Gå til innhold

Slimchance

Medlemmer
  • Innholdsteller

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Slimchance

  • Rang
    Nykommer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Det virker som den siste 1% befinner seg her på fitnessbloggen (i denne tråden)
  2. Vegard L: Tror ikke det er noen vits i å diskutere mer, for det virker som om vi stort sett er enige ? Artiklene både du og jeg linker til tyder på at det "optimale" proteininntaket ligger over det man får fra gjennomsnittskostholdet. Igjen - ofte er tallene rundt 1,6-1,8g/kg. At de som trener får dekket dette, da de har et "bedre" kosthold enn andre, er kjempeflott, og viser at vi er bevisste på at et høyere proteininntak kan være gunstig. Det endrer likevel ikke det faktum at man ENTEN må endre kostholdsrutiner, ELLER må bruke tilskudd. Så- skal vi være enige om å være enige ?
  3. Hei. Ser dette er begynnelsen på nok et usaklig innlegg fra din side ; Du skriver eksempelvis "studier som du ikke har lest" etc, som jeg ikke tror du kan uttale deg om. Så jeg fatter meg i korthet: Tror ikke du har lest hele innlegget mitt. Jeg sier også at en gjennomsnittsperson får i seg 100 gr protein/dag. Du skriver at "folk som trener ligger i gjennomsnitt i øverste del av og over normalområdet" Det vil i utgangspunktet bare si at de som trener ønsker å øke proteininntaket. Om dette gjøres ved å spise mer biff, eller ved å ta proteintilskudd, er det samme. Dette vil uansett ikke
  4. Hei igjen! Det virker som om det bare er jeg og Selters som har forsøkt å svare spørsmålene til trådstarter. Etter dette, er det blitt en diskusjon om hvor mye som er optimalt proteininntak, hvorvidt en vanlig person får i seg nok proteiner igjennom "hverdagskostholdet", og om næringsstoffer i andre matvarer. Dette synes jeg ev. kunne tas i en egen tråd. Gjerne uten mange av de usaklige kommentarene ("De færreste har behov for mer protein enn de får i seg gjennom kostholdet", etc. Her mangler både kilde til studier som viser hva proteinbehovet er, og studie over gjennomsnittskostholdet
  5. Som selters sier, er det det totale kaloriinntaket som avgjør om du går opp, ned eller står stille på vekten. Proteininntak har vist seg å være viktig for å beholde/bygge muskelmasse. I første omgang trenger du ikke tenke så mye på hvilken proteinkilde du bruker. Totalt vil jeg anbefale at du får i deg 1-2 gram/kg kroppsvekt. Veier du 60 kg, vil dette for eksempel være 60-120 gram protein til dagen. Dette kan dekkes igjennom vanlig mat (egg, melk, kyllingfilet, karbonadedeig etc.) eller tilskudd (proteinpulver). Proteinpulver har en del fordeler: - Lett å tilberede - Raskt å drikke (
  6. Som HannePanne sier, kan man lett erstatte nutrilett med proteiner+karbs+vitaminer+mineraler+olje. Nutrilett tar seg betalt for å måle dette til for deg, og putte alt i én shake. Personlig vil jeg ikke anbefale nutrilett. Som nevnt er den overpriset ifh om man "mikser den selv". Dessuten har jeg smakt to av shakene deres (for en god stund tilbake, kan hende de har endret dem siden da), og disse smakte grusomt. PS: karbs i en gainer blir tatt raskt opp av kroppen, som gjør at man blir fortere sulten, så litt forskjell er det Lykke til, tjukka
