Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Tok en tur i matskapet isted, og så tilfeldigvis på risen. Der var det en pakke boil-in-bag jasminris fra Toro. Og vanlig løs jasminris fra Eldorado. Av eeen eller annen grunn så jeg på næringsinnhold,vet jo at ris ikke er veldig sunt akkurat, så kika på kaloriene for å se hvor feit man blir.

Eldorado pr 100 gram: 340 kcal

Toro pr 100 gram: 122 kcal

Så har jeg søkt litt rundt på andre rismerker,det ligger på rundt 330-350 kcal, bortsett fra Toro sine boil-in bag. WHY?

Hva er forskjellen,begge typer er jasminris,kommer fra samme landet,bare forskjellig pakning. Lyver Toro eller er det faktisk så lite kalorier i risen deres? Og isåfall,HVORFOR er det så lite kalorier?

Skrevet
Av eeen eller annen grunn så jeg på næringsinnhold,vet jo at ris ikke er veldig sunt akkurat, så kika på kaloriene for å se hvor feit man blir.

Det er feil å basere "sunnhet" på mengde kcal.

Ris er bra mat og fult av næringstoffer. Noen typer er såklart bedre enn andre.

Skrevet
Det er feil å basere "sunnhet" på mengde kcal.

Ris er bra mat og fult av næringstoffer. Noen typer er såklart bedre enn andre.

Er egentlig ris "bra" mat? Har selv sett på det som et "rent" karbohydrat, men inneholder det egentlig noe spesielt med næring bortsett fra rein energi? Personlig ser jeg på ris som en måte å få i seg mer kcal på. Naturens gainer.

Skrevet
Er egentlig ris "bra" mat? Har selv sett på det som et "rent" karbohydrat, men inneholder det egentlig noe spesielt med næring bortsett fra rein energi? Personlig ser jeg på ris som en måte å få i seg mer kcal på. Naturens gainer.

I hovedsak er det en ren karbohydratkilde. Men litt vitaminer og mineraler er det i ris også. Ris er i tillegg svært allergivennlig.

Svart ris er forøvrig et godt alternativ om man vil ha en ris med masse antioksidanter. Denne har mer antioksidanter enn blåbær og smaker også veldig godt. Den må ligge i vann i 4-12 timer før tilberedning og er best egnet til å dampes. Da blir den klebrig og fin fingermat :)

Svart ris og villris (som også er svart) er forøvrig ikke det samme.

Skrevet
I hovedsak er det en ren karbohydratkilde. Men litt vitaminer og mineraler er det i ris også. Ris er i tillegg svært allergivennlig.

Svart ris er forøvrig et godt alternativ om man vil ha en ris med masse antioksidanter. Denne har mer antioksidanter enn blåbær og smaker også veldig godt. Den må ligge i vann i 4-12 timer før tilberedning og er best egnet til å dampes. Da blir den klebrig og fin fingermat :)

Svart ris og villris (som også er svart) er forøvrig ikke det samme.

Takk for svar. Du kommer med mye konstruktivt (y)

Skrevet
Mye sukker i ris....ikke bra

Ei jeg kjenner fikk for høyt sukkernivå under graviditeten nå og slutta med ris, alt bra nå

Tror en bør ha litt mer å gå på en "ei jeg kjenner" for å generelt fraråde folk å spise ris.

Skrevet
Tipper hu glemte å nevne all sjokoladen som hadde blitt spist under graviditetscravingsen..

Sukkernivået under graviditet trenger ikke å ha noe med hva man spiser å gjøre heller. Kan hende hun har fått svangerskapdiabetes? :p

Skrevet
Er egentlig ris "bra" mat? Har selv sett på det som et "rent" karbohydrat, men inneholder det egentlig noe spesielt med næring bortsett fra rein energi? Personlig ser jeg på ris som en måte å få i seg mer kcal på. Naturens gainer.

Jeg tok vel litt hardt i når jeg sa "fult med bra næringsstoffer", man kan vel gå bort fra ris om man vil ha "valuta for kaloriene" :):p Har selv samme syn på ris som deg, men ville bare si at naturlig mat = bra mat.

+1 oddis :)

Skrevet
Tror en bør ha litt mer å gå på en "ei jeg kjenner" for å generelt fraråde folk å spise ris.

Legen som anbefalte det....

Det finnes ris uten så mye sukker å...

Og jeg fraråder ikke....ris er digg

Skrevet
Tipper hu glemte å nevne all sjokoladen som hadde blitt spist under graviditetscravingsen..

Nope, han mannen hennes er streng...ikke sjoko

Men en veit aldri andres hemligheter

Skrevet

Høyt blodsukker får man om man spiser mer karbohydrater enn man trenger og det kroppen klarer å lagre unna. Er man inaktiv (er vel ganske mange gravide som reduserer aktivteten) så vil man ikke lenger ha behov for så mye karbohydrater og fortsetter man da å spise for mye så vil man etterhvert redusere insulinresponsen og får forhøyet blodsukker.

Selv en enkel hiit (høy intensitiv intervall trening) økt i uken på 4 minutt øker insulinsensitiviteten med 30%. Så de som trener 4-5 ganger i uken og ikke har diabetes trenger normalt ikke være redd for karbohydrater uavhengig om det kommer fra hvit ris eller havregryn.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...