliteten, og få opp pulsen, og aktivere kan man gjøre med dette:

Dynamiske øvelser, og tøye av problem områder etterfulgt av oppvarmingssett er gull. Ellers kan man også gjøre som Stig linker til, og rulle litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg syns lett jogging er med på å øke kroppstemperaturen min før styrkeøkta. Når det er sagt, har jeg også opplevd at enkelte foam-øvelser er med på å skape bedre mobilitet i enkelte ledd (eks. hofteleddsbøyere), noe som er en fordel for enkelte styrkeøvelser. Jeg pleier som regel å løpe litt for å blir varm og så tøye lett ut etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...