02-snapper Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Hihi...! Jeg har fått så SYKT dilla på å mose ting. Fikk nemlig nylig stavmikser og blender, og det er jo bare så gøy!!!! Men jeg er jo ikke så vanvittig kreativ så jeg har sluppet opp for ting "å mose". Har pleid å bruke stavmikseren til å lage diverse grønnsaksmoser som tilbehør; potet/søtpotet, gulrot, blomkål, brokkoli, kålrot osv... begynner bli litt lei nå.. Så derfor; Hva kan moses ?! =) Asta og Kristin Charm 2 Siter
Asta Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Ja! Mos er topp går mest i grønnsaksmoser her og, og bær"sorbeter" (da har jeg ofte i litt skyr og, digg!). Men følger tråden for å få flere ideer! Kristin Charm 1 Siter
Oddis Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Du har glemt avokado i listen din... Har ikke prøvd så mye mer enn det du lister der foruten masse forskjellige smoothies da. Men har prøvd å variere mosene litt. Spinat i brokkolimosen er f.eks godt (damp den gjerne litt først). Kremost setter også en spiss på de fleste moser. Ha gjerne litt blomkål i brokkolimosen (1/3 blomkål, 2/3 brokkoli f.eks) Asta og 02-snapper 2 Siter
SlayerDad Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Rosenkål går også veldig fint. Og her er det også ypperlig å blande inn blomkål eller brokkoli. Poteter burde knuses, ikke moses med stavmikser, på grunn av innholdet av stivelse. Ved å knuse dem etter at de er kokt, og så røre inn melk og smør, får du et luftigere sluttresultat. Tjoms, 02-snapper og Aurelius 3 Siter
Opcode Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Mushy peas. Små, deilige grønne selskapserter moses med meierismør og salt. 02-snapper 1 Siter
02-snapper Skrevet 5. april 2013 Forfatter Skrevet 5. april 2013 Du har glemt avokado i listen din... Har ikke prøvd så mye mer enn det du lister der foruten masse forskjellige smoothies da. Men har prøvd å variere mosene litt. Spinat i brokkolimosen er f.eks godt (damp den gjerne litt først). Kremost setter også en spiss på de fleste moser. Ha gjerne litt blomkål i brokkolimosen (1/3 blomkål, 2/3 brokkoli f.eks) kremost/smørost og/eller kesam blander jeg ofte inn. Også karri krydder passer bra!! =) Siter
Asta Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Og alltid godt med smør, salt og pepper! SlayerDad 1 Siter
SlayerDad Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 LAg din egen hummus: Kokte kikerter (evt hermetiske) litt olivenolje hvitløk sitronsaft salt pepper evt litt tahin (sesampasta) eller babaganesh: Del auberginer i to, pensle kuttflaten med olje, dryss over salt. stek i oven til de er gylne. La de avkjøle seg, skrap ut innmaten, bland med olje, salt, pepper Asta 1 Siter
OhMickey Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 LAg din egen hummus: Kokte kikerter (evt hermetiske) litt olivenolje hvitløk sitronsaft salt pepper evt litt tahin (sesampasta) eller babaganesh: Del auberginer i to, pensle kuttflaten med olje, dryss over salt. stek i oven til de er gylne. La de avkjøle seg, skrap ut innmaten, bland med olje, salt, pepper Følge-spørsmål: Hva bruker man egentlig hummus til? Er det et pålegg eller noe tibehør? Siter
SlayerDad Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Hummus er vel mest brukt som en saus man dypper grønnsaker og brød (pita f eks) i. Men ser ikke noe gæli i å ha det på brødskiva. Det er veldig godt ved siden av grilla lam, grilla kylling eller grilla fisk. Grillmat kort sagt. Hummus – matprat.no Auberginedip baba ganoush - oppskrift OhMickey og Asta 2 Siter
Cardioqueen Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Følge-spørsmål: Hva bruker man egentlig hummus til? Er det et pålegg eller noe tibehør? Vi bruker det i pita med falafel oppi vertfall SlayerDad 1 Siter
Asta Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Tror jeg må prøve pita+grønnsaker+hummus+kylling som matpakke! Har aldri laget egen hummus, det må det gjøres noe med digger denne tråden! SlayerDad 1 Siter
SlayerDad Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Tror jeg må prøve pita+grønnsaker+hummus+kylling som matpakke! Har aldri laget egen hummus, det må det gjøres noe med digger denne tråden! Hjemmelaget hummus er snadder. Og det tar ca 2 minutter om du bruker hermetiske kikerter. Dog blir det mye bedre dersom du koker egne (legg i bløt over natten, kok til de er møre). Et lite tips er å bruke litt vann dersom hummusen blir for tjukk. Det gjør seg også med et lite hint spisskummen og røkt paprikapulver i den også, men ikke så mye at du smaker det. Asta 1 Siter
SlayerDad Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Ikke mosing, men bruk av stavmikser: Aioli! Dette er jo enda bedre når en lager det selv: 1 egg oliven eller rapsolje (jeg foretrekker sistnevnte) Eddik (en liten dæsj) Sitron Salt Pepper Hvitløk Pass på at alt har samme temperatur (dvs romtemperatur) Ha egg, hvitløk, eddik (hvitvin) og ca 1 dl olje i en dertil egnet beholder, gjerne det målebegeret som fulgte med stavmikseren, sett igang. Da vil egget og oljen emulsifisere ganske raskt, spe med mer olje inntil du oppnår ønsket mengde. Juster med salt, pepper og sitron. Man kan også ha i litt vann om man synes den blir for tykk. For å lage majones, bruk samme oppskrift, men uten hvitløk. Hva med wasabimajones, chilimajones, strionmajones, safranmajones, ja, mulighetene er mange EDIT: Og ja, jeg er et matvrak (om dere ikke har skjønt det allerede) oslove og Asta 2 Siter
Oddis Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Hvor lenge kan denne aiolien holde seg i kjøleskapet Gamlebyen? Siter
Kristin Charm Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Stavmikser er best! :happy: En helt ny verden åpnet seg når jeg gikk til innkjøp av én En av mine personlige favoritter er å finkutte/-raspe brokkoli eller blomkål, steke det i panne med godt med krydder og blande det med slikkepott i most avocado Liker at mosen har litt tyggemotstand (dermed brokkoli/blomkål)! Krydderet er superessensielt her, men kan varieres i det uendelige. Asta 1 Siter
Kristin Charm Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 rødbeter<3 Det har jeg faktisk ikke prøvd. Først koke dem opp og deretter vanlig mos? Eller tilsetter du noe spesielt? Siter
Astriiiixxx Skrevet 5. april 2013 Skrevet 5. april 2013 Det har jeg faktisk ikke prøvd. Først koke dem opp og deretter vanlig mos? Eller tilsetter du noe spesielt? damper dem et par timer (beholder mer av fargestoffene ved damping), såå moser jeg dem, funker også å mose det med litt potatis Og så går det jo ann å mose alt mulig av suppeting og da Kristin Charm 1 Siter
02-snapper Skrevet 5. april 2013 Forfatter Skrevet 5. april 2013 hvis man spiser veldig mange rødbeter, så tisser man rødt...:happy: Astriiiixxx 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.