Andy Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 Her har du forresten litt lesestoff: http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/protein-controversies.html Siter
Vegard L Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 "Wizzard skrev: jepp, det har jeg, jeg er instruktør. dommer innen vektløftning, og opp til trener 3 kurset Ja men da kan du jo vise til noen kilder for påstandene dine da. Siter
Vektløfteren Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 det kan stemme andy men i ganske mange lærerbøker fra blant annet studier om medisin osv osv.. litt rart, dette kan diskuteres frem og tilbake, mange mener alt mulig rart, og det er masse forskjellig forskning bak alt mulig, jeg går utifra det jeg leser. noe dere også gjør. Siter
AnonymCapybara Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 "eirich skrev: "for mye vann på for kort tid vil drepe deg" Det er sant da. http://www.dagbladet.no/dinside/2002/07/03/341134.html Siter
Andy Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 "Wizzard skrev: det kan stemme andy men i ganske mange lærerbøker fra blant annet studier om medisin osv osv.. litt rart, dette kan diskuteres frem og tilbake, mange mener alt mulig rart, og det er masse forskjellig forskning bak alt mulig, jeg går utifra det jeg leser. noe dere også gjør. Du kan jo sammenlikne referansene i medisinstudiene dine med disse studiene: Martin WF et. al. Dietary protein intake and renal function. Nutr Metab (2005) 2: 25.Millward DJ. Optimal intakes of protein in the human diet. Proc Nutr Soc. (1999) 58(2): 403-13.Poortmans JR and Dellalieux O. Do regular high protein diets have potential health risks on kidney function in athletes? Int J Sport Nutr Exerc Metab. (2000) 10(1):28-38.Dawson-Hughes B. Calcium and protein in bone health. Proc Nutr Soc. (2003) 62(2): 505-9.Bonjour JP. Dietary protein: an essential nutrient for bone health. J Am Coll Nutr. (2005) 24(6 Suppl): 526S-36S.Massey LK. Dietary animal and plant protein and human bone health: a whole foods approach. J Nutr. (2003) 133(3):862S-865S.Dawson-Hughes B. Interaction of dietary calcium and protein in bone health in humans. J Nutr. (2003) 133(3):852S-854S.Frassetto L et. al. Diet, evolution and aging–the pathophysiologic effects of the post-agricultural inversion of the potassium-to-sodium and base-to-chloride ratios in the human diet. Eur J Nutr. (2001) 40(5):200-13.Wiederkehr M, Krapf R. Metabolic and endocrine effects of metabolic acidosis in humans. Swiss Med Wkly. (2001) 131(9-10):127-32.Barzel US and LK Massey Excess dietary protein can adversely affect bone. J Nutr. (1998) 128(6):1051-3.Fogelholm M. Dairy products, meat and sports performance. Sports Med. (2003) 33(8):615-31.Sabate J. The contribution of vegetarian diets to human health. Forum Nutr. (2003) 56:218-20. 13. Li D et. al. Lean meat and heart health. Asia Pac J Clin Nutr. (2005) 14(2):113-9.Hodgson JM et. al. Increased lean red meat intake does not elevate markers of oxidative stress and inflammation in humans. J Nutr. (2007) 137(2):363-7. LinksBiesalski HK.Meat and cancer: meat as a component of a healthy diet.Eur J Clin Nutr. (2002) 56 Suppl 1:S2-11.Hodgson JM et. al. Partial substitution of carbohydrate intake with protein intake from lean red meat lowers blood pressure in hypertensive persons.Am J Clin Nutr. (2006) 83(4):780-7.Hill M. Meat, cancer and dietary advice to the public. Eur J Clin Nutr. (2002) 56 Suppl 1:S36-41Elmadfa I, Freisling H. Fat intake, diet variety and health promotion. Forum Nutr. (2005) (57):1-10. Siter
Vektløfteren Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 bøker jeg har lest, og utskrifter jeg har fått fra Norges idrettshøyskole. der er mine kilder! Siter
Gjest Jester Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 "lottaRosie skrev: Det er sant da. http://www.dagbladet.no/dinside/2002/07/03/341134.html Nettopp Siter
Vektløfteren Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 men som jeg sa, det er mye feil info overalt. Siter
