Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Tok en tur i matskapet isted, og så tilfeldigvis på risen. Der var det en pakke boil-in-bag jasminris fra Toro. Og vanlig løs jasminris fra Eldorado. Av eeen eller annen grunn så jeg på næringsinnhold,vet jo at ris ikke er veldig sunt akkurat, så kika på kaloriene for å se hvor feit man blir.

Eldorado pr 100 gram: 340 kcal

Toro pr 100 gram: 122 kcal

Så har jeg søkt litt rundt på andre rismerker,det ligger på rundt 330-350 kcal, bortsett fra Toro sine boil-in bag. WHY?

Hva er forskjellen,begge typer er jasminris,kommer fra samme landet,bare forskjellig pakning. Lyver Toro eller er det faktisk så lite kalorier i risen deres? Og isåfall,HVORFOR er det så lite kalorier?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16471-ris-vs-ris/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Av eeen eller annen grunn så jeg på næringsinnhold,vet jo at ris ikke er veldig sunt akkurat, så kika på kaloriene for å se hvor feit man blir.

Det er feil å basere "sunnhet" på mengde kcal.

Ris er bra mat og fult av næringstoffer. Noen typer er såklart bedre enn andre.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16471-ris-vs-ris/#findComment-630592
Del på andre sider

Det er feil å basere "sunnhet" på mengde kcal.

Ris er bra mat og fult av næringstoffer. Noen typer er såklart bedre enn andre.

Er egentlig ris "bra" mat? Har selv sett på det som et "rent" karbohydrat, men inneholder det egentlig noe spesielt med næring bortsett fra rein energi? Personlig ser jeg på ris som en måte å få i seg mer kcal på. Naturens gainer.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16471-ris-vs-ris/#findComment-630598
Del på andre sider

Annonse

Er egentlig ris "bra" mat? Har selv sett på det som et "rent" karbohydrat, men inneholder det egentlig noe spesielt med næring bortsett fra rein energi? Personlig ser jeg på ris som en måte å få i seg mer kcal på. Naturens gainer.

I hovedsak er det en ren karbohydratkilde. Men litt vitaminer og mineraler er det i ris også. Ris er i tillegg svært allergivennlig.

Svart ris er forøvrig et godt alternativ om man vil ha en ris med masse antioksidanter. Denne har mer antioksidanter enn blåbær og smaker også veldig godt. Den må ligge i vann i 4-12 timer før tilberedning og er best egnet til å dampes. Da blir den klebrig og fin fingermat :)

Svart ris og villris (som også er svart) er forøvrig ikke det samme.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16471-ris-vs-ris/#findComment-630609
Del på andre sider

I hovedsak er det en ren karbohydratkilde. Men litt vitaminer og mineraler er det i ris også. Ris er i tillegg svært allergivennlig.

Svart ris er forøvrig et godt alternativ om man vil ha en ris med masse antioksidanter. Denne har mer antioksidanter enn blåbær og smaker også veldig godt. Den må ligge i vann i 4-12 timer før tilberedning og er best egnet til å dampes. Da blir den klebrig og fin fingermat :)

Svart ris og villris (som også er svart) er forøvrig ikke det samme.

Takk for svar. Du kommer med mye konstruktivt (y)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16471-ris-vs-ris/#findComment-630624
Del på andre sider

Mye sukker i ris....ikke bra

Ei jeg kjenner fikk for høyt sukkernivå under graviditeten nå og slutta med ris, alt bra nå

Tipper hu glemte å nevne all sjokoladen som hadde blitt spist under graviditetscravingsen..

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16471-ris-vs-ris/#findComment-630707
Del på andre sider

Annonse

Er egentlig ris "bra" mat? Har selv sett på det som et "rent" karbohydrat, men inneholder det egentlig noe spesielt med næring bortsett fra rein energi? Personlig ser jeg på ris som en måte å få i seg mer kcal på. Naturens gainer.

Jeg tok vel litt hardt i når jeg sa "fult med bra næringsstoffer", man kan vel gå bort fra ris om man vil ha "valuta for kaloriene" :):p Har selv samme syn på ris som deg, men ville bare si at naturlig mat = bra mat.

+1 oddis :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16471-ris-vs-ris/#findComment-630725
Del på andre sider

Høyt blodsukker får man om man spiser mer karbohydrater enn man trenger og det kroppen klarer å lagre unna. Er man inaktiv (er vel ganske mange gravide som reduserer aktivteten) så vil man ikke lenger ha behov for så mye karbohydrater og fortsetter man da å spise for mye så vil man etterhvert redusere insulinresponsen og får forhøyet blodsukker.

Selv en enkel hiit (høy intensitiv intervall trening) økt i uken på 4 minutt øker insulinsensitiviteten med 30%. Så de som trener 4-5 ganger i uken og ikke har diabetes trenger normalt ikke være redd for karbohydrater uavhengig om det kommer fra hvit ris eller havregryn.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/16471-ris-vs-ris/#findComment-630748
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...