Gå til innhold

Kokt ris - karb mengde


Theeae

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

I kommentarfeltet til denne artikkelen ble diskutert dette litt med kokt / ukokt:

Spis potet med god samvittighet - Fitnessbloggen

Lurer du på hva noe veier, så bør du veie deg FØR du koker/steker/whatever det. Ikke bare griser du unødvendig med å veie ting etter at du har tilberedt det, men det gjør det hele mye mer upresist. To ulike typer ris som kokes på ulik måte kan gi ganske stor forskjell i vekt.

Potet, ris, pasta, biff, kylling – u name it, vei deg før du tilbereder det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jester
Herrefred. Det er VANN som fordamper. Karbohydratene, fettet og proteinet forsvinner ikke. 100 g kjøtt inneholder 20 g proteiner og 80 kcal. Du steker det, og det veier 70 g etterpå. Det inneholder fortsatt 20 g proteiner og 80 kcal.

Næringsinnholdet øker RELATIVT sett. Før steking: 80 kcal/100 g. Etter steking: 80 kcal/70 g. Derfor man veier maten før steking, da det er dette næringsinnholdet som angitt på pakningen.

Dette, les det igjen! Verre er det ikke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Herrefred. Det er VANN som fordamper. Karbohydratene, fettet og proteinet forsvinner ikke. 100 g kjøtt inneholder 20 g proteiner og 80 kcal. Du steker det, og det veier 70 g etterpå. Det inneholder fortsatt 20 g proteiner og 80 kcal.

Næringsinnholdet øker RELATIVT sett. Før steking: 80 kcal/100 g. Etter steking: 80 kcal/70 g. Derfor man veier maten før steking, da det er dette næringsinnholdet som angitt på pakningen.

Men det hun indirekte lurer på, som ingen nevner, er hvordan man kan veie maten ETTER den er stekt.

Hvis det er 80kcal/100g før steking og det forsvinner 30%vann under steking, vil 100 gram kjøttdeig se slik ut;

80/70*100%= 114kcal pr 100gram STEKT kjøttdeig.

Dvs det er MER kcal, proteiner, fett etc pr 100 gram ETTER steking (pga relativt mindre vann innhold)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

300g kokt ris tilsvarer ca 100g uklokt ris. Jeg har alltid mye kokt ris liggende. Og veier den kokte risen og deler på 3. Da får jeg riktig næringsinnhold. Jada det kan svinge begge veier, men det spiller liten rolle, siden jeg justerer kalorier etter resultatene:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...