Thomas HardyBoy Rossland Skrevet 28. april 2012 Skrevet 28. april 2012 Da har jeg surra litt på kjøkkenet i dag... å dette ble resulatet Ostekake v2.0: Bunn 22cm form: 80 g store havregryn 20 g hakket mandel 60 g sukrin Fremgangsmåte: Spray formen med Fry Light eller lignende og bland havregryn, mandler og halvparten av sukrinet i en kakeform, så drysser du over resten av sukrinet når alt er fordelt, stekes i ovn på 175 grader i ca 15 min. Ta ut og avkjøl. Ostemasse: 2 poser eldorado sukkerfri gele (denne er bringebær smak) 2 bokser cottage cheese ( brukte vanlig da butikken ikke hadde den nye magre) Fremgangsmåte: Kok opp geleposene med 8 dl vann, avkjøl når alt er løst opp. Når gele vannet er avkjølt kjører du 2 bokser cottage cheese og gele vannet i en blender så du får en fin ostemasse, dette kan også gjøres med andre "mosemetoder". Bland godt!!! Ostemassen helles så over formen med bunnen i, så kan den settes i fryseren i ca 2 timer. Note: Det rant litt gele ut av bunnen på forma mi, men dette har ingen effekt på ostemassen, så hvis det skjer, så ingen bekymring Løsne formen forsiktig, vær tolmdig, den løsner ...... og ja... den smaker KONGE!!! TIPS: Denne er laget med sukkerfri gele fra eldorado bringebærsmak. Lag gele på fun light, å lag din egen versjon! kanskje en dobbel eller trippel smak ostekake?? Næringsinnhold: 1058 kcal 107 g Proteiner 59 g Karbohydrater 43 g Fett Pr stykke hvis deles på 8: 132 kcal 13 g Proteiner 7 g Karbohydrater 5 g Fett Camillam, InaL, 123abc1 og 19 andre 22 Siter
Krie Skrevet 28. april 2012 Skrevet 28. april 2012 Dette så helt nydelig ut altså!! Jeg tar deg på ditt ord når du sier den var konge! Bokmerker denne som "must do... sooner rather than later" :thumbsup: Siter
Gjest Skrevet 28. april 2012 Skrevet 28. april 2012 Namnam, dette så jo utrolig nydelig ut Skal prøves ut og du har nettopp fått en ny føger Siter
Thomas HardyBoy Rossland Skrevet 28. april 2012 Forfatter Skrevet 28. april 2012 Denne her var supergod! Dette er vel det nærmeste du kommer før du må ty til usunne ting! oohh... nye følgerer er morro =D Siter
Therese Skrevet 28. april 2012 Skrevet 28. april 2012 Wow - langt over forventning! Du er så flink Thomas Får jeg ikke invite snart så inviterer jeg meg selv.. Siter
Thomas HardyBoy Rossland Skrevet 28. april 2012 Forfatter Skrevet 28. april 2012 Wow - langt over forventning! Du er så flink Thomas Får jeg ikke invite snart så inviterer jeg meg selv.. Tusen takk :D hahahaha kjøpet leilighet i sommer tenker jeg... så da er det bare å komme Therese 1 Siter
fitnesspuuzen Skrevet 28. april 2012 Skrevet 28. april 2012 Gleder meg til å teste Du er så flink :thumbsup: Thomas HardyBoy Rossland 1 Siter
Gjest Skrevet 28. april 2012 Skrevet 28. april 2012 Namnam, dette så jo utrolig nydelig ut Skal prøves ut og du har nettopp fått en ny føger Det varmer hjertet til en kokk som jobber på kjøkkenet så og si hver dag at folk prøver seg og er kreative med mat:) Thomas HardyBoy Rossland 1 Siter
Thomas HardyBoy Rossland Skrevet 28. april 2012 Forfatter Skrevet 28. april 2012 Det varmer hjertet til en kokk som jobber på kjøkkenet så og si hver dag at folk prøver seg og er kreative med mat:) en prøver så godt man kan! men fy flate å mye enklerer ting kunne blitt med sukker, gluten, smør og masse annet tjafs!!! da blir jo bare ALT godt Asster 1 Siter
