Gå til innhold

Starting strength + kardio


CelineMaria

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Vurderer sterkt å begynne på programmet starting strenght, men ønsker også å forbredre kondisjon. Kan jeg løpe på styrkefri dager? Evnt øke i øvelsene hver uke, i stedet for hver trening? Har kun mulighet til å øke med 2,5 kilo per gang...

Du kan fint trene kardio utenom SS, men det anbefales at du ikke kjører deg så hardt at du ikke klarer å kjøre programmet. Du kan øke hver uke og, men da vil ting ta tre ganger så lang tid, og du vil få mindre ut av det. Om du bare kan øke med 2.5 kg pet gang blir det fremdeles 7,5 kilo i uka og 30 kilo i måneden og 360 kilo i året, er ikke det ganske ålreit da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er verdt å merke seg at SS (Starting Strength) opererer med pund, altså 5lbs=2.2kg og 10lbs=4.4kg. Det påvirker nok den lineære progresjonen når vektene blir tunge. At du er jente setter også sine begrensninger.

Rippetoe fremholder også at man skal begynne så tungt at man bare så vidt klarer å gjennomføre de 3 settene med 5 repetisjoner med god teknikk. Mehdi fra SL mener imidlertid man skal starte med bare stanga. Jeg tror Rippetoes metode er bedre, selv om man altså tidsnok får nok belastning på stanga...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rippetoe anbefaler å ikke gjøre noenting utenom programmet for en nybegynner. Det blir en vurdering av hva du synes er viktigst.

Styrke tar tid å bygge opp fordi det er hovedsaklig en strukturell forandring av kroppen mens utholdenhet tar mye kortere tid å bygge opp.

Hvis det er viktig for deg å få god utholdenhet NÅ, så er det bare å løpe. Hvis du har lyst til å bli sterk så bør du ikke gjøre det. Du kan gjøre mellomting også med mellomresultater.

Du kan evt. begynne å løpe når du har doblet bøyen om noen uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...