Andy Skrevet 4. september 2011 Del Skrevet 4. september 2011 Er det sukkeret i kaker som gjør de luftige? Jeg har opplevd at når man har brukt sukrin i steden for sukker i kaker, blir de veldig flate og tunge selv om det har blitt brukt bakepulver. Er dette årsaken, eller kan det være andre årsaker eller tilfeldigheter som gjør dette? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
justwannabeswole Skrevet 4. september 2011 Del Skrevet 4. september 2011 Det er nok ikke sukrin som er årsaken til flate bakverk. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 4. september 2011 Del Skrevet 4. september 2011 Vi er kokker på samme nivå, Andy Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Physalis Skrevet 4. september 2011 Del Skrevet 4. september 2011 Det må være andre erstatninger du gjør i matlagingen? Hvis du bytter ut hvetemel med feks mandelmel, soyamel, proteinpulver ect., så tror jeg nok det er årsaken. Men hvis du visper eggehvitter stive, så hjelper det på å få kaken luftigere. I tillegg anbefaler jeg natron i tillegg til bakepulver. Kaker blir gjerne litt tunge når mye av karbohydratene er erstattet med fett/proteiner. Men dette er kun mine gjetninger (og erfaringer). Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jørgen Andreassen Skrevet 4. september 2011 Del Skrevet 4. september 2011 Det er nok sukkeret ja. Sukker gir næring til gjæret, som gjør at det blir mye mer aktivt. Deigen trenger lengre hevetid, og det kan være en fordel (ikke næringsmessig, men for "best" bakst) å tilsette en spiseskje sukker eller honning for å gi næring til gjæren. Mye av hevingen vil faktisk skje etter at du har satt bakverket i ovnen, og resultatet vil bli like bra! Husk at du må bruke vanlig gjær, ikke den røde som er for søte deiger. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andy Skrevet 4. september 2011 Forfatter Del Skrevet 4. september 2011 Var morra mi som bakte. Var ikke gjærbakst heller. Hun hadde bare erstatta sukker med sukrin i en helt vanlig oppskrift med hvetemel og hele pakka. Men da får hun bare innse at man ikke er like heldig hver gang Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chrika Skrevet 5. september 2011 Del Skrevet 5. september 2011 Har ikke opplevd flate kaker med sukrin, men kan fort få en "kald" smak om man bruker for mye. Kan være greit å blande litt om det er store mengder som skal i kaken. =) Flate kaker får jeg når jeg ikke bruker hvetemel. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jørgen Andreassen Skrevet 5. september 2011 Del Skrevet 5. september 2011 Med Stevia så får du ikke kald smak Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.