Lame Nordstrom Skrevet 18. april 2012 Skrevet 18. april 2012 Ikke når kroppen er uten dødt kjøtt Har du bevis for det? Siter
Kirill W. Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 Har du bevis for det? Lame Nordstrom og Kaiman 2 Siter
Gjest Jester Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 Ikke når kroppen er uten dødt kjøtt Omega-3 fettsyrer i fisk Fisk er en god kilde til de langkjedete marine omega-3 fettsyrene EPA (eikosapentaensyre), DHA (dokosaheksaensyre), og DPA (dokospentaensyre) og forskning viser at omtrent et halvt gram marine omega-3 fettsyrer hver dag beskytter mot hjerte-kar sykdom. Selv om feite fiskearter, som laks og makrell, inneholder mer fett enn magre arter som torsk og sei, er det viktig å merke seg at selv mager fisk bidrar vesentlig til omega-3 inntaket. I en middagsporsjon på 150 gram torsk finner man faktisk mer enn det halve grammet marine omega-3 fettsyrer som man trenger hver dag. På Sjømatdata kan du sjekke hvor mye omega-3 fettsyrer ulike arter inneholder. I oppdrettsfisk vil fettinnholdet i fileten først og fremst være styrt av fettinnholdet i fôret til fisken. Det er også verdt å merke seg at fiskepålegg som for eksempel makrell, sardiner, sild eller røkelaks, er svært gode kilder til marine omega-3 fettsyrer, vitaminer, sporstoffer og proteiner. Andre kilder til omega-3 fettsyrer Tran er rik på marine omega-3 fettsyrer (EPA, DHA og DPA), vitamin A og vitamin D. Tran utvinnes av fiskelever, og tradisjonelt sett fra torskefisk. Norge har lange tradisjoner for eksport av tran, såkalt medisintran, på grunn av det høye innholdet av de fettløselige vitaminene A og D. I den senere tid er innholdet av vitamin A i tran redusert, og i dag er nok tran også godt kjent som en rik kilde til de helsefremmende marine omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Vi finner også omega-3 fettsyrer i planter i form av alfa linolensyre (ALA, 18:3 n-3). ALA danner utgangspunktet for at kroppen vår selv kan produsere EPA og DHA, men det viser seg at vi mennesker bare i liten grad kan omdanne ALA til EPA og i enda mindre grad til DHA. ALA finnes i en rekke planteoljer, særlig i linfrøolje og i visse grønnsaker, men det er ikke dokumentert de samme positive effektene fra omega-3 fra planter som fra de marine omega-3 fettsyrene.EPA og DHA. Enkelte forskningsresultater viser at ALA kan virke beskyttende mot hjerte-karsykdommer, mens andre studier ikke viser en slik sammenheng. -Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning Går utifra "dødt kjøtt" også innbefatter "død fisk" Siter
Mona Elisabeth Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7878355 Det er mye man må passe på syns jeg. Foreløpig holder jeg meg til linfrø og rapsolje, til jeg finner et vegetarisk bra tilskudd. Siter
Gjest Jester Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7878355 Det er mye man må passe på syns jeg. Foreløpig holder jeg meg til linfrø og rapsolje, til jeg finner et vegetarisk bra tilskudd. ALA danner utgangspunktet for at kroppen vår selv kan produsere EPA og DHA, men det viser seg at vi mennesker bare i liten grad kan omdanne ALA til EPA og i enda mindre grad til DHA. ALA finnes i en rekke planteoljer, særlig i linfrøolje og i visse grønnsaker, men det er ikke dokumentert de samme positive effektene fra omega-3 fra planter som fra de marine omega-3 fettsyrene.EPA og DHA. Enkelte forskningsresultater viser at ALA kan virke beskyttende mot hjerte-karsykdommer, mens andre studier ikke viser en slik sammenheng. Siter
Mona Elisabeth Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 ALA danner utgangspunktet for at kroppen vår selv kan produsere EPA og DHA, men det viser seg at vi mennesker bare i liten grad kan omdanne ALA til EPA og i enda mindre grad til DHA. ALA finnes i en rekke planteoljer, særlig i linfrøolje og i visse grønnsaker, men det er ikke dokumentert de samme positive effektene fra omega-3 fra planter som fra de marine omega-3 fettsyrene.EPA og DHA. Enkelte forskningsresultater viser at ALA kan virke beskyttende mot hjerte-karsykdommer, mens andre studier ikke viser en slik sammenheng. Ja jeg leste det Men jeg ønsker et tilskudd som er både dyrevennlig og miljøvennlig. Siter
