Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har jo lest at uansett om man prøver å gå ned i vekt, vedlikeholde vekta, har et strengt kosthold osv., så er det bra med en dag i uka hvor man skeier ut og spiser hva man vil(f.eks lørdag)

Men kan man egentlig spise absolutt alt man vil?

Jeg skjønner at man ikke skal ta helt av og fråtse som en gal:P Men jeg kan lett trykke ned et par 50gr sjokolader og kanskje litt potetgull. Men nå som jeg er blitt veldig nøye på mitt daglige inntak, så føler jeg nesten ikke at jeg tør skeie ut. I alle fall ikke da jeg tastet inn en liten sjokoladebit på diett.no og så hvor mye kcal den ene lille biten inneholdt:0

Eller vil det ikke ha så mye å si med et par sjokolader og potetgull en lørdag, om man er i kaloriunderskudd resten av uka og vil gå ned et par kg?

Kan man være så dristig å skeie ut med både en god porsjon pasta/pizza OG sjokolade? (+ et wienerbrød også kanskje, hehe:P)

Bør man f.eks:

-Spise innefor daglig forbruk av kcal, men drite i sammensettningen om så 95% av kaloriene er sukker/hvetemel?

Eller..

-Få i seg riktig mengde protein og sunt fett og deretter fylle opp resten av magen med det man måtte ønske?

Eller..

-Drite i alt som heter kalorier eller proteiner og bare spise absolutt alt man har lyst på? Tenker da mengder man vanligvis ville spist på en koselørdag, og ikke fråtse som en tulling for å få i seg alt det man har hatt lyst på gjennom uka. Slik at man ender halvdød på sofaen med både magesmerter og svart samvittighet:P

Og en ting til! om man f.eks kjøper en sjokolade, er det en fordel å holde denne kosen bare til den ene dagen? Eller er det likegyldig om man spiser halve sjokoladen lørdag og andre halvdel søndag? at man fordeler utskeielsene på 2 dager altså(jeg sitter ofte igjen med noen potetgullflak i posen på søndag, og kanskje noen sjokoladebiter som bare ligger og skriker i skapet):p

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5701-hvordan-skeier-dere-ut-i-helgene/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Bør man f.eks:

-Spise innefor daglig forbruk av kcal, men drite i sammensettningen om så 95% av kaloriene er sukker/hvetemel?

Eller..

-Få i seg riktig mengde protein og sunt fett og deretter fylle opp resten av magen med det man måtte ønske?

Eller..

-Drite i alt som heter kalorier eller proteiner og bare spise absolutt alt man har lyst på? Tenker da mengder man vanligvis ville spist på en koselørdag, og ikke fråtse som en tulling for å få i seg alt det man har hatt lyst på gjennom uka. Slik at man ender halvdød på sofaen med både magesmerter og svart samvittighet:p

Og en ting til! om man f.eks kjøper en sjokolade, er det en fordel å holde denne kosen bare til den ene dagen? Eller er det likegyldig om man spiser halve sjokoladen lørdag og andre halvdel søndag? at man fordeler utskeielsene på 2 dager altså(jeg sitter ofte igjen med noen potetgullflak i posen på søndag, og kanskje noen sjokoladebiter som bare ligger og skriker i skapet):p

Personlig så liker jeg IIFYM (jeg har laget en tråd om dette her) der man beregner hvor mye fett, proteiner og karbohydrater du behøver for å gå opp eller ned i vekt for også å fylle disse behovene med matvarer du liker å spise. Så jeg ville fyllt opp "kaloribudsjettet" med ca 80-90% næringsrike og ubehandlede matvarer og la de resterende 10-20% komme fra hva som helst.

I går spiste jeg en hel brioche alene. Hovedsakelig for å resette leptin, men det er jo jeg som bestemmer hva jeg skal spise og...når jeg først skal dytte i meg karbo kotrollert, så skal jeg dytte i meg karbo jeg liker. Jeg drakk brus til kaken.

I dag skal jeg spise relativt normalt. 450g hamburger fordelt på 3 brød. Etter maten blir det litt cola og potetgull :D

Jeg har jo lest at uansett om man prøver å gå ned i vekt, vedlikeholde vekta, har et strengt kosthold osv., så er det bra med en dag i uka hvor man skeier ut og spiser hva man vil(f.eks lørdag)

Bra og bra... Å ha en spisedag i løpet av uken kan være greit for å holde motivasjonen oppe. Men om du spiser normalt resten av uka (ikke ketose f.eks.), vil en slik spisedag ha negative effekter på "dietten" din. Anbefaler artikkelen: Cheat day strategies for a hedonist. Her forklarer han hele konseptet med spisedager, og hvorfor folk ofte misforstår, og tror det er noe magisk ved dette. Det som til slutt har noe å si, er kcal inn vs kcal ut. Om du har opparbeidet deg et underskudd på 2500 kcal i løpet av uka, er det dumt å spise en stor pose potetgull og en 200 grams sjokoladeplate på lørdag, bare fordi det er spisedag. Da er du plutselig i 0 for uka. ;)

