Metal_Barbie Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 Feks for en i vekst? Hvor sunt vil dere si det er med lett majones eller vanlig majones på brødskiva,knekkebrødet?Er snakk om et barn i vekst her da. Siter
HHHH Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 Irrelevant spørsmål. Kommer helt ann på hva du spiser i tillegg. En matkilde, isolert sett, er verken sunn eller usunn. Unntakene er vel om du har intoleranser, allergier eller om det inneholder transfettsyrer (ikke-naturlige). Så om du spiser grønnsaker, fet fisk, vanlig fisk, kjøtt og generelt mat med høy kvalitet som er lite behandlet så vil majones fint passe inn. Jeg har for eksempel litt smøreost og pastasaus for å smøre på risen når jeg spiser det i tillegg til laks. Det er ikke snakk om mange gram, og det er for å forbedre smaken. Hadde jeg derimot spist loff med nugatti til frokost, McDonalds til middag og skulle ha meg ei brødskive til kvelds: da hadde jeg droppen majonesen Fettet i seg selv er ikke skadelig, selv om det er en relativt høy andel mettet fett. Velvet 1 Siter
Oddis Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 Majones er stort sett laget på soyaolje, både ekte og lettmajones. Sojaolje inneholder veldig mye flerumettet omega-6 fett og dette vil man helst ikke få får mye av i kosten. Vita Hjertego majones er laget på raps og solsikke, fremdeles en god del omega-6, men ikke like ille. Kavli sin lettmajones er laget på kun raps og er vel det beste valget med tanke på omega-6. Så som hovedfettkilde bør du styre unna og heller velge bedre kilder (smør, olivenolje, fet fisk, kokosolje, egg, avokado, nøtter...), men som litt av og til så går det greit bare det ikke ødelegger for den totale kalorigrensa. Velvet 1 Siter
Pho Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 Jeg har ikke funnet majones i butikk laget på annet enn billige oljer fulle av omega 6, dette er det vel ingen som mener er sunt? Lager du den selv av olivenolje og eggeplomme så er det vel ingen som mener dette er usunt? Oddis 1 Siter
Oddis Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 Lager du den selv av olivenolje og eggeplomme så er det vel ingen som mener dette er usunt? Da blir det en utmerket fettkilde ja :thumbsup: Et kjapt google søk så kom jeg over denne: http://ordentligmat.no/2009/11/hjemmelaget-majones-pa-to-minutter/ kan vel ikke bli enklere enn dette? T-bone og Pho 2 Siter
Metal_Barbie Skrevet 8. februar 2012 Forfatter Skrevet 8. februar 2012 Det er ikke meg det er snakk om,d er et barn i vekst:) Siter
T-bone Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 Barn i vekst har vel like mye fordeler av riktig sammensetning av omega-3/omega-6 fett som en voksen, om ikke mer.. Velvet, Tone Angelika, Vegard L og 1 annen 4 Siter
Metal_Barbie Skrevet 8. februar 2012 Forfatter Skrevet 8. februar 2012 Da blir det en utmerket fettkilde ja :thumbsup: Et kjapt google søk så kom jeg over denne: http://ordentligmat.no/2009/11/hjemmelaget-majones-pa-to-minutter/ kan vel ikke bli enklere enn dette? Kanskje det ja:) Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.