Gå til innhold

Slimchance

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Slimchance sine prestasjoner

  1. Det virker som den siste 1% befinner seg her på fitnessbloggen (i denne tråden)
  2. Vegard L: Tror ikke det er noen vits i å diskutere mer, for det virker som om vi stort sett er enige ? Artiklene både du og jeg linker til tyder på at det "optimale" proteininntaket ligger over det man får fra gjennomsnittskostholdet. Igjen - ofte er tallene rundt 1,6-1,8g/kg. At de som trener får dekket dette, da de har et "bedre" kosthold enn andre, er kjempeflott, og viser at vi er bevisste på at et høyere proteininntak kan være gunstig. Det endrer likevel ikke det faktum at man ENTEN må endre kostholdsrutiner, ELLER må bruke tilskudd. Så- skal vi være enige om å være enige ? Ps: Jeg synes fortsatt det er usaklig med villedende og ubegrunnede påstander om at "de færreste behøver mer protein i kosten. ", selv som svar på en annen kommentar. Om du leser tråden en gang til, så begynte diskusjonen å gå inn på om proteinpulver er "sunt". Selters påpekte da bare at selv om du ikke får i deg alt mulig vitaminer/mineraler/fettsyrer i proteinpulveret, så er det fortsatt mat. - Defor sier han at det ikke er noen spesiell grunn til IKKE å spise prot pulver.
  3. Hei. Ser dette er begynnelsen på nok et usaklig innlegg fra din side ; Du skriver eksempelvis "studier som du ikke har lest" etc, som jeg ikke tror du kan uttale deg om. Så jeg fatter meg i korthet: Tror ikke du har lest hele innlegget mitt. Jeg sier også at en gjennomsnittsperson får i seg 100 gr protein/dag. Du skriver at "folk som trener ligger i gjennomsnitt i øverste del av og over normalområdet" Det vil i utgangspunktet bare si at de som trener ønsker å øke proteininntaket. Om dette gjøres ved å spise mer biff, eller ved å ta proteintilskudd, er det samme. Dette vil uansett ikke være et "gjennomsnittlig" kosthold lenger. Om du leser ditt eget innlegg, så skriver du selv at en person på 70 kg KAN ha nytte av opptil 126 gram. Gjennomsnittskostholdet på 100 gram proteiner KAN altså være suboptimalt. Ved vektreduksjon, 1000 kcal i underskudd, får denne personen bare 70 gram proteiner. Altså under grensen på 86 g som du selv oppgir. Her tyder altså DINE EGNE "kilder" på at gjennomsnittspersonen får signifikant mindre protein enn optimalt. Siden hver enkelts kosthold kan være veldig ulikt gjennomsnittet, har jeg altså anbefalt trådstarter å gjøre et overslag over SITT proteininntak. Du biter deg selv i halen. Lykke til med å få godkjent masteroppgaven
  4. Hei igjen! Det virker som om det bare er jeg og Selters som har forsøkt å svare spørsmålene til trådstarter. Etter dette, er det blitt en diskusjon om hvor mye som er optimalt proteininntak, hvorvidt en vanlig person får i seg nok proteiner igjennom "hverdagskostholdet", og om næringsstoffer i andre matvarer. Dette synes jeg ev. kunne tas i en egen tråd. Gjerne uten mange av de usaklige kommentarene ("De færreste har behov for mer protein enn de får i seg gjennom kostholdet", etc. Her mangler både kilde til studier som viser hva proteinbehovet er, og studie over gjennomsnittskostholdet. Det er ikke uvanlig å få i seg 50-60 g protein til dagen. Skulle gjerne sett studier som viser at dette er like bra som et kosthold med høyere andel protein.) Gjør man et kjapt søk på for eksempel pubmed, vil man få opp for eksempel (Tok de 5 første som var relevante, det finnes titalls artikler/forsøk rundt dette): A controlled trial of protein enrichment of meal repl... [Nutr J. 2008] - PubMed - NCBI Effects of energy-restricted high-protein, lo... [Am J Clin Nutr. 2012] - PubMed - NCBI Efficacy of low-calorie, partial meal repla... [int J Clin Pract. 2009] - PubMed - NCBI Increased protein intake reduces lean b... [Med Sci Sports Exerc. 2010] - PubMed - NCBI Normal vs. high-protein weight loss ... [Obesity (Silver Spring). 2013] - PubMed - NCBI Disse peker alle på at et høyt inntak av proteiner er bedre enn et lavt, når man ønsker å bedre kroppssammensetningen. Siden man har et begrenset antall forsøkspersoner (20-100 i disse studiene), kan man ikke trekke en konklusjon om nettopp hvor høyt et optimalt proteininntak er på. Dette vil nok variere mtp Kjønn, alder, hormonnivå, aktivitetsnivå +++. Tror derimot at det ikke er noen tvil om at et noe høyere enn vanlig proteininntak er gunstig. 