Dette er veldig individuelt og kommer ann på hvor mye du først stapper i deg om en får frie tøyler. Dersom du lever sunt resten av uken og likevel ikke oppnår de resultatene du ønsker bør du se på hva du spiser på spisedagene også og kanskje moderere litt. Men å ha en dag i uken som har litt mer kalorier enn resten er det flere fordeler med (spesielt øke leptin, men også viktig for trivsel)

Annonse

Bra og bra... Å ha en spisedag i løpet av uken kan være greit for å holde motivasjonen oppe. Men om du spiser normalt resten av uka (ikke ketose f.eks.), vil en slik spisedag ha negative effekter på "dietten" din. Anbefaler artikkelen: Cheat day strategies for a hedonist. Her forklarer han hele konseptet med spisedager, og hvorfor folk ofte misforstår, og tror det er noe magisk ved dette. Det som til slutt har noe å si, er kcal inn vs kcal ut. Om du har opparbeidet deg et underskudd på 2500 kcal i løpet av uka, er det dumt å spise en stor pose potetgull og en 200 grams sjokoladeplate på lørdag, bare fordi det er spisedag. Da er du plutselig i 0 for uka. ;)

Ja du har vel rett i det, det hele er vel bare et regnestykke:) har bare fått inntrykk av når jeg har lest om det, at man kan drite i å telle kalorier osv. Men jeg ser jo at det kan bli dumt:P men sånn som idag, når jeg vet det kanskje blir potetgull og sjokkis til kvelds, så blir jeg fristet til å spise mindre mat for å "ha plass" i kalorikvoten min:P evt. Bare spise meg mett på brokkoli. Kan man gjøre det på den måten liksom?

Jepp, kanskje litt drastisk å bare spise brokkoli, men ja, magert kjøtt og grønnsaker passer fint, for å bygge opp en slags "kalori-buffer".

Jeg gjør det samme i dag. Skal ut i kveld, og tar sikte på å innta rundt 7-8 halvlitere (1600 kcal), og holde meg unna potetgull/nattmat og annet crap (greit i teorien i hvertfall). Starta dagen i dag med en salat, med tre egg og to bokser tunfisk i vann. = omtrent 550 kcal. Planer om å spise karbonadedeig med grønnsaker og en boks mager kesam til middag, noe som havner rett over 800 kcal. Med andre ord havner dagens inntak på 3000-ish, og ødelegger ikke noe som helst med tanke på vekttap i gjennom uka. :thumbsup:

Annonse

Oj, stemmer det! Nei, vet ca. ingenting om vegetar-kosthold, så da blir det vanskelig å komme med spesifikke tips der. Men ja, you get the picture. Planning is everything, og kaloribuffer = genialt.

Hehe ja:p heldigvis for meg er stortsett alt av vegetar"kjøtt" magert. Lite karbo lite fett, mest protein. Så jeg kan i teorien spise en del av dette:D hmm kaloribuffer ja, samvittigheten min synes det høres kurrant ut å gjør det slik. Men kan man da ha litt "til gode" fra resten av uka også sikkert? Om jeg spiste f.eks 700kcal underskudd tirsdag(og går for 500 underskudd per dag), har jeg da 200kcal å sette på "snackskontoen"?:D

Kjøper aldri godteri, brus eller potetgull. Men om jeg er på besøk til andre som har hamstret inn så hender det at det blir en del gomling. Ellers så bruker jeg å skeie ut med en bedre middag på lørdagskvelden :)

Ja dette prøver jeg også på, unngå å kjøpe inn godis, selv om det er helg. For det blir fort til at man besøker foreldre, svigers eller venner et par dager i uka som har sjokoladeskåla fremme og som også har planlagt is til dessert:P jeg har vel lettere for å være kjip mot meg selv en lørdag og nekte meg selv snacks, enn jeg har forå være kjip i selskap hos/med andre. Å komme hjem til svigermor og ikke ta et stykke av den nybakte kaka, blir ikke særlig populært, i alle fall ikke om det er bursdag etc.(synes noen har bursdag hver uke altså).

Hvis man i følge kaloribufferen sin, har "råd" til enten å skeie ut med mat ELLER søtsaker. Da vil vel mat i alle fall være bedre? Om det er snakk om restaurant pizza, spis til man er stappmett(ja jeg liker ikke å kaste bort penger ved at mye av pizzaen blir igjen, og jeg bør jo heller ikke spare restene slik at jeg spiser pizza flere dager, haha) så tenker jeg det er bedre enn en sjokoladeplate og pose potetgull som gir lite eller ingen næring?:p

For spiser jeg la oss si en 3-5 pizzastykker av en liten(eller heter det medium?) peppes pizza, så er jeg så stappmett at jeg vil slite med å få i meg en eneste sjokoladebit resten av kvelden uansett. I motsettning til potetgull og sjokolade som jeg gjerne blir litt dårlig form av og kanskje også risikerer å bli sulten igjen av en time eller to etter konsumering. Mens stappmett på pizza = mett i 5-7 timer for min del.

Men når det gjelder kalorier så har jeg ikke peiling på hva som inneholder mest kcal av 4-5 stykker pizza(min er jo uten kjøtt med masse grønnsaker) og en 200gr melkesjokolade + en pose sørlandschips..

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...