Natalie Skrevet 24. september 2012 Del Skrevet 24. september 2012 Hei, alle kunnskapsrike folk! Eg har tatt på meg oppgava å hjelpa tanta mi med ein kostholdsplan. I utgangspunktet skulle ho få eit kostholdsoppsett gratis, fordi (litt innvikla) vekten har gått dramatisk opp etter medisin mot leddgikt ++. Men denna personen kom berre med eksempel rett i fra google, og det seie jo sitt. Det eg trenge hjelp til er å få viktige retningslinjer til korleis eg kan setta opp "dietten". Ho er litt småkresen på mat, noko som gjer saken vanskeligare. Basic fakta: - jente - 22 år - 1.65 cm - 90 kg Mål: 70kg Skal gjera mitt ytterste for at ho når målet sitt, men tar hjertlig i mot hjelp for å leda ho i riktig retning:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
123abc1 Skrevet 24. september 2012 Del Skrevet 24. september 2012 Den skal være lettvint og enkel. ingen fast plan på hva man skal spise? Det viktigste blir at hun ikke overstiger kcal macroen for dagen. Samt at det meste av matvarene er naturlige,har sunne fettsyrer og minst mulig prosesserte varer. Altså min type diett - 85% innsats over en lengre periode>100% innsats over en kort periode ? Tips ho om Diett.no . Det kan være greit å få en oversikt over hva hun putter i seg. Natalie 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-487763 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Natalie Skrevet 24. september 2012 Forfatter Del Skrevet 24. september 2012 Den skal være lettvint og enkel. ingen fast plan på hva man skal spise? Det viktigste blir at hun ikke overstiger kcal macroen for dagen. Samt at det meste av matvarene er naturlige,har sunne fettsyrer og minst mulig prosesserte varer. Altså min type diett - 85% innsats over en lengre periode>100% innsats over en kort periode ? Tips ho om Diett.no . Det kan være greit å få en oversikt over hva hun putter i seg. Ho skal få eta litt meir fritt 1 gang i veka:) Ke syns du om eit inntak på rundt 1500 kcals? Vil prøva å legga hovudfokuset på protein og rein mat. Kutta ikkje ut for mykje av karbohydratane, det kan me heller gjera gradvis. Så skal eg sei at ho burde ha omega 3, siadan ho ikkje lika fisk. 123abc1 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-487770 Del på andre sider Flere delingsvalg…
123abc1 Skrevet 24. september 2012 Del Skrevet 24. september 2012 E ikkje 1500kcal litt for lite før ei på 90kg? Kanskje øke litt på det tallet også kutt ned gradvis ? Vil også ha spist etter Periodisk faste. Slipp å gå å tenke på mat hele tia og man kan samtidig spis seg god å mett Motiver ho med denne sia også Vi søker deg som har gjennomgått en forandring | Fitnessbloggen Forum StineB 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-487775 Del på andre sider Flere delingsvalg…
granny Skrevet 24. september 2012 Del Skrevet 24. september 2012 Hun får vel kortison sprøyte/tabletter eller noe. Jeg la på meg grådig når jeg gikk på det. Selv om jeg ikke spiste noe spesielt mere, men ble bedre når jeg kuttet litt ned på karbsene Natalie 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-487785 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Natalie Skrevet 24. september 2012 Forfatter Del Skrevet 24. september 2012 E ikkje 1500kcal litt for lite før ei på 90kg? Kanskje øke litt på det tallet også kutt ned gradvis ? Vil også ha spist etter Periodisk faste. Slipp å gå å tenke på mat hele tia og man kan samtidig spis seg god å mett Motiver ho med denne sia også Vi søker deg som har gjennomgått en forandring | Fitnessbloggen Forum Jo, det er ein idé Men ho har jo ikkje akkurat så høgt aktivitetsnivå. Skal senda ho linken;) Men må du ikkje vera medlem for å sjå den? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-487789 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Natalie Skrevet 24. september 2012 Forfatter Del Skrevet 24. september 2012 Hun får vel kortison sprøyte/tabletter eller noe. Jeg la på meg grådig når jeg gikk på det. Selv om jeg ikke spiste noe spesielt mere, men ble bedre når jeg kuttet litt ned på karbsene Godt mulig. Eg er ikkje heilt kjent med medikamentet, men trur ho tar tabletta kvar dag, og sprøyta 1 gang i veka eller noko. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-487791 Del på andre sider Flere delingsvalg…
