Gå til innhold

uten gluten, melk og sukker


madele

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg lurer rett og slett på om noen her har noen kostholdstips da jeg ikke tåler melk eller gluten, og for tiden også går på en candidadiett som gjør at jeg ikke spiser noe fruktsukker (eller annet sukker) eller gjær. I tillegg er jeg vegetarianer og har alltid vært det. Tåler egg da!

hilsen fra Madele

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kan jeg spørre hvorfor du er vegetarianer? Når kostholdet ditt blir så begrenset av intoleranser og candida, ville jeg absolutt vurdert å legge inn f.eks fisk. Hvis du er opptatt av dyrevelferd og sånn, kan du kjøpe økologisk kjøtt/fisk, gjerne fra en bonde i nærheten som du vet behandler dyrene bra. Candida-dietten er vel bare for en periode? Så kan du evt gå tilbake til å være veggis nåt du kan spise litt mer variert? HVis det er helt utelukket, anbefaler jeg deg disse bloggene:

http://siljesreise.com/

http://mjuuugly.blogg.no/

http://superlivsstil.net/

http://lovelyliller.com/

Mye bra her, selv om ikke alle sammen er veggiser. Silje er veganer og Liller tror jeg er veggis. Begynn med Spirulina og Kamut, les på loggen min hvorfor jeg anbefaler Kamut og kjøp de på iherb.com for å spare penger. Anbefaler deg dette merket:

http://www.iherb.com/Organic-by-Nature-Pure-Planet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har spist glutenfritt, laktosefritt og sukkerfritt (sukrose) i 2 år, og still going strong. Candida tenker jeg du, som ufattelig mange andre, ikke forstår. Candida blir ikke forårsaket av sukker, men av blodsukkerts metabolisme. Det er en stor forskjell der. Når du spiser mat blir det omgjort til glukose, som går inn i blodstrømmen, og insulin blir eskortert inn i cellene. Insulin resistens (som du sikkert vet hva er) gjør insulinets "jobb" svakere og glukosen blir i blodstrømmen. Kroppen din kan nemlig ikke godta for mye glukose i blodstrømmen, noe som i realiteten er dødsfarlig, og som alle lavkarbofanatikere aldri vil forstå. Det er her candida kommer inn. Den blir sterkere, større og mer tilpasningsdyktig og spiser det gjenværende blodsukkeret, og redder livet ditt. Istedenfor å forbanne candida, burde du være takknemlig for at du har det.

Problemet med insulin resistens og blodsukkerproblemer er for mye fett, ikke karbohydrater. Når du spiser for mye fett, blir blodet ditt "fettete". Alt av fettet blir flytende i blodet. De røde blodcellene, sukkermolekylene, insulin og insulinreseptorene blir dekket av fett. Dette gjør at insulin ikke kan gjøre jobben sin effektivt; den blir resistent/dårlig/svak. Klargjør blodstrømmen for fett og du kan spise så mye frukt du bare klarer, og du vil se at candida infeksjonen er borte.

Tingen er det at de aller fleste candidasidene forteller deg det motsatte, og at du skal holde deg til "candidadietten" for måneder. HFLC (high-fat, low-carb) er populært, og de aller fleste har aldri noen progresjon. Candida, akkurat som yeasts, er en kortlevende organisme. Livet blir målt i timer. Med mindre du konstant mater den med glukose så kan den ikke leve lenge i blodstrømmen.

Hvor i helvettes lett er dette å følge? Beklager ordspråket, men jeg har selv vært så dum og trodd på dette, som har gjort at jeg aldri nådde målene mine om muskelvekst og bodyrekomposisjon. Det har jeg i dag, og jeg skal si deg en ting - det hadde aldri gått uten karbohydrater, og frukt? Frukt er jo naturens goder, stappfult med fytokjemikalier og vitaminer, mineraler og antioksidanter. De har vært spist av mennesker i millioner av år, og plutselig tror du at du ikke kan spise dette pga du har problemer med candida? Du har rett i at fruktose kan skape problemer med kroppen vår, men vit det at en frukt består av bare ca. 5 % frutkose.

