Gjest aaa Skrevet 21. april 2012 Del Skrevet 21. april 2012 Noen som har noen gode ideer? Kan gjerne være en skikkelig feit ku, men siden jeg ender opp på godt over 300g protein om dagen og prøver å holde karbo nede leter jeg etter kjøtt med mye fett - sikkert rimeligere også Prøver å ikke ende opp med ribbe Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mathias 90 Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Har ikke noe personlig erfaring, men fant denne listen: Fettinnhold per 100 g i ulike kjøtt- og kjøttprodukter: svin flatbiff: 2.0 %svinekotelett uten fettrand: 5.1 %storfe flatbiff: 1.7 %storfe høyrygg: 9.2 %lam flatbiff: 2.1 %lam fårikålkjøtt: 17.6 % (inkl. ben og synlig fett)lam ytrefilet: 3.9 %kalv kotelett: 3.0 %kjøttdeig: 14 %karbonadedeig: 1.9 %grillpølse: 19 %kjøttpølse kokt og røkt: 18.2 %salt bankekjøtt:4.3 %fårepølse: 25.4 %servelat: 17.3 %kokt skinke: 3.0 %leverpostei: 20.9 %kyllingfilet med skinn, rå: 4,6 %kyllingfilet uten skinn, rå: 1,0 % kyllinglår med skinn, rå: 8,5 %kylling, grillet marinert med skinn: 10 %kalkunfilet, rå: 1,4 %kalkunkjøtt med skinn, rått: 18,4 %Kalkun krydderskinke: 3,5 % http://www.matprat.no/sunn/kjott-og-fett/ 123abc1 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267678 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Ja, det er samme listen som jeg også fant. Det viser at det meste er skuffende magert :S Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267789 Del på andre sider Flere delingsvalg…
™ Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Oppimot 20 g fett per 100 g Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267791 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Oppimot 20 g fett per 100 g Høres digg ut, men...hvilket kutt er det? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267794 Del på andre sider Flere delingsvalg…
™ Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Var bare et tilfeldig bilde jeg fant Tipper dette er et litt magrere kutt sammenlignet med de bitene man får når man kjøper tradisjonelt "fårikålkjøtt", men smaken blir jo bare bedre jo mer fett som sitter på kjøttet Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267796 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Var bare et tilfeldig bilde jeg fant Tipper dette er et litt magrere kutt sammenlignet med de bitene man får når man kjøper tradisjonelt "fårikålkjøtt", men smaken blir jo bare bedre jo mer fett som sitter på kjøttet Så...det er i hvert fall får eller lam, da? Har litt lyst til å kjøpe meg et par lammelår og sous vide dem i 48 timer, men må finne noe rimelig om jeg skal eksperimentere. Ribbe er også en opsjon Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267804 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Maxwell Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 hvis du liker fisk så er laks en bra fettskilde=) ligger vel på 13 prosent fett 13g fett pr 100g. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267810 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 hvis du liker fisk så er laks en bra fettskilde=) ligger vel på 13 prosent fett 13g fett pr 100g. Fisk er godt, men ikke etter den har vært frosset. Strukturen endrer seg, så jeg liker ikke fisk som har vært død i mer enn 16 timer sånn ca. Det er akkurat nok tid for en av skøytene nordpå til å få fisken i land, sløye og hive i saltlake og servere til middag samme kveld Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267812 Del på andre sider Flere delingsvalg…
netrom Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Entrecote kanskje. Ligger vell på 12-14%. Om du liker torskelever får du i deg rundt 60% fett Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267818 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Entrecôte og høyrygg er feite deler av storfe. Men det kommer an på dyret også selvfølgelig og hva det skal brukes til. Feit ku ville jeg holdt meg unna siden feit okse smaker bedre enn ku Det syns i alle fall jeg Sungrazer 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267825 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sungrazer Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Hva er det du ønsker å oppnå - hvorfor gjør du dette? Tror nok at mesteparten av kjøttet du får i butikkene er renskåret for det meste av fett, men om du velger stykker som ligger rett inntil bein som short ribs, spare ribs, svineribbe, høyrygg, bog, oksehale, svinenakke, entrecôte, osv. får du ofte veldig fett kjøtt. Om det er fett nok for deg det vet jeg ikke, men om det er viktig for deg å få i deg nok energi kan du supplementere med f.eks. kokosolje, smør, olivenolje etc. Forsøk å unngå planteoljer som solsikke, raps, soya etc. 1200 kcal fra protein alene er ganske mye kjøtt om du ikke supplementerer med proteintilskudd. Det er tilsvarer f.eks 1,5 kg entrecôte. Hvor du da vil få i deg ca. 175 gram fett til 300 gram protein. Tilsvarende rundt 2760 kcal. Alternativene er langtidsstekt på lav varme (souse de vide style), oksebog, høyrygg etc. Om du skal spise så mye kjøtt i løpet en dag tror jeg det vil lønne seg å dele opp maten til minst 3 måltider, og la et av målene inneholde grønnsaker. Mye grønnsaker. Det vil gjøre jobben lettere på toalettet.... BTDT - got the t-shirt. Velkommen i rovdyrklubben, forøvrig. