IdaL007 Skrevet 18. november 2011 Del Skrevet 18. november 2011 Tusen takk for svar! Jeg har en tendens til å bli fort oppblåst, men har testet negativt for matallergi. Lurer på om denne oppblåstheten kan skyldes et høyt proteininntak? Spiser mye kjøtt, grønnsaker, frukt, melkeprodukter, yoplait 0% og proteinbarer (max 1 om dagen). Spiser lite av poteter, brød, pasta og ris. Noen som har opplevd noe lignende? Hos vanlig allmennlege fikk jeg ingen utsalg. Dro på Balder klinikken som tar mer omfattende prøver og fikk påvist intoleranse mot gjær, sukker og melk. Anbefaler virkelig å ta mer omfattende tester, selvom det er dyrt:) Ninian 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Camomilla Skrevet 18. november 2011 Del Skrevet 18. november 2011 Selv spiser jeg sjelden kornprodukter og glutenholdig mat selv om jeg ikke har påvist noen allergi eller intoleranse. Jfr. Pål Jåbekks artikkel som det ble linket til over her tror jeg ikke at korn er særlig egnet som menneskemat. Iallefall ikke noe vi bør basere kosten på. Når det gjelder min egen kropp, så blir jeg oppblåst av glutenholdig mat (selv om det er lavkarbo-mat). Jeg reagerer ikke slik på f.eks. havre, og skal jeg en sjelden gang ha lavkarbobakst velger jeg dette Ninian 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annix Skrevet 19. november 2011 Forfatter Del Skrevet 19. november 2011 Takk alle sammen for at dere tar dere td til å svare meg. Appreciate it! Jeg spiser svært sjelden sukker og hveteprodukter. Det jeg får i meg av gluten på dagsbasis er speltlomper (fullkornsmel) og toro posesupper (inneholder både maisstivelse og hvetemel). Vet at sistnevnte ikke er spes sunt, men synes de er veldig convenient! De er gode på smak (tilsetter alltid ekstra grønnsaker) lave på kalorier, raskt å tilberede og gir en god og varig metthetsfølelse. Har en stygg mistanke om at det er gluten jeg reagerer på. Det kan jeg forsåvidt kutte helt ut uten store problemer (til tross for at ALT av ferdigprodukter inneholder det). Håper bare inderlig at det ikke er melkeprodukter jeg har intoleranse mot. Det er ihvertfall et eller annet kroppen min reagerer på, så må få tatt mer omfattende prøver snarest. Ida Marie: hvor mye betalte du for prøvene? Hadde du andre symptomer enn oppblåsthet? Som feks hudutslett eller kronisk trøtthetsfølelse? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vanskelig Skrevet 19. november 2011 Del Skrevet 19. november 2011 Alt det du nevner er typiske tegn på en intoleranse. Men du må ikke kutte ut gluten/melk helt før du har fått det sjekket, om du spiser glutenfritt/melkefritt er det ikke sikkert du får utslag på en intoleranse når du tar blodprøver. Jeg fikk værtfall beskjed om å ha daglig inntak av alt jeg trodde jeg reagerte på i 2 uker før alt av prøvetaking. Lagertha 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annix Skrevet 19. november 2011 Forfatter Del Skrevet 19. november 2011 Ok! Skal bestille time på mandag og spise normalt frem til prøvetaking. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lagertha Skrevet 19. november 2011 Del Skrevet 19. november 2011 Ok! Skal bestille time på mandag og spise normalt frem til prøvetaking. Det burde du! Kjæresten min fikk beskjed om at han hadde time te gastrosekopi 1 uke i forveien, og han hadde jo da spist gluten fritt, så han fikk ikke noe utslag. Han nekter å ta den igjen, og spiser heller glutenfritt, for det er tydelig at det funker for han! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pinglo Skrevet 19. november 2011 Del Skrevet 19. november 2011 Ja, hvis hun spiser så store mengder med tungt fordøyelige grønnsaker da Joda, jeg registrerer bare en god del med diverse "intoleranser" som spiser kilovis med paprika, rå brokkoli, agurk etc etc. Da er det vel så sannsynlig at grønnsakene gjør utslaget, men man kan jo ikke si det, grønnsaker er jo sunt.'da er det bedre med det allerede demoniserte hvetemelet eller lettmelken Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marte H Skrevet 19. november 2011 Del Skrevet 19. november 2011 Jeg har nå gått på glutenfri diett i 1 måned etter anbefaling av legen min. Jeg har hatt mye problemer med magen så lenge jeg kan huske, men kjente straks bedring i det øyeblikket jeg kuttet ut gluten. Jeg har ikke glutenallergi, men antagelig glutenintoleranse. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annix Skrevet 21. november 2011 Forfatter Del Skrevet 21. november 2011 Har bestilt time på Balderklinikken! Er veldig spent på resultatene. Holder dere oppdatert:) Lagertha og Ninian 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annix Skrevet 7. desember 2011 Forfatter Del Skrevet 7. desember 2011 Etter å ha snakket med flere personer i helsesektoren og blant annet lest denne artikkelen http://www.nettavisen.no/hjelperdeg/article752739.ece ble jeg svært skeptisk til matintoleranse tester. Fastlegen min foreslo den klassiske elimineringsmetoden, kutte ut en og en matvare om gangen, og se hvordan kroppen min responderer på dette. Jeg har nå kuttet ut sukker, hvete og gjærprodukter, noe som har gitt meg en betraktelig høyere livskvalitet! Er mye mindre oppblåst og har sjelden magesmerter (kun hvis jeg har spist for mye fiberrike grønnsaker/bønner og maltitol- søtede produkter) og er mye mer opplagt og konsentrert. Herlig! Hvis du mistenker at du har matintoleranse, vil jeg anbefale deg å heller prøve elimineringsmetoden istedetfor å punge ut rundt 3000 for en test som ikke nødvendigvis gir deg et nøyaktig resultat. Skriv opp det du spiser hver dag og når du merker ubehagelige symptomer. Eliminer så den mistenkte matvaren fra kostholdet i et par ukers tid. Hvis du blir dårlig igjen av å spise den aktuelle matvaren da, taler vel det for seg selv. Jeg vil understreke at det alltid vil være lurt å bestille time hos fastlegen først (blodprøver inkl. matallergi test),for å utelukke at det er andre årsaker som ligger bak. Mr. M, Sungrazer og Pinglo 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pinglo Skrevet 7. desember 2011 Del Skrevet 7. desember 2011 Dette håper jeg flest mulig leser! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Annix Skrevet 7. desember 2011 Forfatter Del Skrevet 7. desember 2011 Dette håper jeg flest mulig leser! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gula Skrevet 23. november 2012 Del Skrevet 23. november 2012 Tusen takk for svar! Jeg har en tendens til å bli fort oppblåst, men har testet negativt for matallergi. Lurer på om denne oppblåstheten kan skyldes et høyt proteininntak? Spiser mye kjøtt, grønnsaker, frukt, melkeprodukter, yoplait 0% og proteinbarer (max 1 om dagen). Spiser lite av poteter, brød, pasta og ris. Noen som har opplevd noe lignende? Jeg hadde det på samme måte som deg. Ble veldig fort oppblåst, kuttet det groveste av produktene og følte fortsatt ingen fremgang. Har nå kuttet gluten mer eller mindre i en måned, etter at jeg fikk satt opp diett og treningsprogram, og kan ikke få si hvor stor forbedring det har ført til i hverdagen min!!!!! fra å være lett til moderat plaget om dagene, med lange skoledager og mye stillesitting (lesing), resulterte det ofte i at jeg ikke orket sitte lese så mye å dro hjem.... Disse tendensene er helt vekke! Reagerer enda kraftigere nå når jeg har kuttet gluten hvis jeg ført spiser litt, enn før..... Annix 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.