Gå til innhold

hvordan få best mulig overgang fra lavkarbo til vanlig mat..?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

JA det har jeg, og dæven jeg måtte passe på for å holde vekta :) Men det gikk ei god stund, helt til høsten og vintern kom :p Du kan spise som det passer deg. men når kroppen får karb etter så lang tid uten, så får du mye vann i cellene, så du må ikke få hetta og tru du ble feit over natta ;)

Hvorfor tenker du på det som å "gå på lavkarbo"? Er ikke lavkarbo vanlig mat?

For å skrive det på en annen måte, skal du spise lavkarbo i en begrenset periode og detter begynne å "gå på høykarbo"? Eller skal du kanskje gå på "vanlig mat"-kuren? Hva innebærer vanlig mat?

jeg spiser bare ting som har innhold på under 10g karbohydrater.. spiser masse kjøtt og grønnsaker, er ikke den som spiser fett slik noen gjør når di går på lavkarbo..

Men det jeg mente var om jeg må bare spise den samme maten som jeg spiser nå ( med lite innhold av karbohydrater) for resten av livet, eller om jeg kan gå over til å spise vanlig brø, poter , pasta ,ris og div ting du ikke skal spise under lavkarbo.. lurte bare på om andre hadde noe "erfaring" med overgangen til "normalt" kosthold etter en lavkarbo diett:)

Vanlig mat? Jeg spiser lavkarbo og 98% av det jeg spiser finner jeg på rema!

Om jeg ser bort fra min egen personlige mening når det gjelder brød, pasta og ris, så er det beste når du skal "oppkarbe deg" at du øker karbohydratporsjonen fra uke til uke og lar kroppen venne seg til det.5 gram mer pr dag i en uke, så 5 gram til etc. Det er det det står i lavkarbobøkene. Men, du kan selvsagt øke karbohydratporsjonen mer om du vil ta det raskere. Du nok vil uansett retendere litt vann og gå opp ett par kg. Ingen fare.Personlig tok jeg steget fra ketolyse til fedon tilnærmet over natta uten problemer.

Om kroppen din har vært vant til å spise tilnærmet null av karbohydrater, skal jeg love deg at du kan få både mageknip, luftproblemer og problemer med avføringen din i noen dager, om du plutselig begir deg ut på superhøykarbo-kjøret. Det er overhodet ikke farlig, men kan være mer enn litt ubehagelig.

Sukker, gjær og gluten vil gjøre at du blir oppblåst, men dette vil normalisere seg igjen.

Men jeg vil nok anbefale deg å gjøre som Velvet sier: "oppkarbe deg" gradvis med mer og mer karbohydrater

Annonse

akoratt.. har hørt noen som er veldig negative til lavkarbo, de sier at med en gang du " slutter " på lavkarbo så kommer veken rett opp igjen, og vel så det.. er det jeg er redd for.. men jeg har begynnt å trene styrke å jogge litt så håper det skal hjelpe meg og holde vekta nede selvom jeg øker karbo inntaket:)

akoratt.. har hørt noen som er veldig negative til lavkarbo, de sier at med en gang du " slutter " på lavkarbo så kommer veken rett opp igjen, og vel så det.. er det jeg er redd for.. men jeg har begynnt å trene styrke å jogge litt så håper det skal hjelpe meg og holde vekta nede selvom jeg øker karbo inntaket:)

Det er fordi de som sier dette mener at man går fra lavkarbo og rett tilbake til den maten man spiste før. Det funker jo aldri uansett kosthold om hensikten er å gå ned i vekt og forbli der. Det er liksom en grunn til at man veier for mye.

akoratt.. har hørt noen som er veldig negative til lavkarbo, de sier at med en gang du " slutter " på lavkarbo så kommer veken rett opp igjen, og vel så det.. er det jeg er redd for.. men jeg har begynnt å trene styrke å jogge litt så håper det skal hjelpe meg og holde vekta nede selvom jeg øker karbo inntaket:)

Sorry, men så lenge du ser på lavkarbo som en midlertidig diett, så vil det gjelde akkurat det samme som en hvilken som helst diett - resultatene blir midlertidige. Alle dietter fungerer så lenge du holder deg til dem.

Du vil gå opp igjen når du slutter på lavkaloridiett, Grete Roede, herbalife, ananaskuren eller hva nå enn folk "går på".

Poenget med den forrige kommentaren min var å gjøre deg bevisst på at målet må være å finne et kosthold du kan beholde resten av livet. Om du syns det er et slit å holde deg unna brød, pasta, ris og potet, så har du garantert valgt en for streng variant av lavkarbo. Da kan du enten velge en litt mer liberal variant, der du kan spise litt av disse matvarene, eller du kan finne på noe helt annet.

Les denne artikkelen som omhandler det å finne en livsstil, og ikke en diett.

Man GÅR ikke lavkarbo. Man spiser etter lavkarboprinsipper.

Annonse

akuratt akuratt.. Jeg har gått ned 10 kilo nå siden nyttår og det er igrunnen nå i det siste jeg har fått skikkelig gnist for å begynne å trene.. har vært nåkså lite aktiv oppigjennom årene..men nå er jeg mer motivert enn jeg noen gang har vært.. Men det er liksom det hva jeg skal spise og ikke..

noen kutter karbohydrater og andre kutter kaloriene..er jo samme effekt..? jeg har forstått det slik at man aldri skal spise seg mett, men lite og ofte:)

Spiller ingen rolle hvor mange måltider du spiser. På slutten av dagen handler det delvis om hvor mye du har spist og delvis om hva du har spist.

noen kutter karbohydrater og andre kutter kaloriene..er jo samme effekt..? jeg har forstått det slik at man aldri skal spise seg mett, men lite og ofte:)

Det er veldig mange artikler her på fitnessbloggen du kunne fått mye ut av. Spisemønsteret du velger å følge er mest opp til deg og hva du trives med. Det er ingen forskjell på forbrenningen om du spiser 2 eller 10 ganger om dagen, så lenge mengdene er de samme. Om du liker å spise deg god og mett, så kan du klare deg med litt færre måltider.

Syns du selv det høres ut som en god ide å ikke spise seg skikkelig mett, og heller gå rundt med et konstant lite sug etter mat?

Ja, du kan gå ned i vekt på både lavkalori eller lavkarbo, men av de vil jeg absolutt påstå at et moderat lavkarbokosthold vil være enklest å opprettholde over lengre tid, altså resten av livet. Dette betyr ikke at du ikke kan spise sånn eller sånn, for i prinsippet kan du spise hva som helst, men ved å gjøre gode valg kan du likevel spise sunt mesteparten av tiden.

Les mer om hvordan du kan legge opp en moderat lavkarbodiett her.

Nei det er jo ikke så greit å gå rundt sulten hele tiden.. jeg må ærlig innrømme det at jeg har ikke skillt på "lørdagsmat" og hverdags mat.. så det å spise sunnt har jeg ikke gjort så veldig mye oppigjennom.. har spist sunnt, men ikke sånn heele tiden:) heh..

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...