Opheliia Skrevet 7. desember 2011 Skrevet 7. desember 2011 Jeg tenker ikke på antall egg pr dag, så lenge det ikke overskrider "kcal-budsjettet". Du kan spise så mange egg du vil, sånn i teorien . Egg er ikke farlig ^^ Siter
lillefrøken Skrevet 7. desember 2011 Skrevet 7. desember 2011 hmm okay får gå over til oliven olje da jeg steker i sånn 1kcal spray, heter Fry Light eller noe Siter
Opheliia Skrevet 7. desember 2011 Skrevet 7. desember 2011 jeg steker i sånn 1kcal spray, heter Fry Light eller noe Holder det med en sprut ? Eller må du spraye mange ganger? Siter
Velvet Skrevet 7. desember 2011 Skrevet 7. desember 2011 Hvorfor? Du ødelegger fettsyrene i den sånn at den ikke blir så bra Siter
Lily Skrevet 8. desember 2011 Skrevet 8. desember 2011 jeg steker i sånn 1kcal spray, heter Fry Light eller noe Den er laget av solsikkeolje, er den ikke? Er egentlig solsikkeolje bra? Trodde ikke det jeg, men nå er det jo ikke så mye man bruker heller da Siter
Oddis Skrevet 8. desember 2011 Skrevet 8. desember 2011 Du ødelegger fettsyrene i den sånn at den ikke blir så bra Men hvorfor blir fettsyrene ødelagt i virgin olje og ikke i raffinert olje? Er det ikke bare antioksidantene i oljen som blir ødelagt? Spør ikke for å være nesevis, men har aldri egentlig skjønt hvorfor varmpresset olje skal være sunnere å steke i. Ofte er det også brukt kjemikalier i raffineringsprosessen til varmpressede oljer. Siter
Oddis Skrevet 8. desember 2011 Skrevet 8. desember 2011 Ja, jeg har ikke dokumentasjonen tilgjengelig, men da jeg undersøkte emnet fant jeg (og kjemistudenten som skrev om det) at fettsyrene ble omdannet til transfettsyrer ved oppvarming over en gitt temperatur. "vanlig" olivenolje er forøvrig nydelig stekemateriale. den kaldpressede brukes til salat ftw! Det er ihvertfall en myte at det dannes transfettsyrer ved steking. Fettet oksideres, men det blir ikke transfett av det. Har lest at kaldpresset olivenolje tåler 180 grader, mens varmpresset tåler 210 grader. Men om oksidering av selve fettet i den kaldpressede starter på 180 grader har jeg ikke funnet svar på. Selv bruker jeg uansett kun olivenolje til steking ved lave temperaturer (mindre enn 180). Det skal ikke ryke av oljen mens den er i panen, da her den for varm. Siter
Oddis Skrevet 8. desember 2011 Skrevet 8. desember 2011 Angående transfett: http://www.nofima.no/mat/nyhet/2009/02/1594119012913872105 Siter
Oddis Skrevet 8. desember 2011 Skrevet 8. desember 2011 Hva vil det si, og hva har det å si, at fettet oksiderer? Oksidering er når fettet tar opp oksygen. Fettet endrer da struktur og egenskaper. Skulle satt noen på jobben med å ta et dypdykk i materien og skrive en god artikkel om dette emnet. Siter
AminaJasmin Skrevet 11. oktober 2012 Skrevet 11. oktober 2012 Jeg ble litt småredd da jeg telte opp i stad og kom frem til at jeg har spist 6 egg i dag.. Men ut i fra det jeg leste her, er det ingen grunn til bekymring Flott! Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.