Gå til innhold

Redusere protein - hva er mest optimalt å erstatte det med?


Anbefalte innlegg

Nå som det er etablert at 1.8g protein per kg kroppsvekt er omtrent det man bør få i seg så frigjør det jo en del kalorier som tidligere var bundet opp i å opprettholde høy andel av proteiner.

Hva er mest optimalt å benytte denne reserven til nå?

Fett? Karbohydrater? Eller begge deler?

Fortsetter under...

Hva skjer hvis man spiser masse protein da? Legger det seg noe sted, blir det brukt som energi eller hva? Jeg spiser veldig mye proteiner, kanskje 2.5 - 3 g :p

Det du ikke bruker i proteinsyntesen blir brukt som energi.

Annonse

Det er ikke noe grunnlag for å si at det er farlig hos friske nei. Har du en underliggende nyresykdom er det ikke sikkert det er så gunstig, men også her er det litt motstridende informasjon.

Okei, da fortsetter jeg å kose meg med proteinene mine jeg ;) Takk for svar :)

Det er ikke noe grunnlag for å si at det er farlig hos friske nei. Har du en underliggende nyresykdom er det ikke sikkert det er så gunstig, men også her er det litt motstridende informasjon.

Low Protein Diet helpful for kidneys? I don’t think so! | Biolayne

Det er ikke usunt på noe måte eller dumt?

Som Vegard nevner oppe så vil det ikke skape noe problemer hos friske mennesker, men det kan være ugunstig hvis du f eks vil gå opp i vekt og allerede sliter med å få i deg nok mat.

ref. formuleringen min "Har du en underliggende nyresykdom er det ikke sikkert det er så gunstig," ;)

Jupp, jepp, var bare for å underbygge det du skrev om at det finnes motstridende informasjon så linket til omtale av et studie som viser at det nødvendigvis ikke er lurt å redusere proteininntak selv ved nyresykdom.

Annonse

Jupp, jepp, var bare for å underbygge det du skrev om at det finnes motstridende informasjon så linket til omtale av et studie som viser at det nødvendigvis ikke er lurt å redusere proteininntak selv ved nyresykdom.

Leste du studien?

Studien Layne refererer til sammenlikner inntak på 0.58 g/kg kroppsvekt med 0.28 g/kg kroppsvekt, og det er vel ingen som har sagt at redusert proteininntak, under ADI, vil være bra for nyresyke. Rundt 1 g/kg kroppsvekt anbefales for nyresyke, går man over dette kan man begynne å stille spørsmål ved hvor gunstig det er. Det er for øvrig ikke særlig overraskende at såpass lave proteininntak økte risikoen for død. Her diskuteres det om forhøyet proteininntak er gunstig for nyrene, og da er den studien strengt tatt irrelevant. For øvrig rart at Layne ikke påpeker svakhetene ved den studien.

Som Vegard nevner oppe så vil det ikke skape noe problemer hos friske mennesker, men det kan være ugunstig hvis du f eks vil gå opp i vekt og allerede sliter med å få i deg nok mat.

Skjønner. Takk for svar :)

Studien Layne refererer til sammenlikner inntak på 0.58 g/kg kroppsvekt med 0.28 g/kg kroppsvekt, og det er vel ingen som har sagt at redusert proteininntak, under ADI, vil være bra for nyresyke. Rundt 1 g/kg kroppsvekt anbefales for nyresyke, går man over dette kan man begynne å stille spørsmål ved hvor gunstig det er. Det er for øvrig ikke særlig overraskende at såpass lave proteininntak økte risikoen for død. Her diskuteres det om forhøyet proteininntak er gunstig for nyrene, og da er den studien strengt tatt irrelevant. For øvrig rart at Layne ikke påpeker svakhetene ved den studien.

Joda, blir en vesentlig forskjell her, men nå var ikke hensikten her å gi et endelig svar bare vise til forskning som peker i andre retning. Blir uansett en sidekick til det tråden dreier seg om siden trådstarter forhåpentligvis ikke har noen nyresykdommer så foreslår at vi stopper her.

Basale proteinbehov er langt lavere enn hva de fleste her inne tror. Hva som er optimalt for muskelvekst og hva som er behovene er to forskjellige ting. For nyresyke ligger anbefalingene som Thomas nevner i området rundt 1g/kg, som er tilstrekkelig for å unngå metabolisme. Lavere inntak enn dette vil føre til nedbrytning av kroppsprotein, som blir en belastning for nyrene, på samme måte som et høyt inntak blir en belastning. For friske er det ikke farlig å ligge høyere.

Hvor har det egentlig blitt etablert at 1.8g p/kg er "det man burde få i seg"?

The final word on protein(?) | Borge Fagerli – aka Blade: My blog and coaching services

Mere plass til fett og karbs <3 <3

Såklart er man på cut, blir det jo gunstigere med en høyere andel protein.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...