VegarL Skrevet 10. juli 2012 Skrevet 10. juli 2012 Hvor oppbevarer dere grønnsakene? Holder de seg lengst i kjøleskapet eller på benken? Siter
Bompi Skrevet 10. juli 2012 Skrevet 10. juli 2012 Det spørs hva slags grønnsaker det er snakk om for min del. Salat, agurk og tomater oppbevares helst i kjøleskapet, mens eksempelvis hodekål ligger på benken. Siter
Aslak Skrevet 10. juli 2012 Skrevet 10. juli 2012 Tomat, agurk i romtemperatur, resten i kjøleskapet. Bama.no: Den beste lagringstemperaturen er 12-14 °C. Kjøleskap er derfor ikke et egnet sted for oppbevaring. Allerede ved 8 °C kan agurken få kjøleskade. Romtemperatur anbefales fremfor kaldt kjøleskap. Behold plasten på. Når agurken er skåret i, oppbevares den i kjøleskapet i en plastpose eller plastboks. Husk! Oppbevar ikke tomater i kjøleskapet. Da mister de smak og sødme og konsistensen blir melen. La dem stå fremme på kjøkkenbenken. Da blir du i tillegg minnet på at det kanskje er på tide med en bruschetta eller en hjemmelaget tomatsaus til pastaen eller kjøttbollene til barna! Camillam, Lloyd, Bompi og 1 annen 4 Siter
VegarL Skrevet 10. juli 2012 Forfatter Skrevet 10. juli 2012 Hm okei! går meste bare i paprika, løk og chili her Kjøleskap it is Siter
lisemk Skrevet 25. juli 2012 Skrevet 25. juli 2012 Min huskeregel er at det som ligger i romtemperatur i butikken kan ligge på benken og det som ligger kjølt legger jeg i kjøleskap. Så må jeg bare huske hvor jeg plukket med meg de forskjellige varene Lloyd og GaupA 2 Siter
Aisha Skrevet 25. juli 2012 Skrevet 25. juli 2012 Man burde ha kjøleskap med egen sval-del. Kjøledel og sval...edel Siter
Lars85 Skrevet 26. juli 2012 Skrevet 26. juli 2012 Pakk alt ut av plasten og dediker ei hylle nederst i kjøleskapet til grønnsakene. Jeg putter alt inni der inkl tomat og agurk, salat, osv. Trikset er og ikke kjøpe mere enn at man klarer og eta opp det før det blir dårlig;) Løk, ligger neserst i skuffen sammen med hvitløk, purre osv, fordi det lukter og søpler.. plastposer, plast trekk osv avler kondens noe som bare fremskyder råtningsprossesen, etter hva jeg har funnet ut.. Agurken blir derfor avkledd, tomaten får seg en bolle, gulrota blir liggende i plast dunken, men uten pose.. osv.. Siter
Krembolle Skrevet 26. juli 2012 Skrevet 26. juli 2012 Å legge grønnsakene i ziplock-bags hjelper til med at de holder seg lengre. Typ: ISTAD Plastpose - IKEA Månestråle 1 Siter
GaupA Skrevet 4. august 2012 Skrevet 4. august 2012 Enig, med hva som er sagt over ang. egen hylleplass for grønnsakene. Erfaringsmessig synes jeg at brokkolihodet holder seg best dersom man tar av plasten rundt den, og legger det inn i en ny plastpose med en liten skvett kaldt vann oppi. Det samme gjelder for salathodet. For brokkoliens del holder den fargen sin mye lenger, og salaten holder seg sprøere. Prøv det! Siter
Månestråle Skrevet 4. august 2012 Skrevet 4. august 2012 Tupperware bokser for grønnsaker holder faktisk grønnsakene gode kjempelenge Jada, har til og med testa med å la halvparten ligge i boks og halvparten i den originale boksen Oppkuttet frukt har jeg i sitronvann, siler av- og porsjonerer i bokser med skrulokk på 240 ml. (Avent har slike pakker med bokser) Disse blir da snacks på jobb for voksne/ skole for barna, og holder seg like fine i opptil 5/6 dager. GaupA 1 Siter
GaupA Skrevet 4. august 2012 Skrevet 4. august 2012 Enig med hva som er sagt ang. egen hylleplass i kjøleskapet. Et tips: Erfaringsmessig så synes jeg salathode og brokkolihode holder seg best dersom man tar den ut av originalplasten og legger dem i en ny plastpose med en liten skvett kaldt vann oppi. Da holder brokkolihodet seg finere i fargen i litt lengre tid, og salathodet holder seg sprøere. Prøv det! Siter
Kirstij Skrevet 5. august 2012 Skrevet 5. august 2012 Tupperware bokser for grønnsaker holder faktisk grønnsakene gode kjempelenge Jada, har til og med testa med å la halvparten ligge i boks og halvparten i den originale boksen Oppkuttet frukt har jeg i sitronvann, siler av- og porsjonerer i bokser med skrulokk på 240 ml. (Avent har slike pakker med bokser) Disse blir da snacks på jobb for voksne/ skole for barna, og holder seg like fine i opptil 5/6 dager. takk for frukttips! Her begynner eldste på skolen om et par uker, og hun er ikke spesielt intr i hele frukt, og brune eplebåter er bare å glemme! Aventbokser har man i drøssevis, da lillemann ikke er året enda.. Månestråle 1 Siter
Aisha Skrevet 5. august 2012 Skrevet 5. august 2012 Er det de "naturnes" eller hva de nå het-boksene? Min yngste er straks 2, så jeg er ikke oppdatert lenger! Siter
Kirstij Skrevet 5. august 2012 Skrevet 5. august 2012 Er det de "naturnes" eller hva de nå het-boksene? Min yngste er straks 2, så jeg er ikke oppdatert lenger! Naturnes er vel den maten til Nestle som man kan bruke oppatt boksene. Tror ikke de heter noe spesielt de boksene til Avent, men de er å få kjøpt på apotek og noen barneforretninger. De er til å fryse ned hjemmelaget middag og slikt.. Siter
Aisha Skrevet 5. august 2012 Skrevet 5. august 2012 Naturnes er vel den maten til Nestle som man kan bruke oppatt boksene. Tror ikke de heter noe spesielt de boksene til Avent, men de er å få kjøpt på apotek og noen barneforretninger. De er til å fryse ned hjemmelaget middag og slikt.. Ja, det var dé jeg tenkte på. Middagsboksene med lokk Men da skjønner jeg hvilke bokser dere mener! Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.