Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

I dag hadde vi fagdag sammen med opplysningskontoret for egg og kjøtt, og da ble vi fortalt at når du steker rent kjøtt i fett, trekker det ikke inn i kjøttet. Hun forklarte dette med at fettet ikke vil blande seg med vannet som er i kjøttet, og det gjelder kun RENT kjøtt.

Vi stekte deretter kjøtt, men jeg vil jo si at mye fett fortsatt er med på overflaten, men om du da tørker av?

Så dere, fortell meg alt dere vet om dette. Er det sant?

Fortsetter under...

Skrevet

Når man steiker et stk kjøtt så siver det jo vann ut at kjøttet etterhvert som det blir varmt inni. Ser ikke for meg at det samtidig suges opp fett. Men det legger seg jo et lite lag av steikefett på steikeskorpa. Tørker du av biffen så fjerner du jo en del av fettet, men om man får med alt avhenger nok av hvor godt man tørker.. Kan kanskje skylle biffen i vann for så å krydre den igjen etterpå :rofl:

Skrevet

Haha, ALT for å forhindre fett? ;)

Neida. Vet jo at det er anbefalt å få en stekeskorpe på, slik at mindre av fettet skal sive inn (barnelærdom type), men at det ikke siver inn i det hele tatt klarer jeg bare ikke å få inn i hue!;)

Skrevet

Dette var ganske nyttig info hvis det stemmer :p Høres logisk ut at det ikke trekker inn i kjøttet, når du skriver det sånn.. Får alltid litt panikk når folk heller olivenoljeflaska på huet ned i panna, :confused: men synes maten smaker bedre når den er stekt i litt olje, enn helt uten.

Annonse

Skrevet

Jeg heller litt olje i teflonpanna, og smører den utover med et tørkepapir = mikrotynt lag med fett (det meste blir sugd opp i papiret)

Skrevet

:eek:

  "MinaCN skrev:
Dette var ganske nyttig info hvis det stemmer :p Høres logisk ut at det ikke trekker inn i kjøttet, når du skriver det sånn.. Får alltid litt panikk når folk heller olivenoljeflaska på huet ned i panna, :confused: men synes maten smaker bedre når den er stekt i litt olje, enn helt uten.

Flere som er i samme bås som meg ja;) For også lettere panikk når jeg mamma tømme halve flasken oppi pannen eller enda værre; en enorm smørklatt

Annonse

Skrevet
  "emilwoop skrev:
husker det feks var en måte å få kjøttdeig like magert som karbonadedeig iht fett%. noen som har fått med seg dette? hehe.

Æsj, ja det er en egen tråd om det her inne. Man vasker\skyller den :sick:

Skrevet
  "emilwoop skrev:
funker d altså? hehe

Aner ikke, men det sies så..

Jeg kjøper heller karbonadedeig enn å skylle kjøttdeigen. Men nå skal jeg ikke spore av noe mer i denne tråden ;)

Skrevet
  "Jane skrev:
Aner ikke, men det sies så..

Jeg kjøper heller karbonadedeig enn å skylle kjøttdeigen. Men nå skal jeg ikke spore av noe mer i denne tråden ;)

da skal jg holde mg til tema. om fettet kommer inn i kjøttet så kan man bare skylle kjøttet etterpå:p

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...