Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg er blitt påtvungen til å skrive en artikkel om negative sider ved fysisk aktivitet!! Jeg har gravd langt bak i hjerneroten og finner ikke på noe annet enn;

press på kropp= spiseforstyrrelser/doping

overtrening= skader

noen kreative sjeler som kan litt om kropp og trening der ute?

jeg har høy forståelse av hvordan kroppen fungerer, så detaljer med celler, lagring av ATP og annet snaks er veldiig godt mottat :D

Fortsetter under...

Trening for barn, ungdom, voksen eller generelt?

I ungdomsalderen ønsker man jo gjerne å bli best i noe, og når man da ikke klarer å leve opp til sine egne forventninger kan man bli påvirket mentalt? Det er jo et avsnitt du kan ta for deg, jeg vet ikke..

Hehe, lykke til :)

hehehehhe : D Fra de som ikke liker det: stress, slitsomt, svette, "hakke tid". (kommer an på hvor saklig den artikkelen skal være, eller om det skal være mer i kåseri eller essay stil..;) )

Ellers kan man trene feil og få skader, bli overiverig og lei. Ellers: toppinga gjør at mange slutter. Gjelder alle klubber og lagidretter. Man kan føle seg dårlig, og derfor slutte. .. Hihihihihih! :)

Annonse

Man blir totalt avhengig og klarer ikke slutte :huh:

Trener man alt for mye, da snakker jeg om type "americas biggerst looser"-trening med vekttak på maange kilo pr uke over en lengre periode er det fort helseskadelig. Der både pisser de blod og kaster opp magesyre.

Igjen så kan jo overtrening føre til så mangt: hjertebank, søvnforstyrrelser, depresjon, økt hvilepuls o.l. fordi det medfører ubalanse i sentralnervesystemet og/eller det parasympatiske.

Er jo sånn at det meste man overdriver har man ikke godt av..

Så kan utstyr i noen idretter koste en del. Ski, slalåm, sykkel, ridning, hockey (øøø, golf?).. Og i noen er det store sjanser for å bli skada, som for eksempel boxing og kickboxing (der er det også andre negative ting, bla. vektklasser som gjør div. ting med folk innimellom.)

Det skaper et skille mellom godt utdanna og lavere utdannet. Ofte.

Man lar det gå ut over andre ting. Som er viktigere! Voksne prioriterer trening framfor barna sine bla.

hvis du skal dra inn spiseforstyrrelser kan du jo se på ortorexia nervosa. Dette er en sykdom som ikke har fått så mye oppmerksomhet, men er utbrett. innen trenings miljøer er det en del som har denne lidelsen uten at det blir oppdaget.

Fotballspillere har jo kollapset som fluer de siste månedene, kanskje det kunne vært noe? Annet kan være at mange ikke klarer å være riktig i fysisk aktivitet slik at de skader seg selv uten å ville det.

Ellers så kan jeg se for meg at det er det psykologiske aspektet, aldri sterk, rask, tynn, tjukk eller god nok.

Annonse

Sjekk ut studien som Børge Fagerli referer til, link

Ellers er det velkjent at det er en del mannfolk som lar styrketrening "gå til hodet" og som hele tiden skal brife og vise fram kroppen, noen kan vel også bli aggresive. Dette må vel ses på som negativt.

Marathonløpere og andre utdøvere av cardio(sykling osv) dør en del tidligere enn andre pågrunn av stress og overarbeiding av cellene i hjertemuskulaturen. http://www.pponline.co.uk/encyc/heart-attack-risks-are-greater-for-athletes-who-compete-in-endurance-sports-263

Marathonløpere og andre utdøvere av cardio(sykling osv) dør en del tidligere enn andre pågrunn av stress og overarbeiding av cellene i hjertemuskulaturen. http://www.pponline.co.uk/encyc/heart-attack-risks-are-greater-for-athletes-who-compete-in-endurance-sports-263

Liker å tro at denne bekrefter min påstand ovenfor.

Interresant funn

Fysisk aktivitet, uten å definere hvilken form det menes, er meningsløst. På den ene siden av skalaen har en totalt fravær av fysisk aktivitet, som fører til tap av muskelmasse, mulig obstipasjon, liggesår, mulighet for blodprodd og lungebetennelse siden det er et fraværr av fysisk aktivitet vil en heller ikke spise eller drikke, så en vil dø nokså raskt. På den andre siden er det konstant bevegelse uten hvile som fører til at en i beste fall sovner mens en løper/går/gjør det en driver med og får sove litt da. Slik er fysisk aktivitet i sin ytterste konsekvens alltid bedre enn det totale fraværet av det.
Vil daglige gåturer på til sammen 2-3 timer (12-18 km) ha positive eller negative konsenkvenser for en som trener for styrke, og i hvilken grad? Øker kroppens toleranse for høye mengder fysisk aktivtet over tid?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...