Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Da har jeg surra litt på kjøkkenet i dag... å dette ble resulatet ;)

Ostekake v2.0:

Bunn 22cm form:

80 g store havregryn

20 g hakket mandel

60 g sukrin

Fremgangsmåte:

Spray formen med Fry Light eller lignende og bland havregryn, mandler og halvparten av sukrinet i en kakeform, så drysser du over resten av sukrinet når alt er fordelt, stekes i ovn på 175 grader i ca 15 min. Ta ut og avkjøl.

Ostemasse:

2 poser eldorado sukkerfri gele (denne er bringebær smak)

2 bokser cottage cheese ( brukte vanlig da butikken ikke hadde den nye magre)

Fremgangsmåte:

Kok opp geleposene med 8 dl vann, avkjøl når alt er løst opp.

Når gele vannet er avkjølt kjører du 2 bokser cottage cheese og gele vannet i en blender så du får en fin ostemasse, dette kan også gjøres med andre "mosemetoder". Bland godt!!!

Ostemassen helles så over formen med bunnen i, så kan den settes i fryseren i ca 2 timer.

Note: Det rant litt gele ut av bunnen på forma mi, men dette har ingen effekt på ostemassen, så hvis det skjer, så ingen bekymring ;)

Løsne formen forsiktig, vær tolmdig, den løsner ;)

...... og ja... den smaker KONGE!!!

TIPS: Denne er laget med sukkerfri gele fra eldorado bringebærsmak. Lag gele på fun light, å lag din egen versjon! kanskje en dobbel eller trippel smak ostekake?? ;)

post-1339-1444085066637_thumb.jpg

Næringsinnhold:

1058 kcal

107 g Proteiner

59 g Karbohydrater

43 g Fett

Pr stykke hvis deles på 8:

132 kcal

13 g Proteiner

7 g Karbohydrater

5 g Fett

post-1339-1444085065974_thumb.jpg

post-1339-1444085066401_thumb.jpg

post-1339-14440850665196_thumb.jpg

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7949-cheesecake-v20/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

  "Therese skrev:
Wow - langt over forventning! Du er så flink Thomas :D Får jeg ikke invite snart så inviterer jeg meg selv..

Tusen takk :D :D

hahahaha :p kjøpet leilighet i sommer tenker jeg... så da er det bare å komme :p

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7949-cheesecake-v20/#findComment-279877
Del på andre sider

  "LinnMj skrev:
Det varmer hjertet til en kokk som jobber på kjøkkenet så og si hver dag at folk prøver seg og er kreative med mat:)

en prøver så godt man kan!

men fy flate å mye enklerer ting kunne blitt med sukker, gluten, smør og masse annet tjafs!!! da blir jo bare ALT godt :p

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7949-cheesecake-v20/#findComment-280045
Del på andre sider

  "nano skrev:
Hvordan ble bunnen egentlig? Ser for meg den blir veldig tørr uten uendelige mengder smør...

Den blei faktisk veldig bra :) sukrinet smelter og binder sammen bunnen, så den blir litt crispy :)

Du vil jo aldri få den "the real taste" uten mengder med fett og sukker, men denne var en veldig god erstatning :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7949-cheesecake-v20/#findComment-280488
Del på andre sider

Annonse

  "Obrero skrev:
Skal det være mulig å lage samme kake med mager cottage cheese som har kommet nå da tro?

jepp! det er ikke noe problem, siden er gelatinen som gjør at kaka stivner ;) så det vil egentlig si i praksis at man kan bruke mager kesam også... (hmmm... lurer på om det hadde blitt bra)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7949-cheesecake-v20/#findComment-288261
Del på andre sider

  "Thomas HardyBoy Rossland skrev:
jepp! det er ikke noe problem, siden er gelatinen som gjør at kaka stivner ;) så det vil egentlig si i praksis at man kan bruke mager kesam også... (hmmm... lurer på om det hadde blitt bra)

Skulle i utgangspunktet tro det siden kesam "ligner" litt på rømme, som ofte brukes i de kaloririke ostekakene? Kanskje mager kesam sammen med philadelphia light og geleen vil funke? :) (hhhmmm *ideer spinner i hodet*) ;):D

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7949-cheesecake-v20/#findComment-291383
Del på andre sider

  "Kristin E skrev:
Skulle i utgangspunktet tro det siden kesam "ligner" litt på rømme, som ofte brukes i de kaloririke ostekakene? Kanskje mager kesam sammen med philadelphia light og geleen vil funke? :) (hhhmmm *ideer spinner i hodet*) ;):D

om man blander inn philadelphia ost, så trenger man nok ikke gele tenker jeg... ostekake stivner som regel om det er mye fett i ostene man bruker, men det er jo også noen kaker som bruker gelatin/gele til å får den til å stivne.. men det er jo bare å eksperimentere xD

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7949-cheesecake-v20/#findComment-294296
Del på andre sider

  "Thomas HardyBoy Rossland skrev:
om man blander inn philadelphia ost, så trenger man nok ikke gele tenker jeg... ostekake stivner som regel om det er mye fett i ostene man bruker, men det er jo også noen kaker som bruker gelatin/gele til å får den til å stivne.. men det er jo bare å eksperimentere xD

Tenker mest på at gelen gir så god smak :) Kunne jo testet med å legge gelelokk på toppen, vel å merke hvis resten av kaka er "tett" av philadelphia og kesam :D

I min yndlings-"usunne" ostekake brukes lettrømme, kremfløte, kremost, melis og sitrongele. Så jeg går for tiden og filosoferer litt over hvordan denne kan "sunnifiseres" Noen gode forslag?? :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7949-cheesecake-v20/#findComment-294489
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...