neigutten Skrevet 14. februar 2012 Del Skrevet 14. februar 2012 Det er gluten som hjelper hvetemelet til å heve. ? Det kan jeg ikke forstå. Gjærsoppen spiser ikke gluten. Gluten er vel et protein (sammensatt av to proteiner?) som får deigen til å binde seg? Gjærsoppen spiser sukker og produserer karbondioksid og etanol som sine avfallsstoffer? Det er vel karbondioksiden som er fanget i deigen som gjør at den hever? Er rimelig sikker på dette... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4425-hvordan-funker-lav-karbo/page/2/#findComment-156185 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 14. februar 2012 Del Skrevet 14. februar 2012 ? Det kan jeg ikke forstå. Gjærsoppen spiser ikke gluten. Gluten er vel et protein (sammensatt av to proteiner?) som får deigen til å binde seg? Gjærsoppen spiser sukker og produserer karbondioksid og etanol som sine avfallsstoffer? Det er vel karbondioksiden som er fanget i deigen som gjør at den hever? Er rimelig sikker på dette. Jo, du har nok rett i det. Jeg skrev det litt upresist og dårlig. Men et havrebrød hever ganske så mye (over dobbelt størrelse), men med en gang du tar det ut av ovnen så faller det ned. Så ja, glutenen binder det sammen og gjør at det ikke faller sammen igjen. neigutten 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4425-hvordan-funker-lav-karbo/page/2/#findComment-156195 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 14. februar 2012 Del Skrevet 14. februar 2012 Les denne. Det er ikke snakk om kalorier, men om metabolismeveier og metthetsfølelse. Tanken er at man blir mettere på fett enn på karbohydrater (per kcal) ...noe som stemmer i mange tilfeller, men ikke for alle... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4425-hvordan-funker-lav-karbo/page/2/#findComment-156307 Del på andre sider Flere delingsvalg…
neigutten Skrevet 14. februar 2012 Del Skrevet 14. februar 2012 Jo, du har nok rett i det. Jeg skrev det litt upresist og dårlig. Men et havrebrød hever ganske så mye (over dobbelt størrelse), men med en gang du tar det ut av ovnen så faller det ned. Så ja, glutenen binder det sammen og gjør at det ikke faller sammen igjen. OK Lager av og til brød som er 70% havre/ 30% mel. Det hever jo godt Men det er jo surdeigsbrød. Faller ikke sammen når det tas ut av ovnen heller! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4425-hvordan-funker-lav-karbo/page/2/#findComment-156445 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eivind Eliasson Skrevet 15. februar 2012 Del Skrevet 15. februar 2012 Problemet med havregryn slik jeg ser det er at det inneholder fytinsyre som minsker mineralopptaket fordi fytinsyre binder mineraler til seg. Det finnes måter å minske fytinsyren på, men den involverer syrnet melk og bokhvete og tar lang tid. Det er rett og slett ikke verdt tiden det tar å tilberede, mener jeg. En mer utfyllende forklaring om havregryn på engelsk kan du lese her http://www.marksdailyapple.com/are-oats-healthy/ I noen forsøk jeg leste så man at fytinsyra hemmet opptak med omtrent 50%, mens en i utgangspunktet ikke greier å ta opp alt uten fytinsyre så gitt at havre har 5 mg jern pr 100 gram så vil man kanskje ta opp 2 med fytinsyre og 4 uten. Fytinsyre er dog noe som finnes i mange andre typer matvarer som brokkoli. Havre er ikke nødvendigvis en spesielt sunn matvare, ikke det jeg mener, men en betydelig sunnere matvare enn de andre kornslagene som hvete, bygg og rug. Jeg mener at små til moderate mengder havre kan inngå i de fleste typer kosthold, de andre kornsortene ville jeg derimot forsøkt å styre unna siden mange sliter med gutenintoleranse, samt at de inneholder flere antinæringsstoffer som tanniner, trypsininhibitatorer etc. I havre er det stort sett bare fytinsyre som er et problem. velvet: Med mindre du har cøliaki eller er svært glutenintolerant ville jeg kjøpt vanlige havregryn\havremel pga prisen. Mengden gluten er svært liten så det har nok lite å si for de som er litt\moderat intolerante slik jeg antar du er? Sungrazer og Velvet 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4425-hvordan-funker-lav-karbo/page/2/#findComment-156596 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eivind Eliasson Skrevet 18. februar 2012 Del Skrevet 18. februar 2012 Etter å ha lest litt mer anser jeg havre litt å være mer en sunn enn usunn matvare siden jeg fant ut at den inneholder GLA, noe som er svært sjelden i planteriket, olje av kjempenattlys, hampolje og solbærolje tror jeg ellers er de eneste. Det andre var at det ser ut til at havre reduserer insulinbehov ved diabetes http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18095234 Fremdeles ikke en matvare jeg anbefaler i store mengder til alle, men om man skal bruke kornprodukter er det mange hakk bedre enn rug, bygg og hvete. Ei ulempe med fytinsyre, men flere fordeler ved vannløselig fibre, bra fettinnhold, bedre type aminosyrer og GLA. neigutten og Sungrazer 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4425-hvordan-funker-lav-karbo/page/2/#findComment-161832 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Velvet Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 ....samt at de inneholder flere antinæringsstoffer som tanniner, trypsininhibitatorer etc. I havre er det stort sett bare fytinsyre som er et problem. Hva gjør egentlig anti-næringsstoffer i kroppen? Finnes det en måte å blokkere disse, eller balansere de ut slik at de gjør mindre skade? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4425-hvordan-funker-lav-karbo/page/2/#findComment-166247 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eivind Eliasson Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Grovt sett så hindrer de opptaket av endel typer næringsemner fra maten, typisk protein og noen mineraler, jeg kjenner ikke til alle typer antinæringsstoffer, men f.eks fytinsyre som finnes i alt fra havregryn til brokkoli og lignende stoffer i enkelte typer nøtter fører til at du kanskje tar opp halvparten av noen av typene mineraler i næringsemnet. Samtidig kan du tilføre andre næringstoffer som bedrer opptaket, f.eks c-vitamin for å øke jernopptaket. Ift jernopptak er ikke grovbrød med leverpostei og paprika er sånn sett ikke det verste du kan ha i deg siden mye av det blir tatt opp pga c-vitamin i paprika og høyt opptak fra leverposteien siden jernet er mer tilgjengelig der enn fra vegetabilske kilder. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4425-hvordan-funker-lav-karbo/page/2/#findComment-166463 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.