langaard Skrevet 24. september 2012 Del Skrevet 24. september 2012 Siden leddgikt er en betennelsestilstand i kroppen, så ville jeg gått for et kosthold med minst mulig karbohydrater:) Natalie 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-487962 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mauin Skrevet 24. september 2012 Del Skrevet 24. september 2012 Har en del venninner(og en mor!) som har gått på kurs med Grete Roede, og kutta med 800-1000 kcal fra sitt dagsbehov hver dag(ca. samme kalkulator som er på fitnessbloggen sin fb-side!). De trente ikke spesielt mye, type 30 minutter gange hver dag, og kanskje 2 kondisjonsøkter i uka. De fleste av dem fikk veldig vellykka resultater og gikk ned 0,5-1 kg i uka. I opplegget til Grete Roede er det vel 50% karbohydrater, 30% proteiner og 20% fett som er "malen"(TROR JEG!), men det er vel ikke nødvendigvis det beste mtp leddgikta;) Natalie 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-488378 Del på andre sider Flere delingsvalg…
melis1988 Skrevet 26. september 2012 Del Skrevet 26. september 2012 Med tanke på betennelser i kroppen er lavkarbo absolutt å anbefale. Jeg gikk selv ned 15 kg på tre-fire mnd ved å kun kutte karbs. Lå da på rundt 20 gram netto carbs den første mnd, før jeg økte med ca 5 gram annahver uke. Og det beste med hele greia er jo at siden man ligger på et såpass høyt fett/proteinnivå så gikk jeg aldri sulten oslove 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-490630 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 5. oktober 2012 Del Skrevet 5. oktober 2012 Hun får vel kortison sprøyte/tabletter eller noe. Jeg la på meg grådig når jeg gikk på det. Selv om jeg ikke spiste noe spesielt mere, men ble bedre når jeg kuttet litt ned på karbsene ja, hvordan er det der? Hvorfor hjelper det å kutte karbohydrater? Noen i familien min som går på kontison :s Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-503502 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 5. oktober 2012 Del Skrevet 5. oktober 2012 Har en del venninner(og en mor!) som har gått på kurs med Grete Roede, og kutta med 800-1000 kcal fra sitt dagsbehov hver dag(ca. samme kalkulator som er på fitnessbloggen sin fb-side!). De trente ikke spesielt mye, type 30 minutter gange hver dag, og kanskje 2 kondisjonsøkter i uka. De fleste av dem fikk veldig vellykka resultater og gikk ned 0,5-1 kg i uka. I opplegget til Grete Roede er det vel 50% karbohydrater, 30% proteiner og 20% fett som er "malen"(TROR JEG!), men det er vel ikke nødvendigvis det beste mtp leddgikta;) Hvor mange av dem holdt vekta etter endt diett? 123abc1 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-503519 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lame Nordstrom Skrevet 5. oktober 2012 Del Skrevet 5. oktober 2012 Raske karbohydrater skaper en slags betennelsestilstand i kroppen. Når man kutter karbohydratene går inflammasjonen ned, og skal derfor hjelpe på leddsmerter, betennelse o.l. Hvorfor det? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-503854 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lame Nordstrom Skrevet 5. oktober 2012 Del Skrevet 5. oktober 2012 Æh, jeg husker ikke helt hvorfor Mener det har noe med at karbohydrater omdannes til glukose og det gjør noe med kroppen. Sikkert noen andre som har litt mer peiling enn meg som bare er selvlært, Vegard Lysne f.eks? Alle karbohydrater (både raske og langsomme) blir til glukose i blodet . Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-503865 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 5. oktober 2012 Del Skrevet 5. oktober 2012 Glukose er en reduserende sukkerart, og høyt blodsukker gir økt oksidativt stress. Langtidsblodsukkeret måles ved å se hvor mye hemoglobin som er oksidert, og jo høyere blodsukkeret har vært, jo mer oksidert hemoglobin har vi. En høy glukosebelastning fra kostholdet hjelper hvertfall ikke på en betennelsestilstand. Thomas O og melis1988 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-503867 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mauin Skrevet 7. oktober 2012 Del Skrevet 7. oktober 2012 Hvor mange av dem holdt vekta etter endt diett? Min mor har holdt vekta si i litt over et år nå! Men