Dersom du fremdeles ikke tror meg, google Steve Pavlina. Han gikk på en lavfettsdiett og spiste 19 bananer til dagen. Tror du blodsukkeret hans ble skyhøyt? Nei, den høyeste blodsukkermålingen hans var på 94, noe som ikke er høyt i det hele tatt.

Spis balanserte måltider bestående av ris, potet, glutenfrie havregryn, frukt (karbohydrater) - de er ikke fienden din, de aller fleste føler seg 1000000000000000000000000000 ganger bedre etter å ha økt inntaket av karbohydrater (det er tross alt karbohydrater som gir oss mennesker energi!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet med insulin resistens og blodsukkerproblemer er for mye fett, ikke karbohydrater. Når du spiser for mye fett, blir blodet ditt "fettete". Alt av fettet blir flytende i blodet. De røde blodcellene, sukkermolekylene, insulin og insulinreseptorene blir dekket av fett. Dette gjør at insulin ikke kan gjøre jobben sin effektivt; den blir resistent/dårlig/svak.

Hvordan forklarer du at forekomsten og insidensen av insulinresistens øker i takt med at fettinntaket synker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har spist glutenfritt, laktosefritt og sukkerfritt (sukrose) i 2 år, og still going strong. Candida tenker jeg du, som ufattelig mange andre, ikke forstår. Candida blir ikke forårsaket av sukker, men av blodsukkerts metabolisme. Det er en stor forskjell der. Når du spiser mat blir det omgjort til glukose, som går inn i blodstrømmen, og insulin blir eskortert inn i cellene. Insulin resistens (som du sikkert vet hva er) gjør insulinets "jobb" svakere og glukosen blir i blodstrømmen. Kroppen din kan nemlig ikke godta for mye glukose i blodstrømmen, noe som i realiteten er dødsfarlig, og som alle lavkarbofanatikere aldri vil forstå. Det er her candida kommer inn. Den blir sterkere, større og mer tilpasningsdyktig og spiser det gjenværende blodsukkeret, og redder livet ditt. Istedenfor å forbanne candida, burde du være takknemlig for at du har det.

Problemet med insulin resistens og blodsukkerproblemer er for mye fett, ikke karbohydrater. Når du spiser for mye fett, blir blodet ditt "fettete". Alt av fettet blir flytende i blodet. De røde blodcellene, sukkermolekylene, insulin og insulinreseptorene blir dekket av fett. Dette gjør at insulin ikke kan gjøre jobben sin effektivt; den blir resistent/dårlig/svak. Klargjør blodstrømmen for fett og du kan spise så mye frukt du bare klarer, og du vil se at candida infeksjonen er borte.

Tingen er det at de aller fleste candidasidene forteller deg det motsatte, og at du skal holde deg til "candidadietten" for måneder. HFLC (high-fat, low-carb) er populært, og de aller fleste har aldri noen progresjon. Candida, akkurat som yeasts, er en kortlevende organisme. Livet blir målt i timer. Med mindre du konstant mater den med glukose så kan den ikke leve lenge i blodstrømmen.

Hvor i helvettes lett er dette å følge? Beklager ordspråket, men jeg har selv vært så dum og trodd på dette, som har gjort at jeg aldri nådde målene mine om muskelvekst og bodyrekomposisjon. Det har jeg i dag, og jeg skal si deg en ting - det hadde aldri gått uten karbohydrater, og frukt? Frukt er jo naturens goder, stappfult med fytokjemikalier og vitaminer, mineraler og antioksidanter. De har vært spist av mennesker i millioner av år, og plutselig tror du at du ikke kan spise dette pga du har problemer med candida? Du har rett i at fruktose kan skape problemer med kroppen vår, men vit det at en frukt består av bare ca. 5 % frutkose.