Gjest Jester Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 "Wizzard skrev: bøker jeg har lest, og utskrifter jeg har fått fra Norges idrettshøyskole. der er mine kilder! "Bøker" og "utskrifter" er ikke kilder før du gir oss mulighet til å finne de ved skikkelig kildehenvisning. Påskeharen finnes, det har jeg lest skjønner du.... Siter
Pho Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 Har ikke så mye peiling selv så for kostholdsråd bruker jeg perfect health diet. Om høyt protein inntak ikke er skadelig hvor er feilen i følgende argument? Sitat At a protein intake of 230 g/day (920 calories), the body’s ability to convert ammonia to urea is saturated. [3] This means the nitrogen from every additional gram of protein lingers in the body as ammonia, a toxin. Clearly marginal dietary protein is toxic, via ammonia poisoning, at this intake level. A reasonable estimate for where toxicity begins is between 150 to 200 g/day. http://perfecthealthdiet.com/?p=2712 Siter
nano Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 "Wizzard skrev: bøker jeg har lest, og utskrifter jeg har fått fra Norges idrettshøyskole. der er mine kilder! Som er hvor gamle...? Enda ikke hørt noe om dette på studiet mitt (medisin) i hvert fall. Siter
Vegard L Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 "Wizzard skrev: bøker jeg har lest, og utskrifter jeg har fått fra Norges idrettshøyskole. der er mine kilder! Kildehenvisning ABC: Du må nesten henvise til hvilke bøker du snakker om. Å si at det står i en bok er nemlig ikke å henvise til en kilde skjønner du. Siter
Vegard L Skrevet 22. april 2012 Skrevet 22. april 2012 "nano skrev: Som er hvor gamle...? Enda ikke hørt noe om dette på studiet mitt (medisin) i hvert fall. Ikke på universitetsutdannelse i ernæring heller "Wizzard skrev: vettefaen jeg, du får ringe de! Kildehenvisning ABC-2: Om du mener vi skal oppsøke noen så må du nesten gi oss et navn eller annen kontaktinfo. Siter
Veronica88 Skrevet 23. april 2012 Forfatter Skrevet 23. april 2012 Fant matvaretabbelen her i en skuff nå skal vi se så per 100gr eggehvite gir 10,1 gr protein 0gr fett 46 kcal. Eggeplommen gir 16,4 gr protein og 33 gr fett. og 363 gr kcal. så uansett blir det jo litt lurt å kutte en del av plommen når en skal tenkte på kcal inntaket iløpet av den dag med all den andre maten man spiser og de sunne næringsstoffene vil en jo få i seg uansett hver dag om en bare spiser ett par plommer og 10 hviter... og sant mye protein gir jo luft i magen., men hva spiller det noen rolle da... det er jo verdt det i lengda woop wopp Siter
Vegard L Skrevet 23. april 2012 Skrevet 23. april 2012 "Veronica88 skrev: Fant matvaretabbelen her i en skuff nå skal vi se så per 100gr eggehvite gir 10,1 gr protein 0gr fett 46 kcal. Eggeplommen gir 16,4 gr protein og 33 gr fett. og 363 gr kcal. så uansett blir det jo litt lurt å kutte en del av plommen når en skal tenkte på kcal inntaket iløpet av den dag med all den andre maten man spiser og de sunne næringsstoffene vil en jo få i seg uansett hver dag om en bare spiser ett par plommer og 10 hviter... og sant mye protein gir jo luft i magen., men hva spiller det noen rolle da... det er jo verdt det i lengda woop wopp 1. Dette er tall per 100g, ikke per hvite eller plomme. Ett egg er ca 70g, og det er litt i underkant av 100 kcal per egg, så kan man regne derfra. I stedet for å kutte plomme kan man spise færre egg. 2. Proteiner gir luft i magen, hvordan? Siter
Velvet Skrevet 24. april 2012 Skrevet 24. april 2012 "Vegard Lysne skrev: Det er like mye protein i plommen som i hviten, og den biologiske verdien øker også om du spiser begge to. Off topic, hva er en biologisk verdi? Siter
Vegard L Skrevet 24. april 2012 Skrevet 24. april 2012 "Velvet skrev: Off topic, hva er en biologisk verdi? Den biologiske verdien sier noe om hvor nyttig proteinene er for kroppen. Her tas det hensyn til hvor lett proteinene tas opp i tarmen, og sammensetningen av aminosyrer. Den biologiske verdien av eggeprotein øker når du varmebehandler egget, siden fordøyelsen/opptaket da går lettere. Velvet 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.