Gå til innhold

Blir gaaaal...


Anbefalte innlegg

Jeg la på meg en del kilo under forrige gravditet (for ca 1,5 år siden). Har det siste året tatt av meg en del kilo gjennom trening og ved at kroppen ganske enkelt tilpasser seg en ikke-gravid livsstil.

Før jeg ble gravid veide jeg ca 55 kilo, noe jeg har gjort de siste 4-5 årene (veide tidligere 63 kg, men slanket meg effektivt ved trening og kostholdsendringer). Jeg vil tilbake til 55 kg. Jeg er 163 cm høy og veier nå ca 59 kg.

Ifølge vektklubb.no ligger jeg på ca 1250-1300 kalorier til dagen. Kanskje litt mer ettersom det er litt vasnkelig å beregne vekt på middagene. Denne kalorimengende har jeg holdt meg til i de siste månedene (skeier ut på lørdagene med god/usunn mat og snop). Jeg trener med en puls på ca 130 på ellipsemaskin ca 40-50 minutter 5 dager i uken og slenger inn 2-3 dager med styrketrening. Denne oppskriften førte meg fra 63 til 55 kg for noen år siden, men nå skjer det ingenting på målebåndsfronten eller vektfronten. Snarere tvert i mot (i dag hadde jeg gått opp 2 kg, men håper det skyldes vann, mensentrasjon og ett enkelt måltid den dagen bestående av en kebab. Pleier ikke å ha slike måltider til vanlig altså. Spiser alltid 4-5 ganger til dagen. Grovt brød med magert pålegg, skummet melk, kyllingmiddager o.l)

I det siste har jeg prøvd å ligge på ca 150 i puls under ellipsmaskinsøvelsene. Tror dere at det vil ha noen effekt? Hva kan jeg gjøre?? Konkrete tips??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

For 2-3 år siden tok legen en helsesjekk av meg (følte meg litt deppa, sliten osv). Da tok han tok bl.a en blodprøve.... Regner med at de sjekker stoffskiftet da? Hørte aldri noe mer om de blordprøvene, så regner med de var ok!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er hundre prosent sikker på han sjekket det, og at prøvene var normale.

Slenger inn styrkeøvelser vil si: styrketrening 2-3 gangr pr uke. Der det går i lår/rumpe øveser, triceps/bryst, mage/rygg. Tar ca 20-30 min. Varierer øvelsene ettersom det er så gørr med det samme hele tiden. Øvelsene er ganske harde og jeg føler jeg presser meg selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Fokuser på styrketrening og suppler med kardio i stedet? Finn ett fullkroppsprogram med tung styrke, og følg det til punkt og prikke så tror jeg nok det blir resultater. Har selv trent masse kardio og "slengt inn" styrke. Styketreningen bør ha kontinuitet for å gi bra resultater!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er vel ikke en hjemmevekt til å stole helt på mener jeg. Den kan kalibrere feil fra dag til dag. Ta heller en kroppsanalyse og tren slik du gjør og ta en ny kroppsanalyse om 2-3 mnd. Da får du noe mer nøyaktige avlesninger av kroppen din. Kan også være lurte å fokusere på styrke 2 uker og 1 uke med kardio. Er ikke sikkert problemet ligger og deg helsemessig. Kan godt være at du har stagnert og at øvelsene som funket før ikke funker nå lenger på vekt eller målebånd. Musklene husker trening så vel som hjernen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hva gjør jeg når jeg har stagnert? Øker innsatsen/hardere stryketrening og hardere kardio? Eller helt andre øvelser?

Om du nå sliter som et vilt dyr med å gå ned 4-5 kg, hvordan har du tenkt å holde deg der, når du først har kommet deg dit ? Ikke mange har den samme " idealvekten" gjennom et helt liv. Kroppen din VET hva du bør veie, det er ikke sikkert at DU gjør det.? Min kjæreste oppdaget at kroppen holdt seg konstant på 68. Om hun slet seg og sultet seg ned til 65, hoppet den rett opp på 68 når hun slappet av igjen. Der kunne hun også kose seg i helgen med noe godt uten at vekta steg ytterligere. Hun var 1.68 høy, og trodde at hun burde veie max 63. Av en eller annen grunn. Ikke var hun mer sexy når hun veide mindre heller :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For 2-3 år siden tok legen en helsesjekk av meg (følte meg litt deppa, sliten osv). Da tok han tok bl.a en blodprøve.... Regner med at de sjekker stoffskiftet da? Hørte aldri noe mer om de blordprøvene, så regner med de var ok!

Hvis du ikke ber spesifikt om det, så gjør de det ikke. Blodprøver er ikke bloprøver, det har jeg erfart hvertfall ;)

OG SPIS MER MAT :D Du er bare 5 kg fra 'idealvekta' di, og det er ikke sikkert at du 'trenger' å være 55 kg heller. Jeg er også 163-4 cm og rundt en 54-55, og det er ikke dermed sagt at det er den vekta jeg burde ligge på. På en annen side så burde du kaste badevekta og finne fram målbåndet istedet. Som Rodolfo skriver, så burde du også tenke på hvordan du da skal klare å holde vekta stabil når du har kommet deg ned de 5 kg. Det kommer til å bli så lite mat at det er skadelig.

Tren et fullkroppsprogram 3-4 dager i uken og legg på noe cardioøkter istedet for å skorte på maten. Når du kommer til den vekten du vil ha, trenger du mindre og mindre cardio, og du vil da også bli mindre sulten. Men for all del, det er ikke sikkert at du trenger å gå ned de 5 kg, kanskje kroppen trives med å være 59.

Må legge til at alt slikt begynner på kjøkkenet. Spiser man mindre enn man forbrenner, går man ned i vekt, spiser men mer enn man forbrenner, går man opp. Det er temmelig enkel plankekjøring matte ;)

Ellers,les denne:

Styrketrening for nybegynnere - Fitnessbloggen

Og sjekk din BMR via denne:

Matvareguiden. BMR kalkulator.

Av det jeg kan se, at du er 163 cm, 59 kg og trener så og si hver eneste dag, blir resultatet dette:

ca 2400 kcal. Det er nesten det dobbelte av det du får i det i dag. Din BMR ligger på ca 1380, dvs det kroppen din trenger hver dag for at den og organene dine skal fungere ordentlig. ALDRI gå under BMR, det er farlig over lenger tid. Skal du ned 5 kg legger du deg noe under, evt legger inn cardio. Personlig syns jeg du har en fin vekt, men :)

ALtså en oppsummering:

Øk inntaket ditt og ha en fordeling på 1.5-2 g proteiner kg kroppsvekt, 1 g fett pr kg kroppsvekt og fyll resten med carbs.

tren skikkelig styrke

legg evt til cardio

SMØR DEG MED TÅLMODIGHET :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...