Gjest Maya M Skrevet 25. november 2012 Del Skrevet 25. november 2012 Dette er ikke mine ord, men Gunnhild Stordalens. Jeg har egentlig likt dama før, men da ho serverte denne uttalelsen i beste sendetid på NRK1 i går, ja da forsvant all respekt for ho. Jeg satte lørdagspizzaen i halsen. ER DET MULIG??? Ho burde i alle fall hoste opp litt dokumentasjon for de påstandene sine. Tjoms 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/15131-kj%C3%B8tt-gir-kreft-hjerte-og-karsykdommer-og-mere-til/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vrimmel Skrevet 25. november 2012 Del Skrevet 25. november 2012 De fleste studiene jeg har sett inneholder alvorlige metodefeil, men jeg har ikke satt meg veldig inne i temaet, så det kan hende det finnes noen gode studier. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/15131-kj%C3%B8tt-gir-kreft-hjerte-og-karsykdommer-og-mere-til/#findComment-578272 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 25. november 2012 Del Skrevet 25. november 2012 En av de største studiene på kreft og rødt kjøtt påpeker at for høy temperatur under steking kan være en sannsynlig årsak eller ihvertfall delårsak til korrelasjon mellom de som spiser mye kjøtt og kreftforekomster. En stor andel av rødt kjøtt som spises er også prosessert kjøtt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/15131-kj%C3%B8tt-gir-kreft-hjerte-og-karsykdommer-og-mere-til/#findComment-578299 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PlastBox Skrevet 27. november 2012 Del Skrevet 27. november 2012 Grunnen til denne myten er først og fremst den rå innsatset for å holde sine gamle "fett og kolesterol er farlig"-dogmer. Dette støttes av observasjonsstudier der folk gjerne blir bedt om å notere om de har hatt kreft og hjerte- og karsykdom, så vel som hvor ofte de spiste forskjellige ting over de siste 10-20 årene. Allerede rimelig suspekt med andre ord, hvem husker vel sånt? I tillegg er det engang slik at observasjonsstudier bare er interessante for å finne en hypotese man kan forske videre på. Det er ikke mulig å dra kasualitetsforhold (altså hva som forårsaket noe) ut fra en observasjonsstudie! F.eks. er det godt tenkelig at vegetarkost ender opp med lavere total dødsrate i slike undersøkelser fordi de som velger en såpass ekstrem omlegging av livsstil antagelig også er mer bevisst på andre ting som trening, røyking og alkoholforbruk. Edit: Og som Oddis sier, disse undersøkelsene man hører om er ofte Amerikanske, som betyr at "rødt kjøtt"-kategorien i stor del består av fastfood, altså prosessert kjøtt, lyst brød, og ting stekt i planteoljer. En observasjonsstørrelse av fotstørrelse vs. intelligens vil vise klart at større føtter korrelerer med høyere intelligens. Betyr dette at større føtter er grunnen for høyere intelligens, eller betyr det kanskje at voksne generelt scorer høyere på IQ-tester enn barn? Skulle ønske journalistene i VG kunne få et kurs i dette for de virker --alle som en-- komplett blottet for denne forståelsen. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/15131-kj%C3%B8tt-gir-kreft-hjerte-og-karsykdommer-og-mere-til/#findComment-580685 Del på andre sider Flere delingsvalg…
DukeNukem Skrevet 27. november 2012 Del Skrevet 27. november 2012 Et problem med slike undersøkelser er at det sies lite om miljøet personen er i, måten kjøttet er behandlet på, og livsstilen til subjektene eller. Er vel forskjell på å spise biff hver dag og trøkke i seg 10krburgere fra Mcdonalds hele uka( regner jeg med). Skal man sjekke resulatet av flere år med narkotikamisbruk vil man se større degenerering av personer som har bodd på gata å tatt det, enn feks rockestjerner som sover, spiser og lever godt ved siden av et narkotikaforbruk som kanskje er 2-3 ganger større enn mange av knarkerne på Plata. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/15131-kj%C3%B8tt-gir-kreft-hjerte-og-karsykdommer-og-mere-til/#findComment-580692 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Johnny Skrevet 28. november 2012 Del Skrevet 28. november 2012 Lest en del om kjøtt og alt med det der. Er vanskelig å dre frem kilder her da det er lett blanding fra studier, bøker, artikler og annet her og der. Totalt sett så later det til å ikke være noe galt med kjøtt i seg selv. Mer om hvordan kjøttet er produsert, prosessert og tilberedt. Kjøtt er spist i uminnelige tider. Kreft er ikke direkte vanlig. Sykdom i det hele tatt er ikke en normal tilstand for kroppen å være i. Så dersom man blir syk er det en indikator på at en gjør noe feil. Dette gjelder såvel influensa og vanlig forkjølelse som andre ting. Når jeg kan se meg selv bli mindre syk enn de rundt meg så må det jo være noe muffens en plass. Vi kan gå inn i industrien og finne litt spor der også. En god del av kjøttet som vi spiser er produsert under dårlige forhold med tanke på kvalitet. Det er profitt som er viktig og dermed synker