Kaiman Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 Ja jeg leste det Men jeg ønsker et tilskudd som er både dyrevennlig og miljøvennlig. Fornøyd med Udo`s choice jeg ja. Samt raps og lin osv i mat. Anbefaler også ølgjær for viktige aminosyrer Mona Elisabeth 1 Siter
Gjest Jester Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 Ja jeg leste det Men jeg ønsker et tilskudd som er både dyrevennlig og miljøvennlig. Så lenge du ønsker det på grunnlag av at det er dyrevennlig og miljøvennlig har jeg ingen problemer med å respektere. Ville bare poengtere at selv om egen overbevisning så finnes det en sannhet i form av hva som er "best egnet". Slik at jeg følte dette burde komme fram i tråden for de som kanskje ikke kjente til det Siter
Gjest Jester Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 Hmmm...se hva tråden heter Om denne var rettet til meg så skrev jeg det om maritim omega 3 med utgangspunkt i ditt svar til Konstantinovs som skrev: "Men vegetabilsk omega-3 er jo ti ganger dårligere enn maritim omega-3. http://fitnessbloggen.no/udos-choice/" Hvorav du responderte: "Ikke når kroppen er uten dødt kjøtt" Dette følte jeg måtte oppklares slik at det ikke hersket noe forvirring. Jeg vil dog oppfordre deg som ivrig veganer gjennom mange år og heller komme med informasjon om hvordan å leve som veganer, tips til matvarer osv i stedet for slike svar som undergraver trådens misjon om å opplyse om veganerlivstilen slik jeg ser det. Siter
Kaiman Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 En kjøtteter trenger garantert fiske omega. Plante omega holder i massevis for en plantespiser Hva skal vi med "best egnet" når vi ikke spiser dyr? Sier bare min mening om unødvendig informasjon inne på vegetar, og gjelder ikke bare deg. Beklager, bror. Fred! Siter
Vegard L Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 En kjøtteter trenger garantert fiske omega. Plante omega holder i massevis for en plantespiser Hva skal vi med "best egnet" når vi ikke spiser dyr? Sier bare min mening om unødvendig informasjon inne på vegetar, og gjelder ikke bare deg. Beklager, bror. Fred! Hva dine egne meninger og fantasier sier om dette gjør det ikke mer riktig av den grunn. Omdanningen av kortere omega-3 og omega-6-fettsyrer er ikke spesielt bra, og med en ubalanse mellom de to vil det også bli en ubalanse mellom eikosanoidene, som er de aktive stoffene som faktisk utfører effekten av disse fettesyrene. Marine omega-3-fettsyrer vil alltid være overlegen vegetabilske kilder, spesielt når det fra før foreligger en ubalanse mellom de aktuelle fettsyrene. Kirill W. og FrkHoel 2 Siter
Lame Nordstrom Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 En kjøtteter trenger garantert fiske omega. Plante omega holder i massevis for en plantespiser Hva skal vi med "best egnet" når vi ikke spiser dyr? Sier bare min mening om unødvendig informasjon inne på vegetar, og gjelder ikke bare deg. Beklager, bror. Fred! Jeg respekterer deres moralske overbevisning, men jeg synes bare det er litt rart at det skal være "feil" å spise fisk og kjøtt når dette jevnt over er bedre ernæringsmessig enn planter og korn mtp. både essensielle amino- og fettsyrer . Siter
Eivind Eliasson Skrevet 19. april 2012 Skrevet 19. april 2012 Mulig det er nevnt før, bare sett litt på tråden, men har du prøvd hampprotein Bedre aminosyresammensetning enn soyaprotein mener jeg å ha lest) og hampolje? Sistnevnte er antageligvis en av de mest fullverdige omega 3 kildene i planteriket siden den inneholder 2% SDA som i langt større grad omdannes til EPA, DPA og DHA enn ALA. Den inneholder i tillegg 4% GLA som også er en sjeldenhet. Jeg synes den smaker godt, adskillig bedre enn linfrøolje. Enkelte alger inneholder jo DHA og kan sånn sett brukes som et alternativ til marine kilder. Man må ikke spise fisk, selv om det er litt vanskeligere å få i seg EPA, DPA og DHA uten fisk og fiskeolje. Siter