nano Skrevet 29. april 2012 Skrevet 29. april 2012 Hvordan ble bunnen egentlig? Ser for meg den blir veldig tørr uten uendelige mengder smør... Siter
Thorkar Skrevet 29. april 2012 Skrevet 29. april 2012 oioioi, må jo nesten teste denne og! har fortsatt et stort stykke igjen av den forrige ostekaka, men så snart den er spist opp, spørs det om ikke eg må lage denne varianten her Thomas HardyBoy Rossland 1 Siter
Thomas HardyBoy Rossland Skrevet 29. april 2012 Forfatter Skrevet 29. april 2012 Hvordan ble bunnen egentlig? Ser for meg den blir veldig tørr uten uendelige mengder smør... Den blei faktisk veldig bra sukrinet smelter og binder sammen bunnen, så den blir litt crispy Du vil jo aldri få den "the real taste" uten mengder med fett og sukker, men denne var en veldig god erstatning Siter
Cheesecake Skrevet 29. april 2012 Skrevet 29. april 2012 Alt tyder på at jeg må ta turen hjemover, når jeg ser detta!!! Fytti grisen mr! Siter
Thomas HardyBoy Rossland Skrevet 29. april 2012 Forfatter Skrevet 29. april 2012 Alt tyder på at jeg må ta turen hjemover, når jeg ser detta!!! Fytti grisen mr! ja nå har du bare å komme hjem litt, så jeg endelig kan dele med noen ;D Cheesecake 1 Siter
Obrero Skrevet 3. mai 2012 Skrevet 3. mai 2012 Skal det være mulig å lage samme kake med mager cottage cheese som har kommet nå da tro? Siter
Thomas HardyBoy Rossland Skrevet 3. mai 2012 Forfatter Skrevet 3. mai 2012 Skal det være mulig å lage samme kake med mager cottage cheese som har kommet nå da tro? jepp! det er ikke noe problem, siden er gelatinen som gjør at kaka stivner så det vil egentlig si i praksis at man kan bruke mager kesam også... (hmmm... lurer på om det hadde blitt bra) Siter
Krie Skrevet 5. mai 2012 Skrevet 5. mai 2012 jepp! det er ikke noe problem, siden er gelatinen som gjør at kaka stivner så det vil egentlig si i praksis at man kan bruke mager kesam også... (hmmm... lurer på om det hadde blitt bra) Skulle i utgangspunktet tro det siden kesam "ligner" litt på rømme, som ofte brukes i de kaloririke ostekakene? Kanskje mager kesam sammen med philadelphia light og geleen vil funke? (hhhmmm *ideer spinner i hodet*) Siter
Thomas HardyBoy Rossland Skrevet 7. mai 2012 Forfatter Skrevet 7. mai 2012 Skulle i utgangspunktet tro det siden kesam "ligner" litt på rømme, som ofte brukes i de kaloririke ostekakene? Kanskje mager kesam sammen med philadelphia light og geleen vil funke? (hhhmmm *ideer spinner i hodet*) om man blander inn philadelphia ost, så trenger man nok ikke gele tenker jeg... ostekake stivner som regel om det er mye fett i ostene man bruker, men det er jo også noen kaker som bruker gelatin/gele til å får den til å stivne.. men det er jo bare å eksperimentere xD Krie 1 Siter
Krie Skrevet 7. mai 2012 Skrevet 7. mai 2012 om man blander inn philadelphia ost, så trenger man nok ikke gele tenker jeg... ostekake stivner som regel om det er mye fett i ostene man bruker, men det er jo også noen kaker som bruker gelatin/gele til å får den til å stivne.. men det er jo bare å eksperimentere xD Tenker mest på at gelen gir så god smak Kunne jo testet med å legge gelelokk på toppen, vel å merke hvis resten av kaka er "tett" av philadelphia og kesam I min yndlings-"usunne" ostekake brukes lettrømme, kremfløte, kremost, melis og sitrongele. Så jeg går for tiden og filosoferer litt over hvordan denne kan "sunnifiseres" Noen gode forslag?? Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.