Gå til innhold

Risottoris


A-C

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Bare jeg som er mer interessert i hvilken risottoris man bruker i Paella, siden dette er forksjellige ristyper som kommer fra forskjellige land:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Paella

http://www.thekitchn.com/the-best-types-of-rice-for-making-risotto-ingredient-intelligence-215630

Når det er sagt vil jeg tro de fleste hvite ristyper har nokså like næringsinnhold, og hvor "sunn" de er avhenger av hvordan det tilbredes.

Både paella og risotto tilberedes ofte med mer olje og smør og andre smakstilsetninger enn hva som er vanlig for hvit ris i norge, og gir derfor mer smak, men også mer kalorier enn det som er vanlig her, vil jeg anta.

Om mer kalorier er usunt er en annen sak...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

43 minutter siden, Audunss skrev:

Bare jeg som er mer interessert i hvilken risottoris man bruker i Paella, siden dette er forksjellige ristyper som kommer fra forskjellige land:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Paella

http://www.thekitchn.com/the-best-types-of-rice-for-making-risotto-ingredient-intelligence-215630

Når det er sagt vil jeg tro de fleste hvite ristyper har nokså like næringsinnhold, og hvor "sunn" de er avhenger av hvordan det tilbredes.

Både paella og risotto tilberedes ofte med mer olje og smør og andre smakstilsetninger enn hva som er vanlig for hvit ris i norge, og gir derfor mer smak, men også mer kalorier enn det som er vanlig her, vil jeg anta.

Om mer kalorier er usunt er en annen sak...

Hypotesen om at ris skal være mørkebrun for å kunne ha noen nytteverdi i treningssammenheng må være blant det mest overdrevne tullet som finnes, formet av ting man har lest og hørt av ymse bro`s på nettet og på gymmet. Problemet her som med all annen broscience manglende og feilaktig kunnskap.

Hva mener du egentlig med sunt ? Som han andre her påpeker kommer det an på dine mål. Min erfaring er at det ikke spiller noen rolle hva slags ris man velger, og når folk spør meg hva slags ris de bør spise på eksempelvis deff svarer jeg: "Den du liker best"

Jasminris har for eksempel like mye kalorier pr 100g som fullkornsris, og smaker sånn ca 100 ganger bedre, derfor spiser jeg kun jasminris, og er i langt bedre form nå enn jeg var den tiden jeg var en kunnskapsløs bro som spiste ting jeg egentlig ikke likte bare fordi andre kunnskapsløse bro`s sa at det måtte jeg gjøre.

Det er mange som spiser en tallerken med 100g kyllingfilet, 20g brun ris, og en halv kilo brokkoli 7 ganger om dagen den dag i dag, som synes dette smaker høgg, men som gjør det fordi de har hørt at det er det eneste som fungerer.

Når det gjelder risotto i paella så er vel dette noe de lager selv (?) av blant annet ris, div. grønnsaker/krydder samt fett, ihvertfall blant innfødte i Spania, så den har ofte en del mere kalorier enn vanlig ris. Skikkelig paella er jo forresten himmelsk godt, det ble noe porsjoner av det i sommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, NoBro said:

Hypotesen om at ris skal være mørkebrun for å kunne ha noen nytteverdi i treningssammenheng må være blant det mest overdrevne tullet som finnes, formet av ting man har lest og hørt av ymse bro`s på nettet og på gymmet. Problemet her som med all annen broscience manglende og feilaktig kunnskap.

Har ikke sagt at ris må være mørkebrun for å ha noe nytte, men er såvidt jeg vet næringsforskjeller på brun og hvit ris, som også støttes av denne artikkelen:

 

http://www.nettavisen.no/nyheter/hvilken-ris-br-du-velge/2557858.html

Uten at jeg vet om det som står der er riktig, siden jeg ikke kjenner til personen, det mangler kilder, og jeg har generelt lite peiling på kosthold selv, men det som står virker å gi mening.

Den sier kort fortalt "Brun ris har et tynt skal der mesteparten av næringsstoffene ligger, hvit ris er brun ris uten dette skallet, og mangler da disse næringsstoffene. Hvit ris som er forkokt med skal er bedre enn ris som ikke er det, siden da beholdes noe av næringsstoffene."

Altså er det også naturlig at hvit og brun ris has ca samme kaloriinnhold.

 

Personlig er jeg ikke veldig fan av ris uansett, så spiser derfor ikke mye av det.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...