Johanne22 Skrevet 3. juni 2013 Del Skrevet 3. juni 2013 Jeg gjorde testen og kom tydelig ut som type C- profettype. Noe jeg visste fra før:) Men - leste kosttipsene og der nevnes det blandt annet at vintersquash (grønn) inneholder mye stivelse. Dette skal min type unngå i all høyeste grad. Jeg har aldri hørt at squash inneholder mye stivelse. Er det noen som utdype dette litt for meg? Ja jeg spiser masse squash. Det samme sies om poteter. Men regnes søtpotet som potet. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/222-metabolsk-typing/page/2/#findComment-787925 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 3. juni 2013 Del Skrevet 3. juni 2013 Søtpotet hører til ordenen Solanales, men hører ikke til i søtvierfamilien som potet befinner seg i. Så nei. Søtpotet skal ikke telles som en potet. (fun fact, tomat og paprika hører til i søtvierfamilien og er derfor nærmere beslektet poteten enn søtpoteten er) Johanne22 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/222-metabolsk-typing/page/2/#findComment-787949 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Johanne22 Skrevet 3. juni 2013 Del Skrevet 3. juni 2013 Søtpotet hører til ordenen Solanales, men hører ikke til i søtvierfamilien som potet befinner seg i. Så nei. Søtpotet skal ikke telles som en potet. (fun fact, tomat og paprika hører til i søtvierfamilien og er derfor nærmere beslektet poteten enn søtpoteten er) Takk Men hva med squashen? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/222-metabolsk-typing/page/2/#findComment-787956 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 3. juni 2013 Del Skrevet 3. juni 2013 Hvor squashen er plassert? Sammen med Rosidene ... Som som regel deles inn under eurosider I og eurosider II. Squash er i Cucurbitales, og er plassert innen euroside I, som er alle angiospermene som man vet har symbiose med nitrogenfikserende bakterier. Hurra. Men regner vel med at det var stivelse du lurte på http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_non-starchy_vegetables Ligger på lista her, med det amerikanske navnet zucchini. Så nei. Ikke en grønnsak med mye stivelse. Johanne22 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/222-metabolsk-typing/page/2/#findComment-787970 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Johanne22 Skrevet 3. juni 2013 Del Skrevet 3. juni 2013 Hvor squashen er plassert? Sammen med Rosidene ... Som som regel deles inn under eurosider I og eurosider II. Squash er i Cucurbitales, og er plassert innen euroside I, som er alle angiospermene som man vet har symbiose med nitrogenfikserende bakterier. Hurra. Men regner vel med at det var stivelse du lurte på List of non-starchy vegetables - Wikipedia, the free encyclopedia Ligger på lista her, med det amerikanske navnet zucchini. Så nei. Ikke en grønnsak med mye stivelse. Takk:) Men se her hva som står skrevet; Gulrøtter, poteter, squash, bananer og alle kornsortene inneholder som oftest mye stivelse og må reguleres omhyggelig. Skjønner ikke hvorfor squash er listet opp. 2 ganger tilogmed. Edit; altså - det jeg ikke skjønner er hvordan squash kan inneholde så mye stivelse da jeg trodde det var mest vann. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/222-metabolsk-typing/page/2/#findComment-788021 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 3. juni 2013 Del Skrevet 3. juni 2013 Blodtypedietten – visjonær vitenskap eller tull? - Tidsskrift for Den norske legeforening Denne saken er relatert til blodtypedietten, men det kan trekkes paralleller til andre måter å persontilpasse kostholdet på bakgrunn av utvalgte markører. Det forskes mye på sammenhengen mellom kost,gener og epigenetikk, og en gang i fremtiden (gi det noen år) så vil det med stor sannsynlighet være mulig å tilpasse kostholdet til individet på bakgrunn av gentester/biomarkører med vitenskapelig grunnlag. Pseudovitenskapelige tilnærminger til dette vil i mange tilfeller fungere helt fint, men det betyr ikke at selve testen stemmer. Det er så mange faktorer som spiller inn på hvordan resultatet blir. For det første så får man et opplegg som man tror sterkt på, noe som i seg selv kan gi en liten ekstra dytt i retning gode resultater. For det andre, som nevnt i artikkelen over om blodtypedietten, så er kostholdet man ender opp med på veldig mange måter bedre enn det man spiste fra før. Det betyr ikke at metabolsk typebestemmelse hadde noe med saken å gjøre, et bedre kosthold vil være positivt uansett. En ulempe er at når det først kommer råd som faktisk er basert på interaksjonen mellom gener og kosthold, så vil disse bli tatt imot som enda en slik blodtypediett/metabolsk typebestemmelse/etc. Det er ikke nødvendigvis en positiv ting, noe som også tas opp som et problem i denne artikkelen: Fundamentals of nutrigenetics and n... [Prog Mol Biol Transl Sci. 2012] - PubMed - NCBI Alexander V, Thomas O og Johanne22 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/222-metabolsk-typing/page/2/#findComment-788038 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomas O Skrevet 3. juni 2013 Del Skrevet 3. juni 2013 SHOW ME THE SCIENCE. Brah. Dette er vel kanskje, sammen med Aurelius sitt, det eneste fornuftige innlegget her inne. Hele artikkelen til Børge på burde føre til en kollektiv facepalm over hele linja. Null referanser, og noen påstander som er helt hinsides. Dette konseptet er utbredt i alternative miljøer, og det burde vel i seg selv si sitt. Vegard L og Aurelius 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/222-metabolsk-typing/page/2/#findComment-788039 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 3. juni 2013 Del Skrevet 3. juni 2013 Takk:) Men se her hva som står skrevet; Gulrøtter, poteter, squash, bananer og alle kornsortene inneholder som oftest mye stivelse og må reguleres omhyggelig. Skjønner ikke hvorfor squash er listet opp. 2 ganger tilogmed. Edit; altså - det jeg ikke skjønner er hvordan squash kan inneholde så mye stivelse da jeg trodde det var mest vann. Hvor det har fått det for seg at squash inneholder mye stivelse, har jeg ingen ide om. (ligger vel på rundt 0.5g/100g) Johanne22 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/222-metabolsk-typing/page/2/#findComment-788081 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Johanne22 Skrevet 3. juni 2013 Del Skrevet 3. juni 2013 Hvor det har fått det for seg at squash inneholder mye stivelse, har jeg ingen ide om. (ligger vel på rundt 0.5g/100g) Takk for link ovenfor:) Kanskje de har snappet det ut av løse luften. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/222-metabolsk-typing/page/2/#findComment-788103 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.