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267831 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sungrazer Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Entrecôte og høyrygg er feite deler av storfe. Men det kommer an på dyret også selvfølgelig og hva det skal brukes til. Feit ku ville jeg holdt meg unna siden feit okse smaker bedre enn ku Det syns i alle fall jeg For å ikke snakke om at feit ku er melkekyr som står på bås og blir foret med korn og antibiotika. Jane 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267832 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Angus okse er også et feitere alternativ enn vanlig okse ( som regel )... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267871 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Entrecôte og høyrygg er feite deler av storfe. Men det kommer an på dyret også selvfølgelig og hva det skal brukes til. Feit ku ville jeg holdt meg unna siden feit okse smaker bedre enn ku Det syns i alle fall jeg Men...er det ikke slik at det meste kjøttet man får faktisk *er* ku? Hva er det du ønsker å oppnå - hvorfor gjør du dette? Takk Målet er rett og slett å holde kaloriene oppe mens jeg kutter mer i karbo og holder protein 2.5-3x kroppsvekt (i g). I tillegg er fetere kjøtt saftigere - spesielt når man prøver å redusere ting som poteter og andre karb-kilder. Så, ja...det er vel eneste grunnen. Får se om jeg finner noen gode priser på entrecote. Den jeg kjøpte på ultra var like dyr som ytrefilet, så det blir litt voldsomt. Men jeg kan kjøpte entrecote i sverige og slenge i en vakuumpose med litt kryddersmør, så bør den bli fin og marinert på noen timer i vannbadet sitt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267900 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Men...er det ikke slik at det meste kjøttet man får faktisk *er* ku? Kua har som regel gult fett, oksen har hvitt;) Det er i alle fall sånn der samboern jobber. Vi kjøper kun okse, som sagt bedre smak og ser bedre ut enn det gule fettet Fett Sungrazer 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267904 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest aaa Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Kua har som regel gult fett, oksen har hvitt;) Det er i alle fall sånn der samboern jobber. Vi kjøper kun okse, som sagt bedre smak og ser bedre ut enn det gule fettet Fett Hmmm...veldig interessant info! Vet du om det er noen grunn til fargeforskjell? Hvor jobber sambo? Kanskje jeg må komme og handle hos ham EDIT: BEEF FAT COLOR The major cause of yellow fat is the intake of the yellow carotenoid pigments, especially b-carotene, which can be metabolized to vitamin A, a vitamin essential to many body processes. Excess b-carotene is stored in fat, giving rise to a yellow-colored fat. Grass/forages are the major source of carotenoid pigments. http://www.rawpaleodietforum.com/general-discussion/beef-and-lamb-fat-color/ Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267906 Del på andre sider Flere delingsvalg…
™ Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Kiwi selger entrecote av First Price til 120-130kr per kg, og Coop-butikkene selger entrecote av Coop til ca det samme. Sikkert ikke av aller høyeste kvalitet, men prisen er jo ikke så alt for ille Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267908 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Hmmm...veldig interessant info! Vet du om det er noen grunn til fargeforskjell? Hvor jobber sambo? Kanskje jeg må komme og handle hos ham Han er kjøttskjærer og jobber på en privat bedrift Vanskelig å handle av han. Grunnen til fargeforskjellen veit jeg ikke. men skal høre om han veit noe om det når jeg ser han i ettermiddag. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267909 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sungrazer Skrevet 22. april 2012 Del Skrevet 22. april 2012 Kua har som regel gult fett, oksen har hvitt;) Det er i alle fall sånn der samboern jobber. Vi kjøper kun okse, som sagt bedre smak og ser bedre ut enn det gule fettet Fett Gult er bra, det tyder på mer betakaroten og antakelig på at kua har gått på gressbeite mesteparten av tiden før den ble slaktet. Så vidt jeg vet. Se forøvrig på denne lenken. (Advarsel: svært grafisk innhold) http://www.tribeoffive.com/2011/04/hunting-for-good-food-and-roaming-bison.html Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/7590-trenger-tips-til-kj%C3%B8tt-med-godt-med-fett/#findComment-267911 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.