Bringebærkake Skrevet 22. mai 2012 Skrevet 22. mai 2012 Allikevel, rundt om i verden, er flere folk obese nå enn i 2000. Enig? Mer mat,mindre bevegelse,å utvikle fedme tar tid.Tendenser fra 2000 vil føre til utviklingen videre, at konsumet nå er lavere vil i beste fall gi utslag,dersom det holder seg, etter år. Siter
Velvet Skrevet 22. mai 2012 Skrevet 22. mai 2012 Det finnes ikke ja og neimat, bare ja og neimennesker. Tja, Kiwi og sitrusfrukt er definitivt neimat her da:P Full av utslett og sår etter å spist det:meh: Siter
Bringebærkake Skrevet 22. mai 2012 Skrevet 22. mai 2012 Tja, Kiwi og sitrusfrukt er definitivt neimat her da:P Full av utslett og sår etter å spist det:meh: Ja, maten blir først nei i konteksten av din reaksjon på den. tini 1 Siter
Eivind Eliasson Skrevet 22. mai 2012 Skrevet 22. mai 2012 Helt enig, Eivind! Jeg spiser frukt! Epler, pærer, nektariner og bær i massevis. Prøver å holde meg unna bananer, selvom det er nam Men det er helst fordi jeg teller kalorier. Og siden det er opp mot hundre i en banan, føler jeg ikke det er helt verdt det i forhold til metthetsfølelsen Det er der jeg ikke klarer å forene meg med LCHF. At grovt korn og frukt skal være nei mat. Viktig å huske at korn ikke er korn det heller. F.eks er hvete generelt det dårligste kornslaget pga gluten, dårlig type fiber, lite protein og endel antibeitestoffer, mens havre er betydelig sunnere pga mer og bedre protein, mer fett fra bra kilder, mindre karbo, langt bedre type fiber og lite antibeitestoffer. Ved å bløtlegge havren i vann med litt sitron i over natta fjerner du så og si alt av antibeitestoffene. Hvit ris er riktignok nesten tomme kalorier, men inneholder ikke allergener eller trøblete stoffer av noe slag osv. "Velg dine korn med omhu" er kanskje et greit ordtak? kl99 1 Siter
kl99 Skrevet 22. mai 2012 Skrevet 22. mai 2012 Viktig å huske at korn ikke er korn det heller. F.eks er hvete generelt det dårligste kornslaget pga gluten, dårlig type fiber, lite protein og endel antibeitestoffer, mens havre er betydelig sunnere pga mer og bedre protein, mer fett fra bra kilder, mindre karbo, langt bedre type fiber og lite antibeitestoffer. Ved å bløtlegge havren i vann med litt sitron i over natta fjerner du så og si alt av antibeitestoffene. Hvit ris er riktignok nesten tomme kalorier, men inneholder ikke allergener eller trøblete stoffer av noe slag osv. "Velg dine korn med omhu" er kanskje et greit ordtak? Har jeg motstridt dette da? Kan ikke være perfekt hver gang Visste om det med gluten og hvit ris, men det med antibeitestoffer var nytt for meg. Takk for informasjon :-) Siter
Eivind Eliasson Skrevet 22. mai 2012 Skrevet 22. mai 2012 Hei, hehe, ikke meninga å motsi deg, hadde ærlig talt ikke lest innlegget ditt Svarte bare hun som skrev på første side av tråden da hun hadde svart meg, ikke kommet så langt at jeg hadde begynt på side 2 og innlegget ditt Siter
Espen Skrevet 22. mai 2012 Skrevet 22. mai 2012 For å være ærlig så er jeg usikker. Jeg vet at staten tillater genmodifiserte matvarer som "ikke er levende". Prøver å holde meg til det økologiske når det gjelder frukt og korn Påenget er at man bør være veldig forsiktig med å spre påstander som ikke kan dokumenteres. I Norge er det FORBUD mot genmodifiserte næringsmidler og for. Imidlertid er ikke forbudet absolutt, fordi man f.eks ved kjøp av mais på verdensmarkedet ikke kan GARANTERES at maisen er totalt fri for andel genmodifisert vare HER kan du lese om f.eks hvordan en av de største aktørene på for og korn i Norge, Felleskjøpet ser på saken. De ble forelagt analysebevis, men dette viste seg være feil, forfalsket eller på annet vis uriktig. Å beskylde norsk matvarerproduksjon for å omsette genmodifisert korn, syns jeg er ganske grovt, all den tid det faktisk er forbud. Og en ting til sist, hvordan er sammenhengen mellom økologiske produkter og genmodifisering ? Svar: INGEN SOM HELST. De genmodifiserte potetene kan gjerne dyrkes i skyggen av en atomreaktor, og likevel betegnes som økologiske sålenge de ikke sprøytes / gjødsles med kunstgjødsel. Som igjen er helt naturlige næringsstoffer fra luft og jord, gjort lett tilgjengelig for plantene i en form som er håndterbar for bonden.... Siter
kl99 Skrevet 22. mai 2012 Skrevet 22. mai 2012 Påenget er at man bør være veldig forsiktig med å spre påstander som ikke kan dokumenteres. I Norge er det FORBUD mot genmodifiserte næringsmidler og for. Imidlertid er ikke forbudet absolutt, fordi man f.eks ved kjøp av mais på verdensmarkedet ikke kan GARANTERES at maisen er totalt fri for andel genmodifisert vare HER kan du lese om f.eks hvordan en av de største aktørene på for og korn i Norge, Felleskjøpet ser på saken. De ble forelagt analysebevis, men dette viste seg være feil, forfalsket eller på annet vis uriktig. Å beskylde norsk matvarerproduksjon for å omsette genmodifisert korn, syns jeg er ganske grovt, all den tid det faktisk er forbud. Og en ting til sist, hvordan er sammenhengen mellom økologiske produkter og genmodifisering ? Svar: INGEN SOM HELST. De genmodifiserte potetene kan gjerne dyrkes i skyggen av en atomreaktor, og likevel betegnes som økologiske sålenge de ikke sprøytes / gjødsles med kunstgjødsel. Som igjen er helt naturlige næringsstoffer fra luft og jord, gjort lett tilgjengelig for plantene i en form som er håndterbar for bonden.... Et godt og oppklarende svar, men litt skuffet over det økologiske. Er det virkelig så dårlig? Tydelig at jeg har gjort litt for dårlig research her. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.