Gå til innhold

Opptrening etter undervekt


Anbefalte innlegg

Heihei!

Min første post her i forumet faktisk, har sittet og smuglest her i et år nå, så det var sannelig på tide synes jeg!

Jeg er (som overskriften sier) undervektig, etter langvarige spisefortyrrelser. (anoreksi, ortoreksi, samt generelt et vanskelig forholdt til mat!)

Det siste skoleåret har blitt tilbrakt som utveklingsstudent i England, jeg kom hjem på fredag. Da jeg dro var jeg allerede undervektig, men ting har ikke akkurat blitt bedre der borte (desverre!)

Nå veier jeg 45 kg, jeg er 170 cm høy. Er foressten 18 år. Jeg lurer så fryktelig på om noen har tips til hvordan jeg bør legge opp mat og trening nå. Tenker selv styrketrening 3 - 4 ganger i uken, kanskje en eller to løpeturer i uken.

Jeg har trent litt styrketrening dette året, men ganske sporadisk og med dårlig utstyr. Jeg har veldig lyst til å komme igang ordentlig nå. Hvordan anbefaler dere meg å starte opp? Jeg har lest litt om RYP, kan dette være et alternativ?

Angående MAT, hvor mye bør jeg få i meg? (tenker da på energi).

Er det noen der ute som har vært i samme situasjon som meg, undervektig, ønsker å komme igang med styrketrening og legge på seg, samtidig som man normaliserer forholdet sitt til mat? Jeg er svært så rådvill, og tar gjerne i mot alle tips! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei Eirillea!

Et internettforum er desverre ikke et egnet sted for å søke hjelp rundt spiseforstyrrelser. Du vet ikke hvem som sitter bak tastaturet, og hvem som har gode kunnskaper rundt emnet eller bare kommer med vas. Dette kan i verste fall gjøre vondt verre.

Søk profesjonell hjelp angående dette. Det er det beste for deg. Du er kraftig undervektig og trenger kvalifisert hjelp, ikke masse meninger fra selvutnevnte internetteksperter. Ta kontakt med lege/helsestasjon etc eller les her: Hva kan du gjøre? : IKS

Som en start, så bør du hvertfall øke innaket ditt, og gjerne opp mot hvertfall 2000 kcal om dagen. Juster ned treningsmengden og kutt også ut all kardiotreninga di. Og gjør deg en tjeneste ved å kaste badevekta. Vekta vil øke, men du vil IKKE bli feit av å gjøre dette.

Anbefaler deg å lese innlegget til Asle her: Tråden om spiseforstyrrelser | Side 2 | Fitnessbloggen Forum

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

What he said ^

Tror uansett du bør vente litt med styrketrening ettersom du veier fryktelig lite. Du bør spise mer mat, og være lite i aktivitet frem til du har gått opp noen kilo. Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Stenger denne. Fitnessbloggen og medlemmene er dessverre ikke kvalifisert til å hjelpe ved spiseforstyrrelser. Du er hjertelig velkommen til å finne gleden ved å lage mye god og sunn mat med hjelp av forumet, eller lese om hvordan man faktisk får en sunn kropp (les: mye kvalitetsmat og moderat trening), men vi forbeholder oss retten til å kaste ut personer som ikke har godt av å være her. Lykke til :)

Vennligst les denne: Spiseforstyrrelser på forumet - informasjon | Fitnessbloggen Forum

Min mening om det du spurte om:

  1. Slutt å løpe. Det kommer overhodet ingen ting godt ut av det.
  2. Kast badevekt og matvekt.
  3. Om du vil trene kan du ta en styrkeøkt 1-3 ganger i uka.
  4. Spis som en vanlig person ville gjort, med litt ekstra fokus på proteiner. Kombinert med styrke vil dette gi deg en vektoppgang uten noe særlig fett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...