Gå til innhold

Akutt hodepine under trening av knebøy


Raatassen

Anbefalte innlegg

Skulle på gymmen i går med god motivasjon. Jeg hadde spist en god frokost 1 time før jeg dro avgårde. Økten begynte med 10 minutt gange på mølla. Så var det knebøyen sin tur, begynte med å varme opp med kun stang, kjente at jeg begynte å få en svak hodepine. Etter vert som jeg varmet opp, med gradvis tyngre å tyngre vekter så ble hodepinen verre og verre, det donket i takt med pulsen min. Slet meg gjennom mine 4 sett, og skulle til å begynne på droppsettet. Det var da det skikkelig inntraff som et lyn fra himmelen, trodde rett å slett hodet skulle falle av. Verket fra nakkevirvel og opp mot ørene på begge sider, å dunket skikkelig ille i bakhodet, ble så ille at jeg avsluttet treningsøkten den dagen. Det merkelige er at det forsvinner nesten helt etter 20-30 min.

Det samme skjedde for noen uker siden med flyes skråbenk, så den øvelsen måtte jeg bare kutte ut, men har aldri hatt et slikt problem med knebøy.Lurer på om jeg annstrenger meg veldig i nakke, er noe stiv å støl. Noen andre som har vært borti lignende?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hadde en periode i høst da jeg rett og slett ikke kunne trene noe som helt som fikk kroppen til å anstrenge seg uten å holde på å blacke ut av smerter. Etter en tur hos osteopaten fant vi ut at det var en nerve i nakken min som lå i klem, etter to turer der var jeg tilbake i hardtrening :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vært borte i de samme, Trodde jeg skulle bli hjerneskadet av smertene i bakhodet. Mine smerter oppsto akutt, og varte i 20 min, imens jeg lå på gulvet og vrei meg i smerte. Dette har vist noe med at en anspenner muskelfestet i nakken som presser på noen nerver som gir smerter i bakhodet. Uansett, det kommer lett tilbake hvis du fortsetter å anstrenge deg/trene. Smertene kommer da tilbake i mer eller mindre grad. Det er ikke farlig. Løsningen er å ta det med ro i et par uker, da vil det forsvinne. Jeg har ikke hatt bekjentskap med smertene på et par nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

når du spenner deg opp, puster du inn med mage? eller bryst? gjør du siste nevnte kan dette foresake hodepine ettersom du skaper et trykk nærmt hode. pust heller inn med mage(sug inn navlen mot ryggraden) =)

Det blir vel strengt tatt motsatt, blåser jo opp magan om man tar skikkelig 'magadrag' :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Du har høyst sannsynligvis anstrengelseshodepine. Jeg har det samme. Dra til legen for å sjekk det, slik at du eliminerer den lille sannsynligheten for at det er noe annet.

Jeg får dette av og til i perioder. Tar med meg en 600mg Ibumetin tablett på trening, og tar den så snart jeg får symptomene. Etter 10 min er det borte og jeg trener som normalt med full intensitet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Hei. Joda fant ut av det. Det viste seg at jeg anstrenget nakken min slik at noen nerver kom i klem i nakken og opp i bakkant av ørene, og hodepinen kom som et skudd fra himmelen. Har vært veldig nøye med å fokusere blikket mitt slik at jeg ser meg selv rett inn i øynene. Dette hjelper meg å få en mest mulig nøytral nakke under denne øvelsen. Har ikke vært plaget med hodepine etter jeg fikk kontroll på dette :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...