Gå til innhold

Hvordan klare dips uten hjelp?


Lakris1992

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg elsker å trene dips! På treningssenteret hvor jeg trener har de en maskin du setter knea/leggene på, også hjelper maskina deg med kiloene du vil.

Når jeg begynte å trene dips vegde jeg 65kilo og fikk hjelp fra maskina med 32kilo, det vil si at jeg løftet 33 kilo.

Jeg har gått gradvis ned i vekt, og er nå 53kilo og får hjelp av maskina med 9kilo, det vil si at jeg løfter 44 kilo. (8 repitisjoner x 3 sett)

Men nå har det sagt litt stopp, klarer ikke øke mer. Viss jeg prøver uten "hjelp" klarer jeg kanskje 2-3 repitisjoner!

 

Noen som kan dette? Og vet hvordan jeg kan klarer å få fremgang? :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har aldri hatt det problemet, så jeg vet ikke, men det kan kanskje hjelpe å:

1. Bli sterkere i de musklene som brukes i dips ved å legge inn andre øvelser. For eksempel øvelser for triceps, bryst og skuldre.

2. Kjøre rolige og negative dips, altså at du senker deg sakte ned. Har aldri brukt denne metodikken selv, så her må andre med relevante erfaringer komme på banen og opplyse om sine erfaringer.

Ellers høres det jo ut som om du har hatt ganske god fremgang.

En generell metodikk som har fungert for meg på både dips og chins er som følger (her illustrert for chins):

Velg en belastning/repetisjonsområde som er "lett". På dette tidspunktet tok jeg kanskje maksimalt 10-12 chins med kun kroppsvekt, så jeg valgte da 5 chins.

På første økt tok jeg så mange sett jeg greidde på 5 chins. Innen rimelighetens grenser. Tipper det var nærmere 10 sett. Neste økt tok jeg 6 chins. Samme som over: så mange sett som mulig. Så 7 chins. Så 8 chins. Fungerte veldig bra. Økte helt til det begynte å bli skikkelig tungt og stoppet vel da på 5 sett med maks repetisjoner per sett.

Man kan også velge å gjøre det samme med vekter. Altså at man holder seg på fem repetisjoner, men legger på 1,25 eller 2,5 kg fra økt til økt.

Fellesnevneren her er VOLUM og uten at man er nær failure (foruten kanskje siste sett eller to). 

For min del har dette fungert bra både for dips og chins. Så jeg hadde vurdert noe lignende hadde jeg vært deg. Altså mer volum, men på et belastningsnivå hvor du ikke dreper deg. Det vil si, for din del en vekt med assistanse.

Om du greier 1 dips fint uten hjelp, så kunne du kanskje tattt 10 sett med 1 dips. :)

Lykke til! :)

 

Endret av SamGold
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I forhold til det SamGold skriver så er punkt 2. en klassiker og den fungerer godt. Har alltid gjort noe ala dette når jeg vil ta flere dips/chins og det fungerer alltid. 

Husk å ta deg 1 uke pause i blant fra dips-stativet slik at kroppen din får litt hvile og du får startet fra scratch. Ofte kommer man tilbake med mer energi og man klarer å løfte mer. 

Ellers så er det jo alltid viktig å spise nok slik at man ligger i overskudd og har energi til å faktisk løfte mer. Husk at nok søvn også er meget viktig for god restitusjon. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan svare for jeg klarte ingen bodyweight dips for typ 1 år tilbake. Det jeg gjorde var å gjøre så mye pushups som overhodet mulig for det klarte jeg. Relativt mye bryst og triceps i begge øvelser så føler det er en god øvelse om man er dårlig i dips. Det var iallfall det for meg.

 

Jeg kjørte rundt 100-300 pushups per dag over en periode. (10-15 pushups på timen, hver time du er våken er noe alle klarer). Da kom også styrken i dips relativt fort. Mye bra er allerede sagt, men min teori særlig når det gjelder øvelser med egenvekt er at du kan gjøre det omtrent til krampa tar deg. Overtrening med egenvekt er så godt som ikke eksisterende. 

Endret av brutti
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dips (eller noen øvelser forøvrig) handler ikke bare om rå styrke, men stabilisering er såvidt jeg ser ikke nevnt og er rett og slett et energisluk.

jeg vil på det sterkeste anbefale at du jobber deg opp med dynamiske repetisjoner (ikke negativer) ved bruk av strikk, om du har tilgang til dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...