også kvaliteten. En får også lokalisert mange dyr på et lite område som trigger naturlovene om utvelgelse og dermed florerer sykdom. Mange steder bir det da gitt såkalte "forebyggende medisiner" for å unngå diverse sykdommer. Dette er kjemikalier som går opp næringskjeden og som vi får i oss. Vi får ikke greie på alle effektene som alt dette akkumuleres til fordi det ikke blir innsatt noe som helst forskning på det. Pengene styrer hva det blir forsket på og de som har penger bruker forskningen til å tjene seg selv. Skal en finne mer ut av det må en gå igjennom uhorvelige mengder med data. For min egen del merker jeg at kroppen trives best om jeg spiser rent og mest mulig vilt. Har det vært igjennom en prosess så lager det trøbbel i kroppen. Når alt kommer til alt er det ikke rakettforskning, men jeg tror det vil lønne seg å være våken for at samlede og akkumulerte effekter kan forekomme. Jeg vil ikke si at de nødvendigvis gjør det selv om data tyder på det. Vi har ikke nok tid i forsøket for gode data å vise til da den eldste generasjonen hadde mye renere kost enn hva som er ansett som normalt i dag. Det foreligger mye data på kreft og hjertesykdom som relaterer det til en mer moderne kost enn hva noe annet kan peke på. Er verdt å dykke ned i det og lære seg mer om det. Temaet i seg selv er veldig interessant og jo mer man vet jo mer styrket vil en være i sine valg. Dessuten er det mye enklere å delta aktivt i en diskusjon om noe en faktisk har lest litt om. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/15131-kj%C3%B8tt-gir-kreft-hjerte-og-karsykdommer-og-mere-til/#findComment-582484 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PlastBox Skrevet 28. november 2012 Del Skrevet 28. november 2012 Den største forskjellen på villtkjøtt og resten av det som er å finne i butikken er antagelig det at oppdrettsdyr av en eller annen tåpelig grunn fóres på korn. Korn er, som de fleste bør ha fått med seg nå, ikke mat for annet enn rotter og fugler. Kuer og griser blir like syke av det som vi blir, ergo må de medisineres for å kunne serveres. Det virkelig pussige er at mens dyrene fóres på "mat" som ikke er bra for hverken dem eller oss klager folk på at det Norske kulturlandskapet gror igjen fordi vi ikke har beitedyr til å holde det i sjakk, og god matjord verden over tømmes for næringsstoffer grunnet bruk av kunstgjødsel til å gro nettopp dette kornet. I den grad kreft er forbundet til kostholdet tror jeg det er langt mer sannsynelig at karbohydrater har en finger med i spillet. Ketogent kosthold brukes jo mange steder som et ledd i behandlingen av kreft, da mange krefttyper grunnet sin raske deling har et høyt energibehov og derfor har gitt avkall på evnen til å bruke noe annet enn glukose som drivstoff. Halvfabrikata inneholder som regel mye annet tjafs også, og er samtidig en av de rikeste kildene til raske, prosesserte karbohydrater, ofte fra korn. Jeg ville veddet rimelig mye på at biffene du (og dine forfedre, i hundretusener av år) har spist øker risikoen for kreft og hjerte-/karsykdom langt, langt mindre enn mel-papp-plata og vegetabilsk-fett-"osten" en Omega-6-gluten-lectin-WGA-Grandiosa består av. cesandberg og burny_ 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/15131-kj%C3%B8tt-gir-kreft-hjerte-og-karsykdommer-og-mere-til/#findComment-582597 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tjoms Skrevet 10. februar 2013 Del Skrevet 10. februar 2013 Kreftforeningen fremmer i hvert fall synet på at rødt kjøtt er kreftfremkallende: Derfor øker rødt kjøtt risikoen for kreft - Kreftforeningen Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/15131-kj%C3%B8tt-gir-kreft-hjerte-og-karsykdommer-og-mere-til/#findComment-665044 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 11. februar 2013 Del Skrevet 11. februar 2013 Hvis man velger å svartsvi maten til den ligner mer på grillkull enn på noe du kunne tenkt deg å spise, ja da burde du ikke spise den. Ved å unngå fullstendig nedsoting av maten, vil jeg påstå mye av argumentasjonen ref dannelsen av polysykliske aromatiske hydrokarboner og heterosykliske aminer fordunster. Om en skal være litt ekstrem på det kan en jo gå vekk fra alt som innebærer å utsette kjøttet for kontakt med over 120*c, som er når bruningsreaksjonene skjer. Posjering, mikrobølgeovn, ovnssteking,og sous vide er isåfall fine metoder å benytte seg av. Men nå er det jo kjent at godt brunet kjøtt smaker awesome og da<3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/15131-kj%C3%B8tt-gir-kreft-hjerte-og-karsykdommer-og-mere-til/#findComment-666713 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Assie Skrevet 12. februar 2013 Del Skrevet 12. februar 2013 FatUnicorn 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/15131-kj%C3%B8tt-gir-kreft-hjerte-og-karsykdommer-og-mere-til/#findComment-666749 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.