Gå til innhold

stengt


CelineMaria

Anbefalte innlegg

Hvor nazi må man være på kosthold for resultater? Jeg spiser i overkant sunt, og lurer på om dette er nødvendig. Kan man feks spise nutrilett, steviasjokolade, kneippbrød, mager prim/brunost og philadelphia sjokolade i hverdagen og ha nokså lav fettprosent? Snakker ikke om maccern, bare mer "vanlig" mat, i moderate mengder!

Vet dette er et nokså rart spørsmål for mange, men allikavel:må man passe på alt man putter i munnen eller er det rom for mindre "rene" matvarer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tror de fleste vil si at regnestykket er enkelt; kalorier inn - kalorier ut. Du kan spise alt det du nevnte, men du må jo spise det i mindre mengder slik at du ikke går i overskudd. FORDI de matvarene inneholder flere kcal enn "sunnere" eller magrere varianter. Om det er lurt å leve på stevia-sjokolade og brunost er jo en annen sak ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

If it fits your macros.

I et allmennperspektiv har nok jeg et strengt kosthold, men i et fitnessperspektiv er det nok et ganske liberalt et. Jeg grovteller kalorier og makroer, ellers har jeg bare fem "regler" (1) 800g frukt og grønt daglig, (2) en naturlig kilde til omega-3 hver dag, ofte i form av fisk til middag eller fiskepålegg, men også valnøtter og avokado (3) 50g nøtter (4) ikke tilsatt sukker (unntatt på grøt!) (5) vann som tørstedrikk. Om jeg fyller karbohydratkvoten min med tortillalefser eller superdupersunne bønner er egentlig det samme for meg. 80% av dagene brukes til de mest næringsrike alternativene, men er det dager hvor jeg spiser borte eller bare har lyst på noe, så spiser jeg det og tilpasser heller resten av dagen.

Og jeg lever i beste velgående altså. Med gainz og lav fettprosent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men må jeg telle næringsstoffer? Kan jeg feks si at jeg skal spise rundt 2000 kalorier, få i meg nok protein, mest trege karbohydrat og sunt fett og deretter legge til eventuelle ekstra, litt mer usunne kalorier så lenge det ikke går over 2000 kalorier? Vil det funke på samme måte? Eller er det sånn at 100% rene matvarer vil hjelpe bedre på fettprosent? Hehe, er litt fersk på akkurat dette!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...