123abc1 Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/page/2/#findComment-695724 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robert André Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 I kommentarfeltet til denne artikkelen ble diskutert dette litt med kokt / ukokt: Spis potet med god samvittighet - Fitnessbloggen Lurer du på hva noe veier, så bør du veie deg FØR du koker/steker/whatever det. Ikke bare griser du unødvendig med å veie ting etter at du har tilberedt det, men det gjør det hele mye mer upresist. To ulike typer ris som kokes på ulik måte kan gi ganske stor forskjell i vekt. Potet, ris, pasta, biff, kylling – u name it, vei deg før du tilbereder det. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/page/2/#findComment-695803 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 7. mars 2013 Del Skrevet 7. mars 2013 Herrefred. Det er VANN som fordamper. Karbohydratene, fettet og proteinet forsvinner ikke. 100 g kjøtt inneholder 20 g proteiner og 80 kcal. Du steker det, og det veier 70 g etterpå. Det inneholder fortsatt 20 g proteiner og 80 kcal. Næringsinnholdet øker RELATIVT sett. Før steking: 80 kcal/100 g. Etter steking: 80 kcal/70 g. Derfor man veier maten før steking, da det er dette næringsinnholdet som angitt på pakningen. Dette, les det igjen! Verre er det ikke Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/page/2/#findComment-695831 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tiik Skrevet 17. april 2014 Del Skrevet 17. april 2014 Herrefred. Det er VANN som fordamper. Karbohydratene, fettet og proteinet forsvinner ikke. 100 g kjøtt inneholder 20 g proteiner og 80 kcal. Du steker det, og det veier 70 g etterpå. Det inneholder fortsatt 20 g proteiner og 80 kcal. Næringsinnholdet øker RELATIVT sett. Før steking: 80 kcal/100 g. Etter steking: 80 kcal/70 g. Derfor man veier maten før steking, da det er dette næringsinnholdet som angitt på pakningen. Men det hun indirekte lurer på, som ingen nevner, er hvordan man kan veie maten ETTER den er stekt. Hvis det er 80kcal/100g før steking og det forsvinner 30%vann under steking, vil 100 gram kjøttdeig se slik ut; 80/70*100%= 114kcal pr 100gram STEKT kjøttdeig. Dvs det er MER kcal, proteiner, fett etc pr 100 gram ETTER steking (pga relativt mindre vann innhold) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/page/2/#findComment-996771 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 17. april 2014 Del Skrevet 17. april 2014 Det pleier stå oppgitt næringsinnhold pr 100g kokt ris på noen pakker, sjekk hva som er tilfellet for risen du bruker:-) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/page/2/#findComment-996844 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MariFroshaug Skrevet 24. april 2014 Del Skrevet 24. april 2014 jeg tar utgangspunkt i at ris øker ca. 3 ganger i vekt etter tilberedning. 30 gram ukokt = 90 g tilberedt og ca 20g karb. Fått dette fra Børge. Stemmer ikke det sånn ganske greit? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/page/2/#findComment-1000340 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dovendyret Skrevet 24. april 2014 Del Skrevet 24. april 2014 Lol denne tråden er jo over ett år gammel:P Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/page/2/#findComment-1000342 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fribbern Skrevet 24. april 2014 Del Skrevet 24. april 2014 300g kokt ris tilsvarer ca 100g uklokt ris. Jeg har alltid mye kokt ris liggende. Og veier den kokte risen og deler på 3. Da får jeg riktig næringsinnhold. Jada det kan svinge begge veier, men det spiller liten rolle, siden jeg justerer kalorier etter resultatene:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/18444-kokt-ris-karb-mengde/page/2/#findComment-1000388 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.