1,6-1,8 g/kg er en gjenganger i mange av artiklene. Det finnes også studier med enda høyere proteininntak (4g/kg), men disse har ikke vist signifikante resultater. Så : Ifølge helsekostopplysningen.no/Artikler/Gjennomsnittsbehov-av-proteiner/, så får vi at "I Norden ligger det gjennomsnittlige proteininntaket på 14-18 E%" Skal vi ta noen eksempelverdier: Vektnedgang : 1500 kcal/dag = 60 gram proteiner Ingen Vektendring : 2500 kcal/dag = 100 gram proteiner Vektøkning : 3500 kcal/dag = 140 gram proteiner Så ja, jeg kan være enig i at når man ligger i kalorioverskudd, så vil man kunne dekke "proteinbehovet" med hverdagskost. Når man ønsker å beholde kroppsvekten, eller gå ned i vekt, vil mange derimot få i seg sub-optimale mengder protein (husk at dette er gjennomsnittsverdier, så mange har også LAVERE proteininntak) Så til trådstarter: Jeg ville regnet ut proteininntaket en "vanlig" dag, for å finne ut om DU trenger mer proteiner med DITT kosthold . (ev. hvor mye). Ville fortsatt prøvd å sikte på 1-2 g / kg.
  5. Som selters sier, er det det totale kaloriinntaket som avgjør om du går opp, ned eller står stille på vekten. Proteininntak har vist seg å være viktig for å beholde/bygge muskelmasse. I første omgang trenger du ikke tenke så mye på hvilken proteinkilde du bruker. Totalt vil jeg anbefale at du får i deg 1-2 gram/kg kroppsvekt. Veier du 60 kg, vil dette for eksempel være 60-120 gram protein til dagen. Dette kan dekkes igjennom vanlig mat (egg, melk, kyllingfilet, karbonadedeig etc.) eller tilskudd (proteinpulver). Proteinpulver har en del fordeler: - Lett å tilberede - Raskt å drikke (Du trenger ikke sitte ned i 15 min for å innta måltidet) - Billig pr gram protein - De aller fleste kaloriene i proteinpulveret kommer fra protein. (I et kokt egg, for eksempel, er bare 1/3 av kaloriene fra protein. Resten er fra fettet i eggeplommen). Dette gjør det lettere å øke proteininntaket, uten å få i seg for mange kalorier. Det vanligste proteinpulveret, myse (whey på engelsk), blir fort tatt opp av kroppen. Det er derfor ekstra gunstig rett etter trening. Ulempen er at det ikke er like mettende som en del andre former for protein. Om du er redd for å legge på deg, så må du altså passe litt på her M.a.o: Ta proteinpulver de dagene du ikke har tid/råd/mulighet til å få i deg nok protein. Om det er på en treningsdag, så ta det rett etter trening
  6. Som HannePanne sier, kan man lett erstatte nutrilett med proteiner+karbs+vitaminer+mineraler+olje. Nutrilett tar seg betalt for å måle dette til for deg, og putte alt i én shake. Personlig vil jeg ikke anbefale nutrilett. Som nevnt er den overpriset ifh om man "mikser den selv". Dessuten har jeg smakt to av shakene deres (for en god stund tilbake, kan hende de har endret dem siden da), og disse smakte grusomt. PS: karbs i en gainer blir tatt raskt opp av kroppen, som gjør at man blir fortere sulten, så litt forskjell er det Lykke til, tjukka
  7. Hei tjukka .....<.< For å gå ned i vekt må man ligge i et kaloriunderskudd. Det vil si at man inntar mindre kalorier enn man forbrenner. ( Unntaket er om man tar medikamenter som hindrer kroppen i å ta opp visse næringsstoffer. Dette kan gi en del bivirkninger, og mange av disse medikamentene er ulovlige. Jeg ser derfor bort i fra denne "løsningen") Vi har altså; Kalorier forbrent - kalorier spist = massetap. 1 kg kroppsfett er ca 7000kcal, så om du ligger på 500-1000 kcal i underskudd hver dag, vil du forbrenne 0,5-1kg fett i uken. (Forutsatt at du får i deg nok proteiner og trener, så det ikke er muskelmassen som forbrennes). Å gå ned i vekt er altså meget enkelt, men ikke lett ;P. Det er tre hovedutfordringer med å ligge i kaloriunderskudd: 1-Man er usikker på hvor mange kalorier man får i seg, og spiser derfor for mye. 2-Man bøyer under for sultfølelsen/cravingsa og spiser utover det man har planlagt. 