Loco Skrevet 26. mai 2013 Skrevet 26. mai 2013 Har en ekstrem forkjærlighet for frukt og bær. Har derfor lekt litt med tanken på å la frukt og bær være eneste karbokilde i kosten. Vil jeg da utvikle mangler på viktige næringsstoffer etterhvert? Eller er dette noe som fint lar seg gjøre? Tenker å ligge på rundt 300-350 gr. karb om dagen. Siter
Vegard L Skrevet 26. mai 2013 Skrevet 26. mai 2013 Det spørs hva mer enn frukt og bær du har tenkt å spise. Siter
melis1988 Skrevet 27. mai 2013 Skrevet 27. mai 2013 Å erstatte ris/potet/pasta med frukt og bær ser jeg ingen problemer med, men hvorfor i all verden vil du ta vekk grønnsaker?? Grønnsaker inneholder jo generelt lite carbs fra før av, mye mindre enn både frukt og bær. Siter
Tamadeus Skrevet 27. mai 2013 Skrevet 27. mai 2013 Vegard L. Vil ikke et så høyt inntak av frukt og bær bli mer fruktose enn leveren klarer å nyttggjøre seg/bryte ned? 350g carbs er myye frukt... Siter
Vegard L Skrevet 27. mai 2013 Skrevet 27. mai 2013 Vegard L. Vil ikke et så høyt inntak av frukt og bær bli mer fruktose enn leveren klarer å nyttggjøre seg/bryte ned? 350g carbs er myye frukt... Godt poeng. Hvor grensen går for hva leveren klarer kan variere litt, men med 150-200 g fruktose så begynner det å bli høyt. Det vil også avhenge av energiunderskudd/overskudd. Kapasiteten for de novo lipogenese er opp mot 500g/dag, så om han ligger i underskudd så burde det uansett gå fint. I overskudd blir det en helt annen sak! Tamadeus 1 Siter
Son Skrevet 27. mai 2013 Skrevet 27. mai 2013 Jeg har lurt lenge på hva er det som er så farlig med fruktose som karbohydratkilde isteden for karbohydrater fra potet, ris osv? Hvis man tar i betraktning at man spiser mye kjøtt, fisk og grønnsaker. Jeg har hørt at kroppen bare kan ta opp ca. 50g fruktose og lagre det som glykogen? men ca. 400g "vanlige" karbohydrater? Kanskje noen kan forklare det simpelt.. Siter
Loco Skrevet 27. mai 2013 Forfatter Skrevet 27. mai 2013 Det spørs hva mer enn frukt og bær du har tenkt å spise. 800 gr. kylling 650 gr. amadine poteter 40 gr. olivenolje 12-13 frukter, 250 gr. ca 300 gr. blåbær 600 gr. mager kesam Ligger da i kaloriunderskudd Siter
Gjest Skrevet 27. mai 2013 Skrevet 27. mai 2013 800 gr. kylling 650 gr. amadine poteter 40 gr. olivenolje 12-13 frukter, 250 gr. ca 300 gr. blåbær 600 gr. mager kesam Ligger da i kaloriunderskudd 12-13 frukter med en totalvekt på 250 g? Siter
Loco Skrevet 27. mai 2013 Forfatter Skrevet 27. mai 2013 12-13 frukter med en totalvekt på 250 g? Om det var uklart, så skal de veie 250 gr. hver ca. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.