Oddis Skrevet 13. mars 2012 Del Skrevet 13. mars 2012 http://www.hegnar.no/personlig_okonomi/article686041.ece Mer propaganda mot rødt kjøtt. Så ser man sammenhengen på studien: De som økte med ett tilberedt måltid basert på rødt kjøtt, eksempelvis med bacon, pølse eller hamburger, hadde 21 prosent høyere risiko for å dø av hjerteinfarkt og 16 prosent større risiko for å dø av kreft. Kan vi anta at det måltidet da kanskje ikke bare var rødt kjøtt, men heller prosessert rødt kjøtt med natriumnitritt + tilbehør i form av hvit brød med masse sukker eller frityrstekte poteter? http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/full/archinternmed.2011.2287 Noen som vet om gode forskningsstudier på inntak av rent rødt kjøtt? Tillegg: Selve forsningsrapporten peker forøvrig på at prossesert rødt kjøtt er værre enn uprossesert, men at det fremdeles er korreleans mellom økt dødelighet og rent rødt kjøtt. Men de peker på at det også kan bero på høy varme under tilberedning som skaper kreftfremkallende stoffer. Studien viser også at økt inntak av andre sunne matvarer reduserer dødeligheten. Så igjen er det nok ikke studien i seg selv som er feil, men tolkningen av den når sensjasjonspregede medier skal gjenbringe den. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 13. mars 2012 Del Skrevet 13. mars 2012 Nei, veit dessverre ikke om noen, men jeg skal følge med her Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sondre Aalbotsjord Skrevet 13. mars 2012 Del Skrevet 13. mars 2012 http://www.martinnorum.no/rodt-kjott-og-kreftfare/ Artikkel av Martin Norum. Om det er relevant med det du spurte om vet jeg ikke helt. Søkte bare på inntak av rødt kjøtt. så beklager om jeg er helt på bærtur. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Julianne Skrevet 13. mars 2012 Del Skrevet 13. mars 2012 Du finner kanskje noe i kildene her: http://en.wikipedia.org/wiki/Red_meat#Health_risks Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
123abc1 Skrevet 13. mars 2012 Del Skrevet 13. mars 2012 Ifølge Norsk kostholdsråd skal vi prøve å holde rødt kjøtt til et minimum av 500g i uken om jeg husker riktig.. Noe som er 1 måltid for meg haha Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 13. mars 2012 Del Skrevet 13. mars 2012 Haha, rødt kjøtt = bacon, pølser og hamburger... fail. Det blir like korrekt som å "bevise" negative effekter av lavkarbo med et kosthold som består av bacon og fløte. Oddis 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tamadeus Skrevet 13. mars 2012 Del Skrevet 13. mars 2012 Folk må virkelig slutte å mase så jævlig om alt som er usunt osv. VG/Dagbladet kommer med ny skremselspropaganda hver dag, for de som alle andre vet; Frykt selger. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ludvig Skrevet 14. mars 2012 Del Skrevet 14. mars 2012 Vi skal jo alle dø en dag. Jeg ofrer gjerne noen år av livet mitt og lever godt og spiser god mat enn å hele tiden følge med på hva som er det beste helsemessig å spise. Tror strengt tatt ikke det er maten jeg får i meg som er det farligste av alt man får i seg på en normal dag i Oslo av diverse "forurensinger".... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.