hun har vært vanvittig flink da... Gått opp i kalorier litt og litt for hver uke. Fremdlees viktig å ta det som en livsstilendring, og ikke direkte diett! melis1988 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-507316 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lame Nordstrom Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 bump Glukose er en reduserende sukkerart, og høyt blodsukker gir økt oksidativt stress. Langtidsblodsukkeret måles ved å se hvor mye hemoglobin som er oksidert, og jo høyere blodsukkeret har vært, jo mer oksidert hemoglobin har vi. En høy glukosebelastning fra kostholdet hjelper hvertfall ikke på en betennelsestilstand. Men dette har jo med hvor mye karbohydrater og kalorier som spises (i forhold til aktivitetsnivå), og ikke hvor langsomme eller hurtige karbohydratene er. Akutte effekter er da langt underordnet langtidseffektene. Nå vil sikkert du/dere si at "det er lettere å overspise på raske karbohydrater", og selv om det er riktig for mange, så er det fortsatt mengden som avgjør Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-519765 Del på andre sider Flere delingsvalg…
OJ Doe Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Nå er jeg på tynn is, men jeg mener å ha blitt fortalt at enkelte karbohydratkilder kan føre til flammatoriske tilstander i ledd og muskler. Derfor er det vel lurt å begrense karbohydrater på et generelt plan for de med leddsykdommer. Jeg ville kanskje rådet til å basere kostholdet på grønnsaker og frukt som primærgruppen av karbkilder, da det finnes en del av disse som har inflammatoriske effekter(ananas for eksempel), som kanskje kan virke positivt. Videre må vel fet fisk, som skal være godt for ledd være lurt. Forsøke å holde seg unna gluten kanskje, for å se hvordan det funker. P40/K30/F30 for eksempel? Jeg har aldri sett greia med å være veldig restriktiv når man skal ned i vekt når man har vært så overvektig. Svært få klarer å gå fra potetgull og burgere til proteinshake og brokkoli. Legg deg 3-400 kcal under dagsbehovet. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-519848 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 bump Men dette har jo med hvor mye karbohydrater og kalorier som spises (i forhold til aktivitetsnivå), og ikke hvor langsomme eller hurtige karbohydratene er. Akutte effekter er da langt underordnet langtidseffektene. Nå vil sikkert du/dere si at "det er lettere å overspise på raske karbohydrater", og selv om det er riktig for mange, så er det fortsatt mengden som avgjør Inflammasjon er vel en akkutt prosess? P40/K30/F30 for eksempel? Jeg har aldri sett greia med å være veldig restriktiv når man skal ned i vekt når man har vært så overvektig. Svært få klarer å gå fra potetgull og burgere til proteinshake og brokkoli. Finn BMR, og legg deg 3-400 kcal under dette. BMR er basalforbrenningen, altså den energien du trenger for å holde fysiologiske prosesser i gang. For eksempel celledeling. Man bør aldri ligge under denne, hvertfall ikke over lengre tid. Thomas O 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-519950 Del på andre sider Flere delingsvalg…
OJ Doe Skrevet 16. oktober 2012 Del Skrevet 16. oktober 2012 Inflammasjon er vel en akkutt prosess? BMR er basalforbrenningen, altså den energien du trenger for å holde fysiologiske prosesser i gang. For eksempel celledeling. Man bør aldri ligge under denne, hvertfall ikke over lengre tid. Endret, takk. Inflammasjon er betennelse, hevelse, rødme, og ofte ledsaget av smerter. Man kan ha inflammatoriske faktorer, uten at man har inflammasjon. Uansett. Her er saken leddgikt, altså revmatisme, kronisk inflammasjon i leddene. Det er som at leddene alltid føles som de gjør når man for eksempel har klemt seg i en dør e.l.(smertenivå og inflammasjon varierer). Hun får sikkert kortison, som skal hjelpe på denne tilstanden, men man kan gjøre mye gjennom kosten. Dette gjøres gjerne gjennom å spise kost som inneholder omega 3-6-9, vitamin D og mange andre som er viktige for å unngå inflammasjon. Merk at dette er basert på hukommelse, og er ikke nødvendigvis rett. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12591-diett-og-retningslinjer/#findComment-519999 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.