Jump to content
Maesp

Hvordan øke kaloriinntaket?

Recommended Posts

Okei, jeg har nok havnet i fellen man lett kan gå i når man har gått ned mye på (relativt) kort tid. Jeg har rett og slett blitt litt kaloriredd... I tillegg med eksamensperiode osv, har jeg ligget for lavt på inntak (blanding av stress, og at man rett og slett blir mindre sulten når man sitter på rævva hele dagen og heller ikke får trent)

Dere som har vært i samme situasjon selv, hvordan klarte dere å øke på kaloriene uten å kjenne på frykten for å legge på seg? Er den magiske løsningen å bare tvinge seg selv til det?

Er veldig fornøyd med å ha mistet så mye som jeg har gjort, og selvom jeg vil ned et par skarve kilo til, tror jeg strengt tatt jeg bør normalisere meg selv først.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Og vil legge til at det ikke er fare for spiseforstyrrelse, osv. Har bare blitt så mye fokus på det over lengre tid, at det er vanskelig å få normalisert det :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drikke juice, H-melk, spise ost... Er i hvert fall det jeg har gjort for å klare å komme meg oppover. Ost inneholder rimelig mye kalorier, og personlig synes jeg det er lettere å få i seg dagsbehovet via flytende kalorier, siden jeg ikke opplever de på samme måte som de jeg spiser, om du skjønner...

Jeg begynte med å spise litt mer middag enn jeg hadde gjort tidligere. Deretter bittelitt mer til frokost. Og plutselig ble magen min vant til mer mat, og krevde derfor mer mat.

Vet ikke om det er til hjelp, men det hjalp i hvert fall meg :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Begynn å øke inntaket pent og pyntelig med 200 kcal per dag en uke eller to, øk 200 kcal til osv. Minn deg selv på at det er fysisk umulig å legge på seg noe med en så liten økning i inntak, og at kroppen er veldig tilpasningsdyktig og vil bruke det økte inntaket til mer energi og aktivitet. Du skal spise ganske mye i overskudd bare for å legge på deg en kilo eller to med fett, og om du så hadde klart det - hvor mye er nå egentlig 1000 g? Om ikke slike resonnement er nok til å berolige deg, bør du kanskje vurdere å snakke med noen om det :) Ellers støtter jeg definitivt avgjørelsen om å normalisere inntaket, det er en veldig fornuftig ting å gjøre og du vil komme i mål!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg får prøve å øke litt og litt, ja. Så får både hodet og kroppen rukket å omstille seg. Har jo ikke problemer med å spise nok rent fysisk, er jo absolutt hodet som stopper opp. Merker at jeg ubevisst tenker at jo mindre jo bedre... Hver dag lager jeg en liste over hva jeg bør spise for å få i meg nok, men følger den jo aldri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du må bare komme over "kneiken". Slet voldsomt med å øke eget matinntak fra tidligere sykdom, men når jeg først kom over var det en lettelse å se at ting går fremover på alle områder - og selvom jeg ligger i ca 3-500 kcal overskudd har jeg gått ned 0,5% i fett og litt i vekt og mål også.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Godt å høre fra noen som har klart det :-) Første mål er å komme meg til 1600 kalorier daglig! Dette SKAL jeg klare :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...