Gjest Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Er det farlig å spise for mye kunnstig søtning? har egentlig ikke tenkt over det, men kjæresten nevnte det i dag, at jeg burde roe litt ned på det, for kan kansje føre til diabetes osv..Spiser stevia dråper, splenda og sjokolade dipper på så og si alt noen som vet om det kan være farlig på noen måte? Siter
Krie Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Nå skal jeg ikke uttale meg for bombastisk, men mener at Stevia (som du nevner) er et naturlig søtningsmiddel? (uttrekk fra Stevia-planten). I motsetning til for eksempel Aspartam som er syntetisert, altså kunstig fremstilt. Siter
VegarL Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Tror det er det siste man burde bekymre seg over at man får i seg via mat og ellers i hverdagen Jeg er og har vært storforbruker av produkter med aspartam i mange år, no worries yet. Siter
Lame Nordstrom Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Aspartam som du finner i light-brus er ikke noe å være redd for med mindre du drikker 20 liter hver dag eller noe sånn . Siter
Gjest Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Nå skal jeg ikke uttale meg for bombastisk, men mener at Stevia (som du nevner) er et naturlig søtningsmiddel? (uttrekk fra Stevia-planten). I motsetning til for eksempel Aspartam som er syntetisert, altså kunstig fremstilt. jaa merker at jeg ikke blir dårlig av verken splenda eller stevia, så går nedpå store mengder av dette, er jo så godt på alt til og med epler dynker jeg med splenda men tenkte bare på om det kan være farlig..mens ting med aspartan og andre søtningsmiddler (spess sukrin) blir jeg dødsdårlig av i for store mengder Siter
Gjest Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Har aldri sett noe som tyder på kunstig søtning kan føre til diabetes. aner ikke jeg heller..bare begynte å tenke på om det kansje ikke er så godt for kroppen med for mye Siter
Krie Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Jeg drikker alt for mye lett-brus, men er ikke bekymret for søtningsstoffet. Det jeg faktisk er litt bekymret når det gjelder lett-brusdrikkingen min, er kullsyren og hvordan den påvirker tennene Om kunstige og naturlige søtningsmidler: her har jeg en oppfatning om at mange ofte tror at alt annet enn rørsukker er kunstige søtstoffer. Siter
Krie Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 En oversikt om søtningsmidler fra diabetesforbundet sine egne sider: http://www.diabetes.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=546 "De godkjente søtningstoffene er helt trygge å spise i normale mengder, dvs. den mengden man ellers ville ha spist sukker" Det er ingen linker til vitenskapelige studier på siden, men synes det er en grei oversiktsartikkel om de mest vanlige søtningsmidlene Siter
Kristin Charm Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Selv ble jeg litt for avhengig av søtning en periode Jeg begynte bare å bruke mer og mer, og det sluttet egentlig nesten å være litt godt. Iherb er ålreit, men det gikk litt mye i natreen som er kunstig. Da sa jeg bare til meg selv at nok var nok og gikk noen uker uten Nå bruker jeg sukrin og stevia, begge naturlige, i helgene bare. For selv om det er godt med litt søtt innimellom foretrekker jeg ordentlig middagsmåltider Siter
Kristin Charm Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Spiser du natreen istedenfor middag er du på kjøret.. Haha, det var naturligvis ikke helt det jeg mente, men ja Siter
Gjest Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Haha, det var naturligvis ikke helt det jeg mente, men ja jeg spiser lett en boks med CC med masse søtning og sjokolade dip istedenfor middag må roe litt ned på det tror jeg Siter
Pinglo Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Jeg ville satt en viss grense, om ikke annet fordi det høres så utrolig stusselig ut at de eneste smaksopplevelsene man har smaker enten sjokolade eller vanilje og er kjempesøte Kristin Charm 1 Siter
IngunnE Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Mener å ha hørt at Splenda inneholdt kloratomer som har vist seg å være kreftfremkallende? I tillegg til at Aspartam har dårlig innvirkning på barn, og frarådes til dem under 2 år. Siter
Chocolate Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Jeg er litt bekymret for dette, faktisk! Sluttet derfor med Pepsi Max i forrige uke... Jeg har lest at stevia kan påvirke fruktbarheten i negativ retning, så det har jeg ikke turt å prøve ennå. Dessuten er det meldt i fra om tilfeller av blindhet og MS etter aspartam-inntak, men ja, de har sikkert hatt i seg i overkant av hva de burde. Siter
IngunnE Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Jeg er litt bekymret for dette, faktisk! Sluttet derfor med Pepsi Max i forrige uke... Jeg har lest at stevia kan påvirke fruktbarheten i negativ retning, så det har jeg ikke turt å prøve ennå. Dessuten er det meldt i fra om tilfeller av blindhet og MS etter aspartam-inntak, men ja, de har sikkert hatt i seg i overkant av hva de burde. Stevia er det ingen dokumenterte negative virkninger på. Stevia er en naturlig plante;) Siter
Chocolate Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Stevia er det ingen dokumenterte negative virkninger på. Stevia er en naturlig plante;) Naturlig er ikke ensbetydende med sunt? Kirill W. 1 Siter
IngunnE Skrevet 1. april 2012 Skrevet 1. april 2012 Naturlig er ikke ensbetydende med sunt? Nei, men det er ikke noen dokumenterte negative virkninger, så vidt meg bekjent. Har så vidt fått med meg at de publiserte en studie på slutten av 90 tallet der det hadde en noe negativ innvirkning på fruktbarheten, men dette hadde de ingen bakgrunn og informasjon til å fastslå, og jeg mener at det ikke har blitt bekreftet av andre studier. Men til trådstarter: uansett vil jeg heller ha kunstig søtning enn masse rent sukker! Men,alt med måte Kristin Charm 1 Siter
emmylou Skrevet 2. april 2012 Skrevet 2. april 2012 Stevia og sukrin er begge naturlige søtstoffer, så jeg prøver å holde meg til dem i størst mulig grad. Vil anbefale å bruke dem framfor kunstige søtstoffer. Siter
Kirill W. Skrevet 4. april 2012 Skrevet 4. april 2012 Stevia og sukrin er begge naturlige søtstoffer, så jeg prøver å holde meg til dem i størst mulig grad. Vil anbefale å bruke dem framfor kunstige søtstoffer. Hvorfor det? Siter
Velvet Skrevet 4. april 2012 Skrevet 4. april 2012 Mener å ha hørt at Splenda inneholdt kloratomer som har vist seg å være kreftfremkallende? I tillegg til at Aspartam har dårlig innvirkning på barn, og frarådes til dem under 2 år. Pga at splendaen er kunstig, sies det også at den er miljøfarlig. Den brytes ikke ned, men det går ut i kloakken og ødelegger naturlige organismer i naturen Roger Arrow Dahl 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.