3-Siden man spiser mindre ved kaloriunderskudd, er det vanskeligere å få i seg nok vitaminer/mineraler/fettsyrer/proteiner. Dette kan bremse opp forbrenningen. Mangel på enkelte stoffer over tid kan være alvorlig. Når man går på en diett, gjelder selvsagt fortsatt regelen om kalorier forbrent - kalorier inn. Diettene er til for å hjelpe deg med de 3 utfordringene ved kaloriunderskudd. Så - tilbake til nutrilett. Nutrilett tilfører kroppen vitaminer, mineraler oljer . Den har også et klart definert antall kalorier. Den hjelper deg altså i hovedsak med punkt 1 og 3. En del av ingrediensene blir tatt sakte opp av kroppen, noe som kan hjelpe litt med sultfølelse/utfordring nr 2 også. Nutrilett har desverre et veldig lavt kaloriinnhold (540/dag), noe som gjør det vanskelig å beholde muskelmasse/motivasjon over tid. Om du velger å prøve nutrilett, kan du kanskje legge inn ett vanlig måltid om dagen, hvor du teller kalorier (iallefall sånn ca). Hvor mange kalorier dette måltidet består av, er avhengig av hvor mange kalorier du forbrenner (vekt/alder/aktivitetsnivå). 500-1000 kalorier kanskje ?
  8. Hei! Når man endrer kostholdet, f eks. ved å tilføre kreatin, koffein, eller pulvermat (protein), kan dette påvirke væskebalansen i kroppen. Ved væskeunderskudd, økes bl.a sjansen for nyresten betraktelig. M.a.o.: Når man gjør endringer i kostholdet, må man gjerne drikke mer eller mindre vann enn det man er vant til. Det letteste er å se på fargen på urinen. Når den blir for gul/mørk, er dette en indikator på at man drikker for lite vann. Så- pass på at du får i deg nok væske Ps: Overdrevent inntak av enkelelementer vil også kunne øke sjansen for nyresten. Så ikke ta mer enn anbefalt dose (ofte rundt 5 g for kreatin - mono). Jeg ville ha droppet loading-fase.
  9. Hei! Kreatin finnes naturlig i en del mat - som rødt kjøtt. Hovedfunksjonen er å øke energitransport til musklene. På kort sikt gir dette større utholdenhet på lange treningsøkter. På litt lengre sikt økes restitusjonen mellom øktene. Har du høyt volum på treningen (cardio/fotball/mange reps etc.) kan du altså merke at du har mer energi enn vanlig på slutten av treningsøkten. Du vil også kunne trene oftere uten at du er for sliten fra tidligere økter. (F eks trene hver muskelgruppe hver 3 dag istf. hver 4). Muskeløkning pga kreatin er mer indirekte- med kreatin kan du trene litt hardere (ev oftere), noe som vil gi bedre resultater. Om du tusler rundt på gymmet 1-2 ganger i uken, er ikke dette vel anvendte kroner
  10. Vanlig kjøttdeig har rundt 18% fett. Om jeg husker riktig, vil man kunne redusere dette til nedimot 4%. I en 400 g kjøttdeigpakke vil dette si 56 g fett, eller rett i overkant av 500 kcal. Etter min mening er dette ganske mye. Spesielt om man ønsker å være i kaloriunderskudd (deff).
  11. Det er sant at man "tømmer av" en del kalorier. Prisen per kalori blir likevel langt lavere enn ved kjøp av karbonadedeig. Tipset var mént til dem som ønsker å beholde karbonade/kjøttdeig i kostholdet (forde liker smaken). Dermed kan man gjøre matretter som taco, pizza og hjemmelagd burger sunnere, samtidig som prisen holdes nede. Det er selvsagt mange andre alternative, og sunne matvarer.
  12. Kjoler, topper, etc med bare én "skulder". Dette er uten tvil det minst tiltrekkende jeg ser.
  13. Hei! Etter å ha studert i mange år, kjenner jeg absolutt til problemstillingen. Vanskelig å finne billig, sunn OG variert mat. Du kan bli kvitt veldig mye av fettet i kjøttdeigen; Halvstek kjøttdeigen Hell av alt flytende fra pannen og la kjøttdeigen renne av på kjøkkenpapir Stek kjøttdeigen ferdig La kjøttdeigen renne av på kjøkkenpapir Dette ble testet for noen år tilbake (beklager, husker ikke kilden). Kjøttdeigen de endte opp med i testene, hadde i gjennomsnitt lavere fettprosent enn karbonadedeig. Du kan nok sløyfe å la kjøttdeigen renne av midt under stekingen, om du føler dette blir for mye styr. Men, som de andre sier. Om man leter, kan man finne mange alternativer som er både sunne og billige
  14. Det er helt klart IS !!. Går gjerne måneder mellom hver gang, men når jeg først kjøper, MÅ jeg spise hele boksen. Ja, selv om den er 2 liter <.<
  15. Hei! Jeg har desverre akuratt opprettet bruker på forumet, så jeg kan ikke sende PM enda. Jeg hører at du kjenner til en dyktig naprapat i Trondheim. Hadde vært veldig takknemlig om du kunne send meg navn eller nr.

    Vis mer  
    1. VegarL

      VegarL

      Heisann, det stemmer. Jörgen Brolin jorgen@naprapatklinikken.com Naprapatklinikken.com Bestiller time på nettet.

×
×
  • Opprett ny...