Tronaldo Skrevet 26. oktober 2015 Del Skrevet 26. oktober 2015 (endret) Verdens Helseorganisasjon går nå ut med en rapport som sier at prosessert kjøtt som pølser, burgere, bacon osv. øker faren for tarmkreft. Det samme gjelder i mindre grad forbruk av rent rødt kjøtt. Er det noen av forumets ernæringsfysiologer som har sett nærmere på studien og kan komme med noen synspunkter? Jeg ser det allerede er kommet kritikk mot rapporten, men det er greit å å informasjon fra andre kilder enn aviser. Kilder:Telegraph.co.uk: Processed meats as bad a cancer threat as smoking, WHO saysNRK: Pølser i samme risikoklasse som tobakk og asbest @Danisan, @StokkelandWCN, @Vegard L Endret 26. oktober 2015 av Tronaldo Tæggs Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/34628-who-prosessert-og-r%C3%B8dt-kj%C3%B8tt-%C3%B8ker-fare-for-kreft/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Danisan Skrevet 26. oktober 2015 Del Skrevet 26. oktober 2015 (endret) På generelt grunnlag er kjøtt et vanskelig tema. Jeg fordyper meg i plantemat og prøver å forstå hva i allverden det er i fullkorn som ser ut til å gi en positiv helseeffekt. Har derfor ikke lest helhetlig hva etiologien bak kjøtt er og mekanismene. Har ikke fått lest rapporten og kan ikke kommentere den. Men vil rask påpeke at det er ikke WHO, men IARC som er et eget etat under WHO og som nylig har blitt kritisert for andre risikovurderinger. Media har allerede rukket å feiltolke ved å skrive at kjøtt er like farlig som røyk, noe det ikke er. Noe må vi tross alt spise, det handler nok om både mengde og graden av prosessering.For det dannes flere stekemutagener ved varmebehandling av kjøtt. Noen av disse er assosiert med kreft i GI-traktus. Et generelt råd er da å ikke steke for lenge og ved for mye varme. Det samme gjelder grilling av kjøtt som nordmenn er så utrolig glad i. Kreft utvikles over en lengre periode, og er et resultat av den totale livsstilen, både miljø og kostfaktorer vil spille inn. Tidligere har studiene rapportert forskjellige av hva både rødt kjøtt og prosessert kjøtt, som blir en feilkilde. Kreftstudier er ikke lett. Av den grunn brukes ofte animalske, celle-kultur etc sammen med epidemiologiske studier, som jeg antar rapporten baserer seg på. Andre faktorer er sosioøkonomisk status og andre livsstilsfaktorer som røyk, alkohol etc. I tillegg er det slik at personer som følger de nasjonale rådene i flere land spiser allerede begrenset med kjøtt, røyker ikke og spiser mer plantebasert. Dette er også en potensiell feilkilde.Kjøtt er en god kilde til protein, andre mikronæringstoffer og mineraler. Kjøtt kan fint inkluderes i et ellers sunt kosthold. Men det er ikke nødvendig å la det dominere. Jeg støtter derfor forslaget om en reduksjon av kjøttspising, ikke bare for helsen skyld men også andre positive effekter som miljøgevinsten og aspektet "bærekraftig kost". Kjøttproduksjon koster både mer areal og ressurser samt produserer mindre kalorier.Spis plantebasert, ikke røyk og begrens inntaket av alkohol. Inkluder kjøtt fra tid til tid og ha et avslappet forhold til mat og nyt livet. I disse mat-hysteriske tider kan et overdrevent fokus ha en motsatt effekt. For strengt talt, hva er det som ikke er assosiert med kreft? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23193004 Endret 28. oktober 2015 av Danisan Andreas87, mrtn, Kiira og 4 andre 7 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/34628-who-prosessert-og-r%C3%B8dt-kj%C3%B8tt-%C3%B8ker-fare-for-kreft/#findComment-1167927 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 27. oktober 2015 Del Skrevet 27. oktober 2015 Skriver under på det @Danisan skriver. Holder for øyeblikket på å skrive en liten artikkel om tema faktisk ! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/34628-who-prosessert-og-r%C3%B8dt-kj%C3%B8tt-%C3%B8ker-fare-for-kreft/#findComment-1168131 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tronaldo Skrevet 27. oktober 2015 Forfatter Del Skrevet 27. oktober 2015 Fin oppsummering, @Danisan Ser fram til å lese artikkelen din, @StokkelandWCN. Hvor poster du greiene dine? Tjomlid har noen ord som forskning og risikoklassifisering i forbindelse med den aktuelle nyheten, og Lyle McDonald skrev dette i går. SlayerDad, longcat og Kiira 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/34628-who-prosessert-og-r%C3%B8dt-kj%C3%B8tt-%C3%B8ker-fare-for-kreft/#findComment-1168149 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andreas87 Skrevet 27. oktober 2015 Del Skrevet 27. oktober 2015 http://tjomlid.com/2015/10/27/kreftmonsterpolser-terroriserer-norge/ Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/34628-who-prosessert-og-r%C3%B8dt-kj%C3%B8tt-%C3%B8ker-fare-for-kreft/#findComment-1168172 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Broscience Skrevet 29. oktober 2015 Del Skrevet 29. oktober 2015 Foregår en debatt for øyeblikket på Nrk1, kan være interessant for dere som er interesserte.. har likevel ikke kommet så mange oppklaringer foreløpig, det må sies Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/34628-who-prosessert-og-r%C3%B8dt-kj%C3%B8tt-%C3%B8ker-fare-for-kreft/#findComment-1168377 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.