OhMickey Skrevet 4. mai 2012 Skrevet 4. mai 2012 Jeg er egentlig ikke 100% vegetarianer, men i peroder spiser jeg ikke noe kjøtt. Så lurer på om noen av dere snille kunne delt noen dagsmenyer med meg? Sliter med å få i meg nok protein når jeg ikke spiser kjøtt. Blir litt kjedelig med egg til hvert måltid. Tar gjerne imot middags, frokost og lunsj-tips fra dere som er litt mer drilla på vegetar-kosthold enn meg (spiser meieriprodukter, egg og fisk) Siter
Caped Skrevet 4. mai 2012 Skrevet 4. mai 2012 Jeg er egentlig ikke 100% vegetarianer, men i peroder spiser jeg ikke noe kjøtt. Så lurer på om noen av dere snille kunne delt noen dagsmenyer med meg? Sliter med å få i meg nok protein når jeg ikke spiser kjøtt. Blir litt kjedelig med egg til hvert måltid. Tar gjerne imot middags, frokost og lunsj-tips fra dere som er litt mer drilla på vegetar-kosthold enn meg (spiser meieriprodukter, egg og fisk) For meg var det håpløst å få nok protein gjennom maten. Så jeg drikker bare shakes i tillegg;) Ellers inneholder mye av vegetarkjøttet like mye protein som egg. Så her i gården er det pøls, burger, wraps, taco o.l. til middag. Men jeg spiser meg fint mett på bare grønnsaker også. dampede grønnsaker med hjemmelaget fløte/hvitløkssaus<3 Jeg spiser stortsett som "vanlige" folk, altså samme retter som min kjøttetende samboer, bare at jeg erstatter kjøttet med veggiskjøtt. Burde vel blitt flinkere til å prøve ut slike typiske vegetarretter også. Har en del vegetarkokebøker jeg tørker støv av iblandt. Men gjør det som regel lettvint. Jeg spiser egentlig hva som helst så lenge det er krydret og har en eller annen form for saus/hvitløkssaus på seg..:thumbsup: OhMickey 1 Siter
pirken Skrevet 4. mai 2012 Skrevet 4. mai 2012 Denne tråden følger jeg gjerne med på. Er ikke vegetarianer, men begrenser inntaket mitt av kjøtt av etiske årsaker. Alt med måte. Og jeg sliter også med å få i meg nok proteiner. Jeg får i meg nok proteiner i forhold til vanlig kosthold, men i forhold til styrketreningen og mine mål blir det nok for lite. Greide 90g i dag, og da hadde jeg fullt fokus på å få i meg mye, så litt skuffende at jeg med fullt fokus fortsatt ikke greide 100g. Mitt problem er at jeg er laktoseintolerant, og må begrense inntaket mitt av meieriprodukter. Har økt inntaket litt de siste dagene, og nå er magen litt irritert pga det. Så jeg skal gå grundig gjennom denne tråden igjen. Siter
Eivind Eliasson Skrevet 4. mai 2012 Skrevet 4. mai 2012 100% whey\myse kan jo kanskje fungere for deg da? Minimalt med laktose i det. Eks denne: http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/whey-100 1 gram laktose pr 100 gram, noe som kan gåå bra for mange med laktoseintoleranse Siter
pirken Skrevet 4. mai 2012 Skrevet 4. mai 2012 Er det noen fordeler med den i forhold til M-factor? Bedre smak for eksempel? Jeg synes M-factor er helt OK nå som jeg er vant til smaken, så lenge jeg slipper å ødelegge mat med å blande det i - den MÅ styrtes. Siter
Kaiman Skrevet 4. mai 2012 Skrevet 4. mai 2012 Jeg er egentlig ikke 100% vegetarianer, men i peroder spiser jeg ikke noe kjøtt. Så lurer på om noen av dere snille kunne delt noen dagsmenyer med meg? Sliter med å få i meg nok protein når jeg ikke spiser kjøtt. Blir litt kjedelig med egg til hvert måltid. Tar gjerne imot middags, frokost og lunsj-tips fra dere som er litt mer drilla på vegetar-kosthold enn meg (spiser meieriprodukter, egg og fisk) Spises det no bønner og linser som tilskudd på tallerken? Ølgjær er også fin hjelp.... Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.