Gå til innhold

Stølhet som ikke går over..


Helsefreak

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg er litt rådvill og håper på gode råd fra dere.

Jeg trener vanligvis styrke 3 ganger i uka + 1-2 cardioøkter (intervalltrening løping/sykkel) + en del gåturer med hundene mine.

De siste 2 mnd har jeg økt treningsmengden en del (3-4 styrkeøkter + langkjøring sykkel 2 økter + intervalltrening 1-2 økter) og kjørt et ganske strikt kosthold for å redusere fettprosenten og kvitte meg med magefett. Jeg har hatt god fremgang helt til for 2 uker siden. Da ble jeg så utrolig støl i beina. Jeg tenkte jeg var i ferd med å bli overtrent og la inn en "hvileuke" hvor jeg kun kjørte en langkjøring på sykkel og noen gåturer med hundene i skogen. Beina ble bedre etter en uke, og jeg satte igang med styrketreninga igjen. Resultat = like forbanna støl igjen. Prøvde å sykle meg en tur dagen etter styrkeøkta, men beina var som betong. Gikk en tur i dag, men beina er fortsatt betong.

Hva tror dere? Skal jeg bare bite tenna sammen og kjøre på, eller må jeg ta det med ro en stund?

Jeg skal på sykkelferie om 2 uker, så dette stresser meg litt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Trener du beina på treningssenteret flere enn en gang i uka bør du kanskje droppe det akkurat nå og ikke belaste de så hardt siden du bruker beina så mye ellers. Om du skal på sykkelferie kan du jo bruke beina på sykkelen nå og når du trener styrke ta få rep for å bli sterkere og uten å slite dem ut så veldig. Når man trener beina skikkelig er det ikke uvanlig å bli sliten og støl lenge etterpå.

Hvordan trener du beina dine da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for innspill :-)

Jeg har kjørt Silje Mariela's Femme Fatale i 8 uker nå. Det er 3-4 helkroppsøkter i uka med alt fra høyreps (20-25) til få reps (4-6). Det varierer litt fra uke til uke og økt til økt. Øvelsene som går på bein varierer også, men det er blandt annet bulgarske utfall, beinpress, knebøy, markløft, goblet squat, glutebridge osv. i programmet jeg har fulgt til nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm, hva betyr Intest Program?

Det rare er at jeg fulgte dette programmet i 8 uker uten at det var noe problem, men så ble jeg plutselig så himla støl - og det går jo ikke over lenger.. Nå har jeg ikke trent styrke siden onsdag, og det var først i dag at det begynte å gi seg.

Jeg må nok trappe ned på styrken en del nå framover mot sykkelturen ja, men sånn som kroppen oppfører seg om dagen får jeg jo ikke sykla særlig mye heller, og det stresser meg litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hmm hva spiser du da? Hvis du har et strikt kosthold så er det kjempe viktig at du spiser masse proteiner slik at kroppen får sjanse til å restituere seg. For meg høres det ut som at kroppen din ikke klarer å restituere seg mellom hver økt.

Og etter en uke med fri fra styrke er det helt normalt å bli støl når du begynner på¨an igjen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Haha Imu, da skjønner jeg :-)

Jeg er fortsatt støl. Var ganske bra før jeg trente styrke i går, men i dag er det påan igjen.. Kanskje ikke riktig like ille i beina som tidligere, men spesielt den ene skuldra/arma har blitt vond nå. Hjelpes, jeg tror jeg holder på å bli gammel!! :-(

Jeg spiser lavkarbo lavfett og er kjempenøye på å få i meg nok protein. Uten at jeg loggfører slavisk hver dag så tror jeg nok at jeg ligger på rundt 1600 kcal om dagen. Jeg er 168 cm, veier 64 kg og er 31 år gammel.

Tusen takk for gode innspill.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir nesten irritert når jeg leser innlegget ditt. Tror du kroppen har energi til å reparere og ikke minst drive med styrketrening når du ligger i nødmodus allerede? 1600 er alt for lite!!!! Prøv 2600 så skal du se at stølheten forsvinner. Og sov minst 8 timer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...