Gå til innhold

Hvor sunt er majones?


Metal_Barbie

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Irrelevant spørsmål. Kommer helt ann på hva du spiser i tillegg. En matkilde, isolert sett, er verken sunn eller usunn. Unntakene er vel om du har intoleranser, allergier eller om det inneholder transfettsyrer (ikke-naturlige).

Så om du spiser grønnsaker, fet fisk, vanlig fisk, kjøtt og generelt mat med høy kvalitet som er lite behandlet så vil majones fint passe inn. Jeg har for eksempel litt smøreost og pastasaus for å smøre på risen når jeg spiser det i tillegg til laks. Det er ikke snakk om mange gram, og det er for å forbedre smaken.

Hadde jeg derimot spist loff med nugatti til frokost, McDonalds til middag og skulle ha meg ei brødskive til kvelds: da hadde jeg droppen majonesen :p

Fettet i seg selv er ikke skadelig, selv om det er en relativt høy andel mettet fett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Majones er stort sett laget på soyaolje, både ekte og lettmajones. Sojaolje inneholder veldig mye flerumettet omega-6 fett og dette vil man helst ikke få får mye av i kosten.

Vita Hjertego majones er laget på raps og solsikke, fremdeles en god del omega-6, men ikke like ille. Kavli sin lettmajones er laget på kun raps og er vel det beste valget med tanke på omega-6.

Så som hovedfettkilde bør du styre unna og heller velge bedre kilder (smør, olivenolje, fet fisk, kokosolje, egg, avokado, nøtter...), men som litt av og til så går det greit bare det ikke ødelegger for den totale kalorigrensa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...