Shiftry Skrevet 25. august 2013 Del Skrevet 25. august 2013 Hei, litt sløkket spørsmål, men lurte på om det har noe å si hvor proteinet kommer fra, sånn generelt? Det eg mener er att eg er veldig glad i meieri produkter, så får mange dager hoveddelen av proteinet mitt gjennom Cottage Cheese, Kesam osv... Vet melke protein har høy kvalitet, men ville det utgjort noe forskjell å for eksempel bytte ut en Cottage Cheese eller 2 med kjøtt eller andre proteinkilder? Poenget her er om det har noe betydning og om kroppen kanskje "tilpasser" seg og ikke utnytter proteinene optimalt siden det blir ensidig...? Ellers spiser eg mye grønnsaker og frukt, så får nok i meg vitaminer og mineraler gjennom det vill eg tro, så "hvorfor spise ensidig, hvorfor ikke bytte så å så ut med ditt og datt" spydigheter klarer eg meg uten (Burde kanskje lagt denne i "tråden for dumme spørsmål" men moderator får legge den inn der vist det passer seg bedre... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23734-har-protein-kilden-noe-%C3%A5-si/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sondre Aalbotsjord Skrevet 25. august 2013 Del Skrevet 25. august 2013 Nei, det har ikke mye å si. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23734-har-protein-kilden-noe-%C3%A5-si/#findComment-841266 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 25. august 2013 Del Skrevet 25. august 2013 Så lenge du spiser nok og får i deg nok protein vil det ikke utgjøre noen stor forskjell hvor proteinene kommer fra, som Sondre sier. Kroppen vil ikke "tilpasse" seg grunnet ensidigheten i valg av kilde, men det er ulik sammensetting av aminosyrer i ulike matvarer. Det er dermed ikke dumt å prøve å variere litt, men om hovedkilden er meieriprodukter eller kjøtt er relativt uvesentlig. Sondre Aalbotsjord 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23734-har-protein-kilden-noe-%C3%A5-si/#findComment-841282 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Shiftry Skrevet 25. august 2013 Forfatter Del Skrevet 25. august 2013 Flott Spiser ganske variert, og har som regel 2-3 måltid med kjøtt/egg osv, men i helgene blir det ofte ensidig... Derfor eg lurte på om dette hadde noe å si Kristin Charm 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23734-har-protein-kilden-noe-%C3%A5-si/#findComment-841321 Del på andre sider Flere delingsvalg…
John McCormac Skrevet 26. august 2013 Del Skrevet 26. august 2013 Som de andre sier her så vil ikke kroppen tilpasse seg til å ikke ta opp spesielle typer proteiner ved ensidig valg av proteinkilde. Isåfall ville proteintilskudd fort mistet sin verdi. Men det som har noe å si er valget av proteinkilde, og innhold av essensielle aminosyrer. De essensielle er de som mennesker må ha tilført gjennom kostholdet og ikke kan produsere selv. De ikke essensielle kan kroppen lage selv. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23734-har-protein-kilden-noe-%C3%A5-si/#findComment-841849 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Shiftry Skrevet 26. august 2013 Forfatter Del Skrevet 26. august 2013 Ja, og slik eg har forstått det inneholder melkeprotein de fleste av de essensielle aminosyrene? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23734-har-protein-kilden-noe-%C3%A5-si/#findComment-841858 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 26. august 2013 Del Skrevet 26. august 2013 Melkeprotein er fullverdig og inneholder alle de essensielle aminosyrene i tilstrekkelige mengder. Men man skal ikke undervurdere effekten av bioaktive peptider, så jeg ville fremdeles variert proteinkildene en del Kristin Charm 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23734-har-protein-kilden-noe-%C3%A5-si/#findComment-841863 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platon Skrevet 29. oktober 2013 Del Skrevet 29. oktober 2013 Litt av poenget med melkeprotein er at det er lett å få ned raskt uten tilberedningstid. Melk, wheypulver, cottage cheese, skyr er lett tilgjengelig og fort å konsumere. Prøver bestandig å kombinere med andre kilder også for å få et variert kosthold. Av dagens 230 gram protein kommer 90 gram fra kjøtt og egg og resten fra melkeprotein. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23734-har-protein-kilden-noe-%C3%A5-si/#findComment-879656 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Indiska Skrevet 29. oktober 2013 Del Skrevet 29. oktober 2013 Animalske proteiner har i utgangspunktet bedre aminosyreprofil, men vegetabilske er like fullgode om de kombineres med f.eks en animalsk proteinkilde (brødskive med ost, f.eks). Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23734-har-protein-kilden-noe-%C3%A5-si/#findComment-879692 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.