  7. Hei tjukka .....<.< For å gå ned i vekt må man ligge i et kaloriunderskudd. Det vil si at man inntar mindre kalorier enn man forbrenner. ( Unntaket er om man tar medikamenter som hindrer kroppen i å ta opp visse næringsstoffer. Dette kan gi en del bivirkninger, og mange av disse medikamentene er ulovlige. Jeg ser derfor bort i fra denne "løsningen") Vi har altså; Kalorier forbrent - kalorier spist = massetap. 1 kg kroppsfett er ca 7000kcal, så om du ligger på 500-1000 kcal i underskudd hver dag, vil du forbrenne 0,5-1kg fett i uken. (Forutsatt at du får i deg nok proteiner og
  8. Hei! Når man endrer kostholdet, f eks. ved å tilføre kreatin, koffein, eller pulvermat (protein), kan dette påvirke væskebalansen i kroppen. Ved væskeunderskudd, økes bl.a sjansen for nyresten betraktelig. M.a.o.: Når man gjør endringer i kostholdet, må man gjerne drikke mer eller mindre vann enn det man er vant til. Det letteste er å se på fargen på urinen. Når den blir for gul/mørk, er dette en indikator på at man drikker for lite vann. Så- pass på at du får i deg nok væske Ps: Overdrevent inntak av enkelelementer vil også kunne øke sjansen for nyresten. Så ikke ta mer enn anbefal
  9. Hei! Kreatin finnes naturlig i en del mat - som rødt kjøtt. Hovedfunksjonen er å øke energitransport til musklene. På kort sikt gir dette større utholdenhet på lange treningsøkter. På litt lengre sikt økes restitusjonen mellom øktene. Har du høyt volum på treningen (cardio/fotball/mange reps etc.) kan du altså merke at du har mer energi enn vanlig på slutten av treningsøkten. Du vil også kunne trene oftere uten at du er for sliten fra tidligere økter. (F eks trene hver muskelgruppe hver 3 dag istf. hver 4). Muskeløkning pga kreatin er mer indirekte- med kreatin kan du trene litt hardere
  10. Vanlig kjøttdeig har rundt 18% fett. Om jeg husker riktig, vil man kunne redusere dette til nedimot 4%. I en 400 g kjøttdeigpakke vil dette si 56 g fett, eller rett i overkant av 500 kcal. Etter min mening er dette ganske mye. Spesielt om man ønsker å være i kaloriunderskudd (deff).
  11. Det er sant at man "tømmer av" en del kalorier. Prisen per kalori blir likevel langt lavere enn ved kjøp av karbonadedeig. Tipset var mént til dem som ønsker å beholde karbonade/kjøttdeig i kostholdet (forde liker smaken). Dermed kan man gjøre matretter som taco, pizza og hjemmelagd burger sunnere, samtidig som prisen holdes nede. Det er selvsagt mange andre alternative, og sunne matvarer.
  12. Kjoler, topper, etc med bare én "skulder". Dette er uten tvil det minst tiltrekkende jeg ser.
  13. Hei! Etter å ha studert i mange år, kjenner jeg absolutt til problemstillingen. Vanskelig å finne billig, sunn OG variert mat. Du kan bli kvitt veldig mye av fettet i kjøttdeigen; Halvstek kjøttdeigen Hell av alt flytende fra pannen og la kjøttdeigen renne av på kjøkkenpapir Stek kjøttdeigen ferdig La kjøttdeigen renne av på kjøkkenpapir Dette ble testet for noen år tilbake (beklager, husker ikke kilden). Kjøttdeigen de endte opp med i testene, hadde i gjennomsnitt lavere fettprosent enn karbonadedeig. Du kan nok sløyfe å la kjøttdeigen renne av midt under stekingen, om du føler de
  14. Det er helt klart IS !!. Går gjerne måneder mellom hver gang, men når jeg først kjøper, MÅ jeg spise hele boksen. Ja, selv om den er 2 liter <.<
  15. Hei! Jeg har desverre akuratt opprettet bruker på forumet, så jeg kan ikke sende PM enda. Jeg hører at du kjenner til en dyktig naprapat i Trondheim. Hadde vært veldig takknemlig om du kunne send meg navn eller nr.

    1. VegarL

      VegarL

      Heisann, det stemmer. Jörgen Brolin [email protected] Naprapatklinikken.com Bestiller time på nettet.

×
×
  • Opprett ny...