Sungrazer Skrevet 22. februar 2012 Skrevet 22. februar 2012 Bra oppsummering fra Mark Sisson om mørk sjokolade. http://www.marksdailyapple.com/why-you-should-eat-and-drink-high-cacao-dark-chocolate/ Siter
Lily Skrevet 23. februar 2012 Skrevet 23. februar 2012 Bare så synd at alkalisert sjokolade smaker best Siter
Sungrazer Skrevet 23. februar 2012 Forfatter Skrevet 23. februar 2012 Tsk, tsk - det er bare en vanesak. Siter
Mette M Skrevet 23. februar 2012 Skrevet 23. februar 2012 Bare fordi jeg ikke rakk å lese artikkelen du linket til, men så nevnt alkalisert sjokolade; Hvilke spesifikke merker sjokolade i Norge er godkjent under "mørk og sunn for deg"? Siter
StineB Skrevet 23. februar 2012 Skrevet 23. februar 2012 Har ikke lest denne artikkelen selv, men har hørt og lest at 25g 70% sjokolade er bra for kolesterolet faktisk. Siter
Sungrazer Skrevet 23. februar 2012 Forfatter Skrevet 23. februar 2012 Bare fordi jeg ikke rakk å lese artikkelen du linket til, men så nevnt alkalisert sjokolade; Hvilke spesifikke merker sjokolade i Norge er godkjent under "mørk og sunn for deg"? Sjokolade fra okosjokolade.no Det er en helt utrolig god smaksopplevelse å lage kakao på denne, med f.eks vanilje, kanel og honning i tillegg til helmelk. Siter
Lily Skrevet 23. februar 2012 Skrevet 23. februar 2012 Sjokolade fra okosjokolade.no Det er en helt utrolig god smaksopplevelse å lage kakao på denne, med f.eks vanilje, kanel og honning i tillegg til helmelk. Etter det jeg har forstått så er kakao er bra fordi næringsstoffene er bevart. Med rå, så mener man matvarer som ikke er tilberedt over 42 grader. Blir ikke de gode stoffene ødelagt når man lager kakao da? Siter
Velvet Skrevet 23. februar 2012 Skrevet 23. februar 2012 70% sjokolade med havsalt og pecan er min favoritt. Kjempegodt! Bare ekstremt vanskelig å spise bare en stripe!! Blir det noe mer enn 70% så blir det for "mektig" for meg. Kakaosmaken blir for bitter og fremtredende. Har en venninne som sverger til 99% sjokolade og jeg grøsser innvendig av tanken Kakao inneholder flavanoidet epicatechin (puh, vanskelig navn). Det finnes ikke i bare kakao, men også i te, bær, frukt og noen grønnsaker, samt vin (ikke rart, vin er jo laget på frukt). Dette stoffet sørger for at risikoen for diabetes, hjertefeil, kreft eller slag blir betraktelig redusert. Fun fact: Kakao er ett afrodisiak Sungrazer 1 Siter
Sungrazer Skrevet 23. februar 2012 Forfatter Skrevet 23. februar 2012 Etter det jeg har forstått så er kakao er bra fordi næringsstoffene er bevart. Med rå, så mener man matvarer som ikke er tilberedt over 42 grader. Blir ikke de gode stoffene ødelagt når man lager kakao da? Jeg varmer bare opp til ca. 40 grader uansett. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.