Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Dette varierer jo veldig og jeg har selv lurt på hva næringsinnholdet i produktet tilsier i forhold til stekt/fersk/frossen tilstand. Altså for eksempel kylling kjøttdeig har ca 30% vann i seg hvis man veier før og etter steking. Dette varierer igjen med fabrikat.

Men hva betyr næringsinnholdet? At det er typ 100 calorier/10 g protein, pr 100 gram tørrvekt eller våt vekt??

Jeg blir aldri klok på dette men har egentlig bare begynnt å veie alt før behandling og kalkulere deretter. Jeg har dog tint frossenvaren for det meste.

Nå var jo ikke dette noe svar på spørsmålet ditt men jeg er litt interessert i hva folk mener om dette

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10926-150g-protein/#findComment-417261
Del på andre sider

Næringsinnholdet per gram endres jo, siden vekten endres. 100g kjøtt inneholder ca 20g protein. Si at denne kjøttbiten etter steking bare veier 80g pga vanntap, så er det fremdeles rundt 20g protein.

Noen vannløselige vitaminer forsvinner i kokevann og/eller ødelegges av sterk varme.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10926-150g-protein/#findComment-417315
Del på andre sider

Annonse

Men spørsmålet er jo om næringsinnholdet per 100 g som står på pakken gjelder for 100 g av frossen vare eller 100 g opptint vare der vannet er fjernet, har lurt litt på dette selv :p

F.eks:

Du har 2 kg frossen kyllingfilet, næringsinnholdet er oppgitt til 94 kcal per 100 g.

94 kcal * 20 = 1880 kcal

Men en dag er du umenneskelig sulten og tiner hele pakken, og oppdager at innholdet er 1,8 kg når vannet er fjernet.

94 kcal * 18 = 1692 kcal

Hva er riktig?

Rent praktisk har det jo tilnærmet null betydning, men likevel morsomt å ha oversikt over slike småting :p

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10926-150g-protein/#findComment-417332
Del på andre sider

Regner med det er oppgitt for opptint vare, men det er jo bare å sammenligne verdiene med næringsinnholdet på kyllingfilet som ikke er fryst. Hvis det er det samme så er det for opptint vare, er innholdet mye annerledes så er det nok for frosset vare. :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10926-150g-protein/#findComment-417340
Del på andre sider

Jeg skal ha 150g kylling/tunfisk/kalkun etc. til to måltider.

Men nå har det seg sånn at jeg har frosne produkter. Og hvis man sammenligner mengden frossent vs ferskt, så ser man jo forskjell. Vet det er forskjell pga. væske osv.

Er det noen som har peiling på dette?

Dersom du har en typisk frossenvarepose med kyllingfileter vil alle ha omtrentlig samme vekt, rundt 150g er det vanligste og da kan du bare gå utifra at det er 150g per stk. Det blir marginale forskjeller på de ulike filetene, selv for deg som er på diett. Står det at det er 600g kylling utenpå posen, også er det fire kyllingfileter - 150g hver. Da er det næringsinnholdet per 100g som står bakpå som gjelder for kyllingfileten.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10926-150g-protein/#findComment-417465
Del på andre sider

hm... dette føyer seg vel inn i rekken av dumme spørsmål. Men som tillegsspørsmål til det over her. Hvis jeg kjøper 2 kg svinekoteletter med bein på. Er altså næringsinnholdet beregnet på den totale vekten som forklart over eller er det kjøttdelen som inneholder det angitte innholdet.

Eksempel

1 kg svinekotelett har næringsinnhold ca 1200 kalorier og 200 g protein, ca 150 gram av innholdet over er bein og 850 g kjøtt.

Er det da 1200 kalorier i de 850 grammene med svinekjøtt eller 850 x 1.2 = 1020 kalorier (jeg vil anta det siste)

Igjen, småting som det kunne vært morsomt å ha oversikt over.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10926-150g-protein/#findComment-417714
Del på andre sider

hm... dette føyer seg vel inn i rekken av dumme spørsmål. Men som tillegsspørsmål til det over her. Hvis jeg kjøper 2 kg svinekoteletter med bein på. Er altså næringsinnholdet beregnet på den totale vekten som forklart over eller er det kjøttdelen som inneholder det angitte innholdet.

Eksempel

1 kg svinekotelett har næringsinnhold ca 1200 kalorier og 200 g protein, ca 150 gram av innholdet over er bein og 850 g kjøtt.

Er det da 1200 kalorier i de 850 grammene med svinekjøtt eller 850 x 1.2 = 1020 kalorier (jeg vil anta det siste)

Igjen, småting som det kunne vært morsomt å ha oversikt over.

Næringsinnholdet er for spiselig vare, altså ikke vei beina, bare kjøttet.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10926-150g-protein/#findComment-418071
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...