Dersom du fremdeles ikke tror meg, google Steve Pavlina. Han gikk på en lavfettsdiett og spiste 19 bananer til dagen. Tror du blodsukkeret hans ble skyhøyt? Nei, den høyeste blodsukkermålingen hans var på 94, noe som ikke er høyt i det hele tatt.

Spis balanserte måltider bestående av ris, potet, glutenfrie havregryn, frukt (karbohydrater) - de er ikke fienden din, de aller fleste føler seg 1000000000000000000000000000 ganger bedre etter å ha økt inntaket av karbohydrater (det er tross alt karbohydrater som gir oss mennesker energi!)

Sukk.. Dette innlegget er det mest ulogiske og minst dokumenterte jeg har lest her inne, inkl han som "kjente Coleman"..

Oppsummert:

1. Overvekst av candida er bra for deg. (Takk den for magetrøbbel og soppinfeksjoner og eksem og hodepine osv hver dag!)

2. Frukt er "stappfult med fytokjemikalier og vitaminer, mineraler og antioksidanter". (Hurra for å spise 19 bananer hver dag som har vokst i næringsfattig jord, blitt sprøytet med litervis av kjemikalier og modnet på et kjølerom i 3 mnd..)

3. Blodsukker på 94(!) er kjempeflott, og ikke skyhøyt i det hele tatt.

:confused:

Fredrik og Vegard: Tusen takk for at dere stiller spørsmålene mine med mer faglig tyngde enn jeg kan klare selv. :thumbsup:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Spis balanserte måltider bestående av ris, potet, glutenfrie havregryn, frukt (karbohydrater) - de er ikke fienden din, de aller fleste føler seg 1000000000000000000000000000 ganger bedre etter å ha økt inntaket av karbohydrater (det er tross alt karbohydrater som gir oss mennesker energi!)

Så fett gir oss ikke energi?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fett gir oss ikke energi?

Neineinei! Fett gir null energi, bare dekker til alle cellene dine så ingenting fungerer! :p

Om det mot formodning skulle være 9,4 han mener (blodsukkermålingen) så er det btw også SKYHØYT. Jeg spiser masse fett og lite karbo, og målingene mine ligger på mellom 4,7 og 5,3. <-- DET er normalt.

Og 19 bananer, er ikke det sånn 6-7 kg? Hvem i all verden gidder det?? Og hva er liksom poenget? :confused:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sukk.. Dette innlegget er det mest ulogiske og minst dokumenterte jeg har lest her inne, inkl han som "kjente Coleman"..

Oppsummert:

1. Overvekst av candida er bra for deg. (Takk den for magetrøbbel og soppinfeksjoner og eksem og hodepine osv hver dag!)

2. Frukt er "stappfult med fytokjemikalier og vitaminer, mineraler og antioksidanter". (Hurra for å spise 19 bananer hver dag som har vokst i næringsfattig jord, blitt sprøytet med litervis av kjemikalier og modnet på et kjølerom i 3 mnd..)

3. Blodsukker på 94(!) er kjempeflott, og ikke skyhøyt i det hele tatt.

:confused:

Fredrik og Vegard: Tusen takk for at dere stiller spørsmålene mine med mer faglig tyngde enn jeg kan klare selv. :thumbsup:

1. Du kan ikke skylde dette på candida, det du snakker om er heller IBS

2. ...Det å spise 19 bananer var ikke en del av kostholdet hans, men han målte det for å se om det gjorde utslag på blodsukkeret

3. Vet ikke hva det ble målt i dessverre, ikke alle lever i Norge vet du, HBPM tenker jeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neineinei! Fett gir null energi, bare dekker til alle cellene dine så ingenting fungerer! :p

Om det mot formodning skulle være 9,4 han mener (blodsukkermålingen) så er det btw også SKYHØYT. Jeg spiser masse fett og lite karbo, og målingene mine ligger på mellom 4,7 og 5,3. <-- DET er normalt.

Skitt, da har jeg gått